Pienoismallit.net

Hurja Joukko

The Wild Bunch

Sam Peckinpahin mestariteos vuodelta 1969 on itselleni ollut aina SE tärkein elokuva. William Holden, Ernest Borgnine, Ben Johnson ja Warren Oates tekevät elämänsä roolit aikanaan kohua herättäneessä westernissä.

Espanjalainen Oniria Miniatures julkaisi hiljattain kuin taivaanlahjana pari mallia Hurjasta joukosta. Lisäksi aivan äskettäin seuraan liittyi pari figuuria Peckinpahin toisesta klassikosta Rautaristi.

Tämä 36mm mittakaava on hiukan pienempi kuin 1/48. Figuurien skulptaaja Antonio Zapatero on saanut pienestä koosta huolimatta kasvot aivan tunnistettaviksi.

Vignette kuvaa eeppistä kävelyä meksikolaiskylän halki ennen viimeistä verilöylyä.

Lisäilin figuurien hartioihin ja takamuksiin hiukan lisää massaa ja lyhensin Ernest Borgninen kaulaa noin millin. Pariin aseeseen on lisätty remmit ja revolverikoteloihin reisihihnat.

Rakennus on kipsiä, maasto milliputtia ja hienoa hiekkaa.

Maalattu Andrean ja Vallejon akryyleillä. Rakennuksessa myös AK:n ja MIGin tuotteita.

Kommentit

Huhhuh.

Siis 36mm ukkeleita??

Hieno alusta, onko jotain jalopuuta? Onko tuo kuva tehty sabluunalla?

Varma viikon malli, aivan sairaan hieno.
Wauuhhhh Wild Butch eikä ole vanhentunut ajan myötä myös paras länkkäri Samilta, ja kuuluu viiden parhaan joukkoon.
Tuota on katsottu monta kertaa, parasta on loppukohtaus ja hidasteet.
Taitaa olla toinen hurjan joukkon malli täällä,eka oli Holden ja browning kk-1919.
Taitaa olla juuresta tuo alusta,mainio malli.
Tuo Ernest borgnine on jotenkin sinnepäin,muut ovat tunnistettavissa.
Varsinkin jokaisen askel erinlainen kuten vartalon asento ja kädet.
Nuo näytellijöiden figuurit on vaikeita saada ihan aidoiksi naamoiksi,täytyisi olla hyvä kuvaveistäjä ja taiteelinen käsi +silmä.
Varsinkin on vielä pirskatin pieniä nuo.
Viikkon mallin listan kärkeen menee,onpa tuo rima korkealla.
Todellakin tuossa mittakaavassa hienoa jälkeä, kerrassaan uskomatonta, mutta eipä taida olla ensikertalainen asiallakaan :) Tuntuu aina hienolta saada katsella näitä taideteoksia mitä saatte loihdittua aikaiseksi ja kiitos tästäkin.
No HUH, HUH!! Jukopliut, että on komia ja täynnä yksityiskohtia!!
Jussi Tee kirjoitti:
Hieno alusta, onko jotain jalopuuta? Onko tuo kuva tehty sabluunalla?
Kiitos kaikille kommentoijille :-)

Jalustan puulajista ei tietoa? Saattaa olla oliivipuuta. Ostin sen muistaakseni englannista Euromilitaire tapahtumasta.

Seinän kuvaan maalasin ensin keltaisen/okran sävyt ruiskulla. tämän päälle teksti ja siluetti mustalla siirtokuvalla. Sitten maalasin siirtokuvan päälle siveltimellä seepian sävyillä. Viimeiseksi hunnuttelin ruiskulla tekstiä ja siluettia reilusti ohennetulla okran sävyillä. Lopuksi vielä päälle mattalakka.
AJ 14.12.2014 12:05 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Oho ja Huh, Huh sekä Wau!

Olen aina pitänyt David Samuel "Sam" Peckinpahin explisiittisestä, innovatiivisesta ja jopa revisionistisista elokuvatulkinnasta ja hänen omintakeisesta visuaalisuudestaan. "Bloody Sam:in" läpimurtoelokuvahan kansainvälisesti oli juuri The Wild Bunch (Hurja joukko), jonka kenties klassisimman kohtaustilanteen olet mallintanut loisteliaasti. Kuten itse toteat vallan mainiosti, William Holden, Ernest Borgnine, Ben Johnson ja Warren Oates tekevät elämänsä roolit aikanaan kohua herättäneessä Sam Peckinpahin mestariteoswesternissä. Peckinpahin muusta tuotannosta pidän erityisesti The Getaway (Pakotie), Cross of Iron (Rautaristi), Bring Me the Head of Alfredo Garcia (Tuokaa Alfredo Garcian pää), Pat Garrett and Billy the Kid (Pat Garrett ja Billy the Kid) ja The Killer Elite (Tapporyhmä) elokuvista.

Sinulla on todellakin loistava lahja tulkita hienojen figumallien ja upeiden ideoiden kautta viuaalisesti ja kolmiulotteisesti eri aihealueita - upeasti toteutetut figut, alusta seinineen ja maastoineen - huipputyötä! Superlatiivit taitavat loppua, kun tätä teosta pitäisi tarkemmin kehua. Aivan älyttömän hienoa tulosta vielä hiton pienessä 36mm mittakaavassa!

Ässäteos!!! Parhain terveisin, AJ
Tähän mittakaavaan tämmöinen työ… ei tästä voisi muuta voisi kuin kirjoittaa esseen mittaisen ylistyssana vuodatuksen.
mutta tyydyn tähän
Voi juma mitä jälkeä! Kohtauksen todellakin tunnistaa. Petrin pajalta ei kyllä irtoa kuin priimaa maailmalle. Figut ja tuo alusta huippulaatua. Leffa on kyllä järisyttävä tapaus. Pari vuotta sitten kävin arkistossa katsomassa tämän valkokankaalta, koska siellä elokuvat pääsevät oikeuksiinsa, ja samassa näytöksessä oli eräs puolituttu jolta sitten leffan jälkeen innostuneena kyselin että "no, mitä pidit?" Vastaus oli hyvin vaiteliaaksi menneeltä mieheltä hiljainen "olipas se raju leffa".

Kannattaa myös tsekata Monty Pythonin "Salad Days" -sketsi jossa tehdään pilaa Peckinpahin leffoista :)
Kiitos kommentoijille. Mukavaa huomata että täältä löytyy muitakin Sam Peckinpahin ystäviä :-) Itse näin Hurjan Joukon ensi kerran v. 1980 edesmenneessä Bio Kentissä Munkkiniemessä. Sinne pääsi alaikäisenä kattomaan K-18 leffoja. Pari kertaa vielä sen jälkeen teatterissa ja lukemattomia kertoja VHS:ltä, DVD:ltä ja Blurayltä.

AJ:n hyvälle listalle nostaisin vielä astetta kevyemmän mutta minua aikanaan miellyttänen rekkakuskileffan Convoy (Raivopäät).
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Vuosien saatossa on tullut hankittua eri maitten alkuperäisiä v. 1969 Leffajulisteita Hurjasta Joukosta. Saa tarjota jos joltain löytyy!!
AJ 26.12.2014 17:11 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Joo, Convoy on myös hyvä Road Movie; Onnittelut ansaitusta jouluviikon mallista! Mielettömän upea mestariteos! Terkuin, AJ
Onnittelut viikon mallista, arvasin oikein.
Onnittelut viikon mallista, Petri!! Erittäin ansaittu!