Pienoismallit.net

Dornier 17z

Lopputulos hermoja raastaneesta mallista.Tämän mallin ostoa suunnittelin pitkän aikaa ja lopulta se tuli hommattua. Ei ole ensinkään helppo homma löytää tätä mallia. No jälkiviisaana ois saanut jäädä löytymättäkin.

Olin toki aiemmin lukenut malliarvosteluita tästä mutta en ihan tätä odottanut. Classic Airframes oli itselleni täysin tuntematon valmistaja. No nyt minulle on auennut käsitys tuosta valmistajasta. Jo ensin tutkittuani rakennusohjeita silmiin pisti joka sivulla ollut maininta osien kuivasovituksista, aluksi hieman ihmettelin sitä mutta en enää. Lähes joka ainoota osaa saa hioa tai viilata. Useimpia joutui myös kittaamaan.

Ohjaamon teko oli jo homma sinänsä resiiniosineen. Runkokonstruktio on aika mielenkiintoisesti toteutettu. Eturunko on erillinen osa joka halkeaa vaakasuunnassa ja se sitten yhdistetään loppurunkoon. Mutta nuo eturungon puoliskot kun ei meinannut yhdistyä kunnolla mitenkään. Ensin tietysti joutui hiomaan liimapinnat tasaiseksi ja sitten kun puoliskot oli paikoillaan oli huima porrastus liimapinnoissa. Tarvitsi aika reilua kittausta ja hiontaa ja kittausta ja hiontaa välimaalausta ja taas hiontaa. Ei naurattanut yhtään. Kauhulla oikein odotin et miten lasiosat istuu siihen. No huonosti tietty. Tai toisaalta tuo suuri lasiosa käi hyvin paikoilleen ja loput oikein huonosti. Sai taas viilailla ja kitata et sai edes tuollein ne paikoilleen. Ei niitä täydellisesti saanut mitenkään siihen istumaan. Tosin pystyn elämään tuon lopputuloksen kanssakin.

Moottorien kasaus ei sekään ollut ihan iisiä. Kaikki nuo resiiniset ilmanottoaukot vai mitkä lienevät vaativat paljon töitä että ne sai paikoilleen. Moottorigondolit käi myös paikoilleen yllätys yllätys aika huonosti. No kittaus oli jo tuttua hommaa tässä vaiheessa :)

Alunperin oli ajatuksenani tehdä tästä mallista oikein viimisen päälle detaljoitu. Into siihen lässähti jo hyvissä ajoin ja lopulta tarkoitus oli saada tuo edes jollain lailla kasattua suoraan laatikosta. No lisäsin siihen kuitenkin tuon runkoon tulevan antennin, pitotputken ja nuo antennilangat.

Yritin sitä edes hieman parantaa maalauksella jossa käytin Tamiyan akryyleita mustan ja vihreän osalta ja sininen on aivan karseasti haissutta Humbrolia ( en enää ikinä koske Humbrolleihin) ja keltainen Revellin emalia.

Kuten varmasti huomaat tuon rakentaminen ei ole mitään herkkua, ja kehotan odottamaan jos joltain valmistajalta tulisi helpommin rakennettava sarja. Tän kanssa joutui kiroilemaan ja melkein huutamaan et turha on joulupukkia odotella :)

Siirtokuvina käytin Inscalen hyviä kuvia. Toki siinä oli suomikuvat mukana mut laatu ei ole yhtä hyvä kuin Inscalella.

