Pienoismallit.net

kirkkovene 2

matalampi ja leveämpi savolaisvene 1950 luvulta

Kirkkovene on halkaistujen heinäseipäiden päällä ja normaalia leveämpi,terva on penkkien alla.malli on rakennettu koivuviiluista ja haapalankusta.

Kommentit

Kyllä on mahtava malli,ja suuren kokoinen.
Nyt koko vene olisi kuin gunmetallilla maalattu 1 kuvassa.
Olisiko valokuvissa outotemppu.
Minusta terva on mustaa ja ohuesti laitettuna tummanpunertavan ruskeaa.
Parasta on airot ja niiden kuluneisuus tai koko kokonaisuus on jo kuin aito vene.
Perâsimestä ei saa kunnon näkyvyyttä.
Hyvää uutta vuotta 2015 teille Annelle ja Markkolle.
Hyvää uutta vuotta 2015 Eerik.

Vene on tosiaan kokonaan vinhan musta kuten savonlinnassa alkuperäisen veneenkin väri on.
Kuvassa kaksi on mäntyinen peräsin.
Kirkkovene on vain 77 cm pitkä.

Vene täytyi kuvata tällä kertaa sisätiloissa hallin lattialla,kun tuota lunta jäätä ja pakkastakin-25 on soutustadionilla missä yleensä kuvaamme mallit.

T.Anne ja Marko
Hyvältä näyttää; esikuvan mukaiset laiva- ja venemallit miellyttävät ainakin itseäni. Millaisella tekniikalla malli on laitettu kasaan? Lähinnä kiinnostaisi tietää onko kaaret tehty taivuttamalla muotin päälle vai sahaamalla muotoon, ja kuinka lautojen naulat on toteutettu? Ja samalla kuvia tutkiessa alkoi kiinnostaa kuinka esikuvassa naulaus oli toteutettu, eli lähinnä oliko sisäpinnalla naulalla vastakappale tms? En ole pahemmin perehtynyt limisaumaisten veneiden rakenteeseen…

Lopuksi vähän kritiikkiä: penkeissä on hyvät ja aidon näköiset kulumat, joten ehkä rungon ulkopinnassa voisi olla vastaavasti käytön jälkiä?
AJ 29.12.2014 23:00 Vastaa lainauksella
Moi Anne & Marko, Hyvännäköistä ja laadukasta kirkkovenemallia pukkaa teidän pajalta. Iso ja näyttävä venemalli!

Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2015 Anne ja Marko! Parhain terveisin, AJ
Hei Pasi Ahopelto,veneemme rakennetaan muotokaarien päälle,jotka hiotaan pois ja rakennetaan uudet kölipuut ja keula/peräpuut.Laudat hiotaan muotoonsa pareittain pohjasta alkaen kuten tehdään oikeissakin veneissä 1/1.Meidän veneissä ei ole kuin airojen hankaimissä naulaniitit.Naulakuviot on tehty poraamalla jäljet kuin olisi naulattu,sisä ja ulkopuolelle sekä tukittu reiät hiontapölyllä ja lakalla.1/20 naulaa ei taida olla saatavilla, eikä kait tarpeenkaan ,kyljet aaltoilisivat ja olisivat täynnä metallipölyä.Mustaa vinhaa sen takia, kun savonlinnan veneessäkin on .Tämä malli on samanlainen muuten,mutta alkuperäisen kirkkoveneen airot ovat varastossa.

Alla olevassa linkissä on muutama limisaumainen kirkkovene.rakenne ennen maalausta näkyy niissä hyvin.

Terveisin Anne ja Marko

www.facebook.com/media/set/?set=a.467883303351579.1073741840.426909490782294&type=3
AJ…Kiitokset terveisistä ja samoin Sinulle myöskin onnellista,innovatiivista ja antoisaa tulevaa vuotta 2015 ! Marko tahtoopi toivottaa erityisesti rakennusrikasta Uutta Vuotta…;)…

T: Anne ja Marko
Upea on on taasen teidän pajalta valmistunut vene. Voi miltei tuntea tervan tuoksin ja värikin on just sellaisen mitä täällä rannoilla näkee muutamia veneitä jotka vielä tervatan joka kevät. (toivon mukaan eu ei lue tätä). Itse vene on täyden 10 ja papukaija merkin suoritus. Alustakin on hieno. Ainut että nuo päädyt alustassa vähän ei niin iske silmää . nuo lieneekö 2x2 palat. Muuten heinäseipäät antavat kivasti ilmetttä.
Kiitti Paakkasen kaima,Kirkkoveneitä tulee valmistumaan useita kappaleita ensikesän soutuihin.tämä oli oikeastaan kolmas valmistunut ja tarkoitus olikin alunperin tehdä kaikki jollain tapaa erilaisiksi.Pysyen kuitenkin savolaistyypissä tarkasti.Tuo alusta on vain kokeilukappale joka nyt päätyi tuon veneen alle kuvaushetkellä.joulu pukkas päälle ja lomapäivät.Sekä pakkanen ja jäät.

Onneksi täältäpäin löytyy vielä heinäseipäitä ladoista;)

Marko ja Anne
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Anne ja Marko kirjoitti:
Onneksi täältäpäin löytyy vielä heinäseipäitä ladoista;)
Marko ja Anne
Minä käytin miltei kaikki seipäät kun rakensin äiteelle terassin.
Hyvää iltaa/päivää Anne ja Marko, tässä hieman myöhäis herännyyttä kommentointia tai jotain sellaista.Taas erinomaisen hienoa työtä.Vaikea lähteä erittelemään kun en ole itse tehnyt "puusta"muuta kuin kaarna veneitä tai jotain jota voi myös kutsua lastuiksi ja klapeiksi;Näillä perustein totean vaan että hieno on malli.
Oletteko muuten koskaan valmistaneet näitä laiva malleja myös metalli hyväksi käyttäen.Ohutta alumiini peltiähän pystyy muokkaamaan muotoon ihan koti oloissakin.Olisi jännää nähdä joitain historiallisia sisävesi höyryjä kuten vaikka huonon onnen Salama laiva.
Vesille venhosen mieli tai ainakin Kuopion Maalla, Merellä ja Ilmassa VI näyttelyyn.
Hyvää laiva malli vuotta 2015.
Näitä teidän rakentamianne tavallisen rahvaan käyttämiä kulkupelejä on aina ilo ihailla. Tästä nimenomaisesta veneestä ei moitteen sanaa löydy.