Pienoismallit.net

Mosquito

Nostalgia osastoa edustava Airfixin Mosquito. "Aussi" tunnuksin ja suoraan laatikosta. Mitäs muuta tähän sanoisi. No vaikkapa että eiköhän tästäkin olisi aika tulla uusilla muoteilla valettu versio.

Kommentit

Tykkäys painiketta painettu :) hyvän näköinen noin maltilla säistettynä ja hopean värisenä. Airfixistäkin pystyy aikaansaamaan kelpo mallin kun osaa asiansa.
Hienoa jälkeä jälkeen jääneestä rakennussarjasta. Ehkäpä meillä keski-ikäisillä mallareilla on siksi niin pitkä pinna, kun olemme lapsuutemme rakentaneet tämän tasoisia Airfixeja. Erinomainen lopputulos ja silmääni miellyttävä sääistys.
PhantomII 23.12.2014 13:34 Vastaa lainauksella
Samaa mieltä yllä olevien kanssa. Toki, nykyajan AM-osailoittelun aikana kaikki mallit, jossa ei ole vähintään yhtä etsiarkkia käytetty tuntuvat "köyhiltä" ja muutenkin hiukan reppanoilta? Ja vielä kohoviivaa ja kohoniittiä - voi eih!

Erään mallarikaverin kanssa juuri keskusteltiin wanhoista, hyvistä ajoista jolloin mallit tehtiin juuri kuten tämä Airfixin Mossie ja vain antennilanka ja mahdolliset putkien ja aseiden piippujen aukiporaus riitti hienon mallin aikaan saamiseksi. No, ne ajat ovat menneet jo kauan sitten.

Kyllä Airfixin Mosquito edelleen asiansa ajaa - kuten kuvista näkyy - mutta jos parempaa mallia halajaa, niin parilla kympillä irtoaa Tamiyan Mosquito, josta sitten saanee sen paremman mallin?
Miten mulla on sellanen muistikuva että olisin samanlaisen tehnyt jossain -80 luvun vaihteessa (saattaa muisti pätkiäkin), enivei, kiva Mosquito on valmistunut, yhdessä kuvassa näyttää kk ampuvan hieman keskilinjasta poikkeavasti, mutta senhän korjaa näppärästi.
Raimo Leino 23.12.2014 18:04 Vastaa lainauksella
HIANO - tai siis erittäin tyylikäs - tosin nokalla yhden aseen piippu on hieman "vinksallaan".

Heh, ostin just tänään n. kolme tuntia sitten tämän saman malisarjan Kuivalaiselta - ja ihan tarkoituksella, eikä mitenkään vahingossa, vaikka tämä onkin pakattu hämäävästi Airfixin Punaiseen Laatikkoon - ja tuosta laatikon ulkonäöstä joku saattaa luulla kyseessä olevan firman uutta tuotantoa - vaan eipä siis ole uutta.
PhantomII kirjoitti:
Airfixin Mossie ja vain antennilanka ja mahdolliset putkien ja aseiden piippujen aukiporaus riitti hienon mallin aikaan saamiseksi. No, ne ajat ovat menneet jo kauan sitten.

Kyllä Airfixin Mosquito edelleen asiansa ajaa - kuten kuvista näkyy - mutta jos parempaa mallia halajaa, niin parilla kympillä irtoaa Tamiyan Mosquito, josta sitten saanee sen paremman mallin?
Siksipä ehkä jotkut haluavat tehdä juuri näitä mallisarjoja. Niissä on sitä tekemisen riemua. Ja jos haluaa parantaa mallin ulkoasua, niin kaikki on itsestä ja taidoista (ehkä myös hieman AM-sarjoista) kiinni. Kaikki eivät tykkää tehdä Hasetamigawoja, ainakaan aina.

PS.

Unohtui mainita, että Airfixin Mossie on vanhojen Airfix-mallien ehdotonta parhaimmistoa, ainakin minun mielestä.
Tero Tyni 24.12.2014 00:57 Vastaa lainauksella
Airfixin kuuluisa "Bona". Näillä tunnuksilla rakensin aikanaan 35 vuotta sitten tämän mallin. Paljon paremman pläjäyksen kylläkin sait tehtyä. Hyvältähän tämä näyttää.
Osaavissa käsien taidoissa, jopa ikuisen vanhat mallit nâyttää pirskatin hyvältä.
Varsinkin maalaus ja vanhennus tuossa.
Taitaa olla se laatikko mosse, jossa oli vaihtoehtona myös tykki nokkan alla, vai pussimossea.
Taitaa moni vanha konkari nuoruudessa tuon tehnyt.