Pienoismallit.net

'63 VW Karmann Ghia

AirRide Karmann.
Tämä on pyörinyt joitain vuosia hyllyssä paketissa odotellen aikaa ja jonkinlaista inspiraatiota miten tätä esikuvaa lähestyisin. Selvää oli että ulkoilmeestä halusin mahdollisimman kliinin ja pulkka pitää olla matalalla. Väri oli ensimmäisellä harjoittelulla valkea johon oli tarkoitus lisätä oransseja detaljeja sekä puskurit. No lakkaan asti homma näytti hyvältä kunnes pari tuntia lakkauksen jälkeen syntyi valkean osalta paha "keitos".
Eikun pihalle happea vetämään ja kori Pineline kylpyyn. Vieläkään en tiedä mikä maaleista ei sopinut, veikkaan että pohjamaali ja lakka eivät jostain syystä käyneet keskenään. (Kent pohjamaali). Sitten siinä loppumaalipuuroja hioessa ajattelin sheivata tuon korin ihan puhtaaksi kaikista listoista ym. Uudet pohjat ja hopeakerros, candypunainen ja pari kerrosta PPG lakkaa niin alkoi olla pinta valmista.
Moottorin jätin vakioksi, putken päät tein scratchinä valurangasta.
Vanteiksi tilasin ScaleProductionin Minilite 16". Renkaat olivat todella matalat joten alusta piti laskea niin linttaan kuin pystyi. Vielä kuitenkin takarenkaat sai "VW kulmaan" ja mahtuivat kaarien sisään.

Sisustassa perussetti eli punainen flokkaus, vaaleanharmaa sisustus vakiopenkein ja arkilta jotkut etsikaiuttimet hattuhyllylle.

Noihin kuviin ei oikein tuo metallinhohto välity, luonnonvaloa kun ei oikein tähän aikaan ole ollut näkyvissä…

Kommentit

Upea luomus sinulta taas. Madallus toimii tässäkin kaunottaressa. Vanteet liitän 80-luvulle, mutta sopivat silti oikein hyvin! Maalisävystä tykkään kovasti ja kuvatkin ovat vuodenaika huomioiden hyviä. Puskureiden poisjättö ja tuplaputket tekee tästä varsin "pornon" kiitäjän. Tätä katsellessa nälkä kasvoi syödessä sikäli, että jäin kaipaamaan hieman isompaa lohkoa pannuhuoneesta, mutta siisti moottori kuitenkin. Hienosti olet saanut tasattua 'etuluukun' pellin koristesauman.

Itsellä valmistui kans syksyllä -66 mallin Karmann-Ghia, mutta nyt täytyy miettiä kehtaako tämän rinnalle laittaa :]
Kiitokset! Tarkoitus oli laittaa tuohon Porschen 4 boxeri, en vaan onnistunut mistään löytämään sopivaa uutta tai luovuttajasarjaa (356). All Show, No Go ;-)
Komia on.Just sellaiseksi tehty kun mielestäni pitää olla tuon mallin volokkari.Rekkari kiinitti huomiota,Oulunläänin tunnuksen alkukirjain,kuten aikoinaan oli,ite kun Oulussa asustanut olen aina.
Aika mainiosti mallissa on saatu "tehdas-customin" muodot vielä paremmin esiin kaivettua. Karmann on 1950-luvun vaihteen Mercuryjen kanssa varsin otollinen vekotin customoitavaksi, pyöreiden muotojensa takia.

Candy-maalaus ja vanteet renkaineen + puskurien poisjättäminen, antaa mallista aika kireän vaikutelman. Rakennustyylissä on onnistuneesti sekoiteltu vanhaa ja uutta. Amerikan-kustomeihin mallin yhdistää ulkopinnan ja sisäpuolen värit, jotka sointuvat erinomaisesti yhteen. Jos penkeissä olisi vielä Tuck´n´roll-verhoilu niin… Tai onhan siellä sellainenkin tai ainakin melkein!
Mä olen aina ollut myös sitä mieltä, että Karmann Ghiasta saa tehtyä maukkaan Customin ja onpa sellaisen tekeminen ollut itselläkin mielessä. Tässä on onnistuttu hienosti! Väri on erinomainen ja maalipintakin näyttää hyvältä. Tarkat listojenfoilaukset viimeistelee tuon ulkokuoren.

Makuasiana noi renkaat ja vanteet ei mun silmään oikein sovi. Chrome Reverset tai jotkut muut klassiset vanteet tai kapselit korkeaprofiilisilla valkosivukumeilla olis istunut mun silmään paremmin. Mutta tämähän on toki vaan mun mielipide.
AJ 1.1.2015 14:03 Vastaa lainauksella
Moi Anderz, Onpa aika namu Karmann Ghia - loistavaa työtä! Helppo kompata kehuja yllä - todellinen biilimalli kaunotar; ässä pienoismalli, vaikea tuosta on pistää paremmaksi. Upea! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset! Minusta nuo Minilitet istuu tuohon hyvin. Ainoastaan harmittaa nuo renkaat jotka ovat hieman liian matalat, korvaavia korkeampia ei omasta varastosta löytynyt. Aika paljon noita vanteita, vanhoja ja replikoita esim. Brittiklassikoissa näkee.