Pienoismallit.net

BA-10

Panssarimuseon Ps 27-12

Morjens!

Naputtelin mukavana välipalamallina Hobbybossin uutukaisen BA-10 panssariauton. Päädyin tekemään autosta suomalaisen ja edelleen museokuosisen vehkeen. Ajan puutteen vuoksi jouduin tyytymään muutaman tunnin kuvaussession tuloksena saamiini otoksiin,aikaa ei ollut sen paremmin perehtyä ko vehkeeseen ja sen varmasti kiinnostavaan historiaan.

Malli on tehty pääosin suoraan laatikosta. Rakennussarja on hienosti detaljoitu, autossa on mm moottori apulaitteineen ja täydellinen voimansiirto. Jousitus on toteutettu hienosti, ainoa murhe on pikkuriikkiset osat joita on paljon. Tämän vuoksi alustan liimailussa saa olla tarkkana että kaikki 10 pyörää osu valmiissa mallissa maahan/pöytään.

Suomi-muutokset eli leukapanssari syylärin alla, ovien päällä olevat vesipellit(?), takavalo ja sammuttimen kiinnikkeet takaseinässä on tehty muovisuikaleista. Rungon ja tornin katolla olevat kahvat ovat kuparilankaa ja lienevät sodanjälkeisiä muutoksia. Museon yksilössä on hauskana yksityiskohtana varapyörissä saksalaiset kumit!

Maalailut tehty Tamiyan ja Ammon maaleilla, Ammon litkutukset.

Sana on vapaa arvon kolleegat!

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

Aika väsynyt esitys Jari. :D Onko tuossa referenssi kuvassa muuten oikea vekotin vai mallisi photoshopattuna taustakuvaan?
Moi! Kyllä siihen kuvaan se malli on päätynyt. Pakko oli koittaa! ;-)
Varmaa Jari