Kommentit

Se mitä itse olen lueskellut Classic Airframesin Dornierista, on ainakin minut saanut odottamaan hyvässä toivossa jonkun hieman parempaa tekelettä. Olet kuitenkin saanut mielestäni tehtyä hienon koneen vaikeasta lähtökohdasta huolimatta tai kyllähän kokeneelta mallarilta onnistunee miltei ihan mikä vaan, työmäärä vain saattaa tehdä nautinnosta kärsimyksen. Lisäksi ovat ruojat suhteellisen hinnakkaita laatuunsa nähden, no kuitenkin sait valmiiksi etkä työntänyt roskiin :)
Moi Paavo! Onnittelut hienosta lopputuloksesta. Olen rakentanut pari CA:n mallia ja tiedän nuo turhautumisen tunteet, kun mikään ei tunnu kuuluvan, eikä sopivan minnekään. Silmääni ottaa eturungon vasemmassa kyljessä, visentin takana oleva varjo; onko sauma päässyt poksahtamaan auki mallin valmistumisen jälkeen? Olet tehnyt upeaa työtä kuomun raudoituksen kanssa. Ne ovat todella hienot.
Ihastelin kovasti myös maalausta. Se on erittäin "uskottavan" näköinen. Kiiltoaste on hyvä ja värien välinen kontrasti oikein onnistunut. Vasen sivuvakaaja taitaa kuitenkin kaivata pientä siistimistä. Minun silmääni neljän tähden malli:)
CA:n mallien ongelmiin itsekin kyllästyneenä voin vain nostaa pipoa! Hienoon lopputulokseen olet päässyt. Oma vastaava Dornieri lensi kirjaimellisesti roskiin (ainoa mallini jolle on käynyt niin).
Värien sävyt ja yhteensopivuus näyttävät tosi hyviltä. Mitä sävyjä käytit (etenkin Tamiyalta)?
Kiitoksia vaan kommenteista. Piti ihan ottaa esille tutkittavaksi tuo Antin mainitsema varjo. Kah siihenhän oli jäänyt pyyhkimättä mustaa öljyväriä :) Litkuttelin tuota sillä. Hyvin häviää näkyvistä litkutukset kuvissa. Kyllä oli lähellä ettei lentänyt roskiin. Sen esti vain se että maksoin tuosta 70e ja en raaskinut heittää. Unohtui mainita et tuossa oli käytössä Montexin maskisarja. Maalit oli tosiaan Tamiyan XF-67 nato green ja XF-69 nato black. Näköjään siinä sivuvakaajassakin on jäänyt öljyvärit pyyhkimättä.
Lopputuloksi ei uskoisi olevan classic problem/tressi airframesin mallin.
Tosiian varmasti tuoti kipuja ,kyyneleitä ja harmaita hiuksia.
Menukö koko kirosana varasto ohessa läpi.
Tuosta on puhuttu paljon , ja myynti oli heikkoa.
Loppussa sai erittäin halvalla jos halusi, ja myyjältä kiitoksia ja varoitusta.
Ihan silmiä hivelee tuon kirotun mallin lopputulos.
Varmasti vaikka läpi harmaan kiven,oliko iskulause teossa.
Ansaitsisi paikkansa viikon mallinakin, kun ajatelee mallin laatua.
Hattu ja kumarrus sinulle teostasi jo vaati pienoismallarin ritariristin ja kittituubin kanssa ja hiomanauhoineen.
Koskas seuraava Classic stressi/problem airframesin työn malli alle?
Vai oliko se ensimmäinen ja viimeinen.
Kiitos Paavo! Itsekin käytän noita samoja sävyjä (välillä mustana käytän myös Rubber Blackiä).
Kun lukee tuon rakentamis kertomuksen niin melkoinen viia dolorosa ollut tämä malli. Mutta hienosti olet saanut rakennettua mallin nippuun, siistiä rakentamista. Maalaus on komia ja mallin puhtoinen asu sopii hyvin tähän. Kuvat on kyllä loistavat. Tämmöisen työn jälkeen on ihan mukava varmaan rakentaa vaikka tamiyalainen:) Toisaalta joskus on kieltämättä mukava oikein tosissaan viilata ja sovitellakkin.
9.12.2014 08:25 Vastaa lainauksella
Jos saan antaa kritiikkiäkin kehun keskellä.

DN-63:n "nokkaeläimet" eivät ole mukana seuranneet siirtokuvaohjeen mukaisessa linjassa. Vertasin ohjeen piirrosta SIH2 -kirjassa oleviin valokuviin (mm. värikuvaan) ja kyllä täsmäävät. Dornierin vasemmalta puolelta ei ole kuvaa käytössäni, mutta eiköhän nekin ole samassa linjassa.
Tero Tyni 9.12.2014 10:59 Vastaa lainauksella
Valmis CA on aina voitto. Se on kyllä probleemi, jonka olen myös itse kohdannut, että kun jo peruskokoaminen vaatii hermoja ja kärsivällisyyttä, ei lisädetaljointiin oikein löydä paukkuja. Kunhan saa koko mallin edes kasaan.

Lopputuloksesi on hieno! Mallista saa olla ylpeä.
Muita mukaillen kirjoitan eli ei uskoisi että olet käynyt läpi varsinaisen infernon mallin parissa, sen verran hyvälle se näyttää. Tässä on nyt sitä kuuluisaa mallinrakennusta kasaamisen (mitä itse harrastan) sijaan :) Tätä kyllä kelpaa esitellä. Värisävyt camossa näyttävät minun silmääni onnistuneilta. Nyt sitten joku terapiamalli tähän väliin ettei päästä kuulu poks!
Niin - tämän mallisarjan valmistajaa moni kutsuu leikkisästi nimellä Classic Disaster - Classic Airframesin sijaan.
Vaan Paavo on kyllä mennyt tässä komeasti tuskien kautta voittoon. Mallin muodothan suorastaan hivelevät silmää - niin ja maalaus myös.

Jos haluat lisää masokistisesti kiusata itseäsi, niin hankipas rakennettavaksesi saman mallivalmistajan
1/48 Boulton Paul Defiant - voipi olla nääs, että se tuskainen huutaminen Paavon kämpästä kuuluisi sitten jo Helsinkiin saakka ;-)
Ihan oikeeta kritiikki on noista hirvistä. Liian ylhäällä ovat tajusin sen nyt kun sanoit. Jos vielä innostun tuota parantelemaan niin onneksi on toiset kuvat laittaa niiden tilalle. Kuullostaa siltä että jotkut muutkin on urallaan hakanneet päätä seinään Classic Airframesin kanssa :) mukava huomata etten ole yksin :) Janne on ihan oikeassa tuosta terapiamallista. Ei uskalla tuota Defiantia ees harkita.
perttiL 9.12.2014 20:42 Vastaa lainauksella
Moikka Paavo,

Todella hienon mallin olet saanut tehtyä varsin vaativasta ja osin konstikkaasta rakennussarjasta. Eipä juuri puutteita löydy, päinvastoin. Ole tehnyt saman havainnon, että sovitteiden osittaisen heikkouden johdosta malli on hankala koota. Vaatii jatkuvaa sovittamista ja sovittamista ja sovittamista…ja kittiä. Mutta työllä tästä sarjasta saa hyvän ja näyttävän mallin … kuten tämä sinunkin tekemäsi osoittaa.

Oikeastaan nuo jo muiden mainitsemat nokan maalaukset ovat harmittavan näkyvästi väärin sijoiteltuna. Etumainen hirvi on tosiaan hieman liian korkealla. Ja sen takana (näyttäisi olevan molemmin puolin sama puute) oleva puhveli/visentti/mikä lieneekin -tunnus on sijansa liian edessä…eli nyt nämä kaksi eläinmaalausta ovat liian lähellä toisiaan. Taaemman tunnuksen etureunan tulisi olla about siinä kohdin, missä nyt on sen takareuna.

Nyt kun tästä DN:stä selvisit, niin lupaamiesi BL:ien kimppuun…

Mallailuterveisin pertti L
Tere Pertti. Sarjan mukana tuli myös nuo eläin dekaalit jotka vois vaikka vielä tuohon vaihtaakkin, ei ois iso asia. Kunhan hiukan aikaa huilaan niin teen ne muutokset. Välillä pitää tehdä joku iisimpi malli. :)
AJ 11.12.2014 20:30 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Yllä olevia kehuja kompaten - erinomainen työvoitto. Näitä Suomi-Dorniereja ei liene montaakaan saitilla, joten kiva lisä lekokalustopuolelle. Tyylikäs ja onnistunut kokonaisuus. Parhain terveisin, AJ
Hieno työvoitto Paavo! Malli on vähintäinkin komia ja esikuvansa näköinen! Muuten, eikös sinulla ollut jonkun toisenkin valmistajan malli samasta konjeesta? Minulla on peräti kolme sarjaa:Kinetic, Classic katastrof ja Horrorcraft. Näinköhän urkenen aloittaa mitään niistä. Epäilen, kun luin sinun selostuksesi. Mallinrakentamisen pitäisi olla kuitenkin hauskaakin!?

Oli miten oli, tämä on hieno!!

terv. Seppo
Tere Seppo ja kiitos kehuista. Oli miulla tehtynä Hobbycraftin sarjasta se notkoselkäinen malli :) oiskohan se sama malli kuin tuo Kinetic? Kyllä sie Seppo selviydyt tästä CA mallistakin. Varaat paljon aikaa ja hyvät hermot niin kyl se siitä :) Tosin hauskaa et pysty pitämään siinä savotassa :)
Lisäsin kuvan Hobbycraftin mallista tälle sivulle kun noita usein keskenään vertaillaan. Rakensin sen vuonna 2008 suoraan laatikosta. Nykyään tuo malli ei ole enää minulla. Jos kuva on sääntöjen vastaisesti tässä niin poistan sen.