Pienoismallit.net

'69 Dodge Charger Daytona.

Cannonball Run.

Pitkästä aikaa sain jotain valmiiksikin asti, tämä Dodge on rakennettu jo perinteeksi muodostuneeseen Cannonball Run yhteisprojektiin Model Cars Magazinen foorumilla. Joku saattaa ehkä muistaa 2012 Cannonballiin tekemäni '57 Chryslerin, viime vuonna kun Ford Torino Talladega jäi kesken maalikatastrofin takia.

Aloitin tekemään tätä AMT:n sarjasta, kun ajattelin että suhteellisen simppelin sarjan ollessa kyseessä tää tulisi varmaan suhteellisen helposti valmiiksi… Aloitin sovittelemalla koriin tuota Charger Daytona mallin keulapalaa, ja siinä vaiheessa tuli selväksi että tämä tulee olemaan jotain muuta kuin helppo ja yksinkertainen projekti, osa ei nimittäin sopinut kovin kaksisesti paikalleen. Olin ajatellut moldata sen kumminkin yhdeksi kappaleeksi lokarien kanssa esittämään lasikuituosaa, joten keula sai osakseen runsaasti hiontaa ja kittiä. Keulan alapuolella piti myös peittää melkoisen kokoinen rako keulapalan ja hiekkapellin välillä sekä takaluukunkannen valukuoppa piti kittailla piiloon.

Moottori on sarjan oma 426 Hemi remmiahdettuna. Kaasarit löytyi miljoonaboxista, kun sarjan omat olivat aika heikot. Ilmanputsari löytyi myös samaisesta paikasta ja siihen lisäsin alapuolelle pienen styreeninpalasen, kun putsari oli alunperin onttoa mallia. Ahtimen remmi ja hihnapyörät on Pro Techin afterikamaa ja detaljit on tehty erilaisista afterituotteista ja osa on tehty itsekin. Esimerkiksi bensalinjat ovat Pro Techin teräspunosletkua, letkunliittimet on tehty scratchina kuusikulmaisesta muovitangosta ja bensanpaineensäädin tuossa sisälokarissa on myös itsetehty erilaisista styreenitangoista. Tulipelti on sarjan oma, mutta syylaripelti löytyi miljoonalaatikosta sarjan oman ollessa aika etäisesti syylaripeltiä muistuttava kapistus. Tein vielä tuollaisen peitelevyn peittämään syylaripellin eteen jäävän tyhjän raon.

Sisusta on aika simppeli, etupenkkejä, kiekkamittaria ja scratchina tehtyä shifteriä lukuunottamatta suoraan laatikosta. Turvavyöt toki lisäsin. Kojelaudan ja ratin puuosat on maalattu Humbrolin ruskealla, jonka päällä on epätasainen kerros Humbrolin Clear Orangea ja lopuksi koko komeus on lakattu Revellin lakalla.

Alusta on todella simppeli myös, joten en tehnyt sinne juuri mitään muutoksia. Pakoputket pätkin sarjan omista osista ja putkenpäät on muoviputkesta tehty. Putket loppuu ennen taka-akselia. Renkaat ja vanteet on PPP:n valmistamat. Vanteet on detaljoitu maalaamalla ja lisäämällä venttiilit.

Korin maalasin ja lakkasin Mastonin spraylla ja toki asensin Bumble Bee raidan ennen lakkausta. Koppa on kiillotettu ja listat on toteutettu Bare Metal Foililla. Loppukasauksessa ei ollut mitään suurempia ongelmia, mitä nyt takapuskuri ja takalamput eivät juurikaan sopineet paikalleen. Onneksi pieni viilailu auttoi asiaa.

Palautetta saa laittaa, mielellään kuuntelen mitä mieltä muut on tästä ja mitä vois tehdä ensi kerralla paremmin.

Projektiketju löytyy tuolta FCMA:n puolelta.

Kommentit

Hieno. Itse kiinnitän aina huomiota moottoriin, miten viimeistelty. Tässä todellakin paneudettu asiaan. Itseasiassa ainoa mikä mua kiinnostaa muovimalleissa, itse kun rakennan laivoja puusta.
Moi Niko.

"Siis mitä tehdää paremmin" älä viitsi täähän on upea. Nähdäänkäö tämä ehkä Malmilla;-)

T: Jari
Kiitokset kehuista!

Hilding: Moottorin detaljointi on yksi mun suosikkikohteista mallinrakennuksessa ja siinä mielessä nämä uudemmat autot/ autot joissa on hieman uudempaa tekniikkaa on kivoja tehdä kun saa detaljoida enemmänkin, jossain vanhemmissa vaikkapa '60 luvun kilpureissa kun elektroniikkaa sun muuta ei juuri ole. Muuten olen kyllä tykästynyt enemmän noihin vanhempiin.

Jari: Noh, on tuossa virheitäkin, odotas kun pääset tutkimaan tarkemmin Malmilla :D. Eli siis tosiaan kyllä tämä olis tarkoitus tuoda sinne jos mitään ihmeitä ei pääse tapahtumaan.

Ensi vuoden Cannonball Run projektin teema näyttäisi olevan ilmeisesti Sleeper. Mä sain ainakin jo loistoidean, jolla pienestä, kevyestä ja taatusti alunperin hitaasta autosta syntyy yllättävän pirteä Cannonball-"kilpuri"… Sen etenemistä voi sitten aikanaan seurata FCMA:n foorumilta.
Aivan törkeän hieno malli Charger Daytonasta! Maalipinta ja sävy on just eikä melkein. En ole automalli-spesialisti, mutta näin hieno toteutus muskeliklassikosta on kyllä ehdottomasti huomion arvoinen.
Kiitos Janne! Tämän onnistumiseen täytyy olla kyllä ihan tyytyväinen ja mukavahan se oli saada jotain valmiiksi. Vaikka mä en mikään Moparisti olekaan, niin kyllä nyt yksi Charger Daytona / Superbird pitää olla hyllyssä.