Pienoismallit.net

Nakajima A6M2-N Tyyppi2

Nishiki Suisen Rufe

Lisää malleja Kuopion v.2012 meritoiminta koneita esitelleestä näyttelystä.Näin laajaa vesikoneiden pienoismalli kavalkaadia ei Suomessa liene aiemmin näyhty.
Tämä malli esittää Japanin Keisarillisen laivaston Rufe kelluke konetta loppu vuodesta 45 Shumushu saarella laivaston vesikoneiden tukikohdassa Pohjois-Kuriilleilla.Sotatoimien päätyttyä virallisesti syyskussa 45 tämä Rufe kone on jätetty ränsistymään löysässä hirressä rantautumis laiturin viereen.
Nakajima Rufe suunniteltiin alunperin pika vauhdilla korvaamaan teknisten ynnä muiden ongelmien vuoksi viivästynyttä Japanin laivaston varsinaista kelluke hävittäjää Kawanishi Kyofua. A6M2-N Rufe perustui maineikkaiseen Mitsubishi A6M2 Zeke hävittäjään.Nakajiman pääinsinöörin Shinobu Mitsutaken ja nuoren suunnitelijan Atsuhsui Tamijan uurastuksen tuloksena syntyi Zeke hävittäjän pohjalta pikavauhtia uusi kelluke hävittäjä joka sai työnimekseen No:1 Suisen A6M2-n.
Tästä koneesta muodostuikin sitten Keisarillisen laivaston ilmavoimien eniten käyetty kellukehävittäjä.

Tämä rak.sarja on Tamiyan vanhempaa tuotantoa v.77.Lievästä "ikääntymisestään" huolimatta sarja on mielestäni mainio esitys Rufe koneesta.Sisukalut saattavat olla hiukan pelkistetyt verattuna esim.Hasegawan uudempaan sarjaan vaan eipä tuolta suljetun kuomun raamituksen läpi paljoa näy, paitsi tietenkin se pilotin jakkara joka paistaa hyvin "silmään".Sarjan osat istuvat Tamiya maisen hyvin toisiinsa ja onpa mukana kaksi lentäjä figuakin istuva ja seisova.Näitä vanhempia T:n sarjoa saa nykyään vielä suht edulliseen hintaan joten kokonaisuudesta ei voi sanoa muuta kuin, että tykkään.
MERI XRISUMASU…HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!!!
Terv.OpaL

Kommentit

Maukas RUFE.
Iloisesti tuo veteenlasku kärry antaa ennemmän plussaa kuin pelkä kone.
Kellukeiden varsinkin siipikellukeiden veden kuluttamat alueet olisi ollut paremmin rajattu,kelluu tuo varmastii paljon vedessäkin.
Myös lisä plussaa olisi ohjaamon kuomu auki.
Pientä kiristystä noihin kellukeen kiinnitys köysiin nyt pahasti oudossa asennossa.
Kärryn pyöriin kiilat ettei liikku nyt edes taakse.
Jonkinlaiset tikaat tuonne siivelle, jota mekaanikko voi hoitaa hommat.
Alusta on juuri niin kuin kuuluu ei liian paljon tavaraa.
Hiekaan jalan jälkiä.
Varmasti valokuva ei anna samaa oikeutta kuin luonnossa nähtynä.
Varsinkin maalaus ja vanhennus.
HYVÄÄ JOULA KAIKKILLE.
Ari Alanen 24.12.2014 17:05 Vastaa lainauksella
Hienoa Opa. Aivan upea vesilentolaite.
Livenä nähtyäni oli kyllä hieno. Ja historianpläjäys koneesta taas mannaa.
Vaikka kuvasi ovat parantuneet koko ajan, niin ei tämäkään vielä ole ihan sitä, mihin kamera pystyy.
Pojot mielestäni ja näköjään muittenkin mielestä natsaavat, koska ei pyytänyt kommenttia. Livepojoni:
AJ 26.12.2014 17:24 Vastaa lainauksella
Moi, Näyttävä kokonaisuus - Tamiyan Nishiki Suisen A6M2-N on hyvin onnistunut ikääntymisestä huolimatta ja alusta on mainio plus taustoitus on erinomainen. Todellakin hieno kokonaisuus!

Hyvää joulun jatkoa ja Iloista Uutta Vuotta Sinulle, Opa! T. AJ
Ari Oksanen 26.12.2014 18:10 Vastaa lainauksella
Yleisilmeeltään kiitettävä toteutus. Kuitenkin huomioni väkisinkin kiinnittyy mallin ulkopuolisiin sivudetaljeihin, jotka eivät mitenkään vähennä itse kohteen arvoa: Pikkuisen nuo ankkurointivaijerit vaikuttavat liian jäykähköiltä; Eihän vaan nuo pääkellukkeen ruskeat läiskät ole ruostetta (alumiinirakenteessa)? ja kuinka käy etupainoista lentolaitetta veteen laskiessa kellukkeen etuosan pohjalle, kun lavetin etupyörä tipahtaa laskuramppien väliin? On siinä saattojoukolla kannattelemista ja varomista.
Kiitoksia kommenteista ja terävistä huomioista eteenkin Eemil Jäntille.Siinä kellukkeessa pitäisi näkyä metallin värisiä kuluma kohtia ja toisia joista paistaa läpi Japsien punaruskea pohjamaali jolla k.o kelluke oli ensiksi maalattu.Tuossa "pontoonissa" sijatsi myös polttoaine säiliö joten tankatessa tulleet valumat tekivät maalipintaan ruskehtavia jälkiä.Toisaalta mallin oli tarkoitus esittää hyllättyä konetta, ehkä olisi pitanyt tehdä lisää alumiini jälkiä?
Nuo ankkurointi vaijerit ovat todella "hevi stuffia"lievästi sanottuna överiksi meni..
Ajatus ei ollut että kone molskahtaa suoraan veteen vaan, että nuo lankut jatkuisivat loivasti pidemmän matkaa syvään veteen.Eemilin huomiot ovat kyllä oikeita nuo jutut olisi voinut yrittää esittää selkämminkin.
Kiitokset kaikille mallin saamasta huomiosta ja rakentavista kommenteista.
Hyvää Joulun jälkeistä mallailu elämää ja muutakin sellaista…Opa L.
Minun silmään ja tuntemuksella kelpo kone. maasto on näyttä erittäin hyvältä ja on sävy eroja. vesi ainakin kuvissa taas ei ihan niin hyvä kuin muu kokonaisuus.
Mutta muuten erinomainen kokonaisuus. Kelpaisi koristeeksi kirjahyllylle.!