Pienoismallit.net

Marder III (r)

Moi,

Tamiyan Marder III (r) joka on rakennettu noin vuonna 2006. Malli oli hyvä ja helppo rakentaa. Malliin on lisätty Eduardin etsiosia ja Model Kastenin telat. Maalattu Tamiyan väreillä. Hillitty ja lievä vanhennus on tehty omilla Tamiya-pohjaisilla litkuilla ja pastellijauheilla.

Saksalaiset hyödynsivät tsekkiläistä LT vz.38 kevyttä panssarivaunua monin eri tavoin. Osa otettiin panssareina käyttöön ja osa taas käytettiin erilaisten panssarintorjuntavaunujen, ilmatorjunta vaunujen, telatykkien ja tiedusteluvaunujen alustoina.

t. Jake

Kommentit

No niin, tällainen tällä kertaa. Hieno on, ei oikein kieksi mitään moitittavaa. Saksalaiset käyttivät Afrikassa mm. näitäkin vaunuja. Pääaseena oli ainakin jossain vaiheessa venäläinen 76,2 tykki. Tehokas panssarintuhooja mutta silhuetti oli turhan korkea.
Tervehdys Seppo ja kiitos,
Jep, ase on venäläinen, mutta siinä voitiin käyttää saksalaisen 75 mm:n PAK:n ammusta.
Korkea ja helpohko maali vastustajalle. Eikä tuo kauneudessakaan mitään missin titteliä saa. Ruma kuin mikä, mutta minusta ehkä siksi mielenkiintoisin näistä "Marder-perheen" vaunuista.
t. Jake
Taas on komea näätä perheen jäsen,ei voi kuin ihailla maalausta kivasti saatu esiin tuo pohjan pzharmaa.
Olisiko ukkot laiskuutaan jättäneet noin sen palkkiristien näkyvyydellä;
Muutama hylsy takaritillälle olisi poikaa ja mukaan miehistön henkilökohtaista kamaa.
Jos on afrikkassa kun ei ole ilmoitettu, niin ainakin vesikanisteria olisi mukana,jos ei myös bensakanisteriakin.
Varatelat on nyt ihan uuden näköiset,tosi kevyt ruosteen väriä pintaan jollei ole juuri saapunut afrikkaan…
Vaikka päivällä olisi kuumat yöllä oli kylmä ja eroitus olisi kosteuta.
Jos itärintamalla joukkoosasto tunnus on poissa.
Jälleen hieno malli Jakelta!

Taustatiedosta kiinnostuneille pari juttua. Ampumatarvike, jota saksalaiset käyttivät näissä modifioimissaan venäläiskanuunoissa oli itseasiassa kaliiperiltaan 76,2 mm eli rihloituksen mitat ovat venäläistä "syntyperää". Hylsyn mitat sen sijaan oli muutettu lähelle 7,5 cm PAK:n mittoja. Tässä kuva venäläisestä saksalaisten ampumatarvikkeiden kuvastosta (lainattu www.fortification.ru sivustolta):

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/78/99/117899.jpg

Toinen juttu on useampaankin kertaa rakennussarjojen valmistajille tapahtunut moka tykkimallien yhteydessä. Mallissa on putki liian takana eli tilanne vastaa sitä, että tykin putki olisi luisunut kiskoillaan taaksepäin. Asia näkyy selvästi oikean tykin kuviin verratessa. Toivottavasti mallin rakenne mahdollistaa vielä jutun korjaamisen.
Terve ja kiitokset Eerik ja Jukka,

Moka tykinputken asennossa on ihan rakentajan oma. Jätin sarjan putken liikkuvaksi ja jostain syystä kuvia otettaessa putki on ollut liian takana. Nyt se on mallissakin kohdillaan.

Kypäriä, reppuja, vesikanistereita yms. voi tietysti aina lisätä, mutta mennään nyt noin.

t. Jake
Sanoisin, että ihan kiva malli.

Jää ihmetyttämään tässä tosin pari asiaa.

Miten taistelutilan lattia on jäänyt aivan puhtoiseksi? Ilmeisesti miehistö on ottanut rautanasta saappaansa aina pois kiivetessään vaunuun ja muutenkin siivonnut vaununsa huolellisesti. Sen sijaan tykin asekilven alaosassa maali on lohkeillut. En tosin oikein loogisesti pysty ajattelemaan, miksi sieltä maali lohkeilisi.

Toinen asia mikä ihmetyttää kummastuttaa pientä kulkijaa on tuo vaunun otsapanssarissa auki oleva luukku. Miten se olisi tarkoitus sulkea? Nyt näyttää, että tuo rauta on kiinteästi asennettu auki olevan luukun ja otsapanssarin väliin.

Ja jotta linjani ei petä, niin ihmettelen myös tuon marssituen "puoliheijaria". Nyt se ei ole putkessa mutta ei myöskään täysin alhaalla.

Hyviäkin piirteitä toki löytyy. Rakennusjälki on erittäin suurelta osin mallikasta. Erityisesti tätä silmää miellyttää tässä mallissa nahkaremmit, pakoputki ja mallin sävyt ovat kyllä kohdillaan.
Moi Jaakko ja kiitos,

En valitettavasti voi ihmeemmin auttaa Sinua noissa ihmetystä herättävissä asioissa, mutta tässä joitain hajatelmia. Ehkä miehistö on käyttänyt tennareita tai muita kevyempiä jalkineita ns. rautasaappaiden sijaan. Varmaan ne nastatkin lämpiävät ihan kivasti. Luukun sulkemissysteemistä minulla ei ole tietoa, joten tuolla mennään. Putken tuki on varmaan puoliheijarissa sen takia, kun hiekka on sen tuohon asentoon jumittanut. Pitää seuraavassa mallissa kiinnittää asiaan paremmin huomiota.

Kiitos myös rakennusjälki yms. kommenteista.

Joulurauhaa kaikille!

t. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Jätin sarjan putken liikkuvaksi ja jostain syystä kuvia otettaessa putki on ollut liian takana. Nyt se on mallissakin kohdillaan.
Olisipa kaikki korjaukset näin helppoja tehdä ;-)
AJ 30.12.2014 00:01 Vastaa lainauksella
Moi Jake,
Mestarin työtä jälleen kerran, loistotyötä harvemmin nähdystä panssarintuhoojasta. Yllä olevia kehuja kompaten, oiva mallinnos yllättävänkin tärkeästä vaunusta eri sotarintamilla.

Hyvää Loppuvuotta ja Onnellista Uutta Vuotta 2015 Sinulle Jake! Terkuin, AJ
Moi AJ ja kiitokset,

Samoin Sinulle mukavaa loppuvuotta ja hyvää tulevaa vuotta 2015.

t. Jake