Pienoismallit.net

STRV 103c

Nuo mainiot "Svenssonit" haarniskoineen

Vuoden viimeinen veto joka hankittiin alkujaan "kesäloma malliksi" vaihtelun tarpeeseen.
Kokemuksena positiivinen kun alkuvaiheessa ei tarvinnut muuta kuin niputtaa osia liimalla läjäpäin. No loppu sitten olikin pelkkää tuherrusta siveltimellä ja värien hakua. Vaalean vihreä meni rajusti sävyltään mönkään, saa kuitenkin kelvata näin. Ei vaan oikeen saanut otetta. lieneekö johtunut omituisesta muotoilusta ilman tornia yms.
Edellinen tankkikokeilu 1:35 skaalassa taitaa olla 30vuoden takaa. Silloin Porvoon välikadulla palveli viellä maanmainio Askartelu-aitta. Höökivaunu kokeilu saa jatkoa. T-54 paketti onkin jo avattu.

Kommentit

Omituisen näköinen tämä ruotsalais-innovaatio. Toisaalta varmasti turvallinen, kun on svenssonien rakentama. Siis miehistölle turvallinen, ehkä vastustajalle ei niinkään? Tosin en tätäkään vaunua niin tunne, ainoastaan ulkomuodolta. Wikipedian mukaan Stridsvagn 103 olisi joidenkin (puolueettomien?) vertailujen tuloksena ollut aikanaan ainakin Leopard 1:stä tehokkaampi vaunu taistelutilanteessa? No, se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi - toivottavasti.

Malli on kuitenkin melko vaikuttava kaiken kaikkiaan ja maalauskaavion mallintamisesta annan lisäplussaa sanallisesti. Viimeistelystä päätellen ko. yksilöllä on ajeltu ruotsalaisilla, kesäisillä kangasmailla? Jotain kulumiakin pinnoilla olen havaitsevinani. Maalikulumat jäävät pölyn alle ainakin oikeassa pinnassa, joten siinäkin suhteessa viimeistely näyttää realistiselta. Ja toki: onhan kysymyksessä Ruotsin - sotia käymättömän sotilasmahdin - hyvin hoidettu ylpeys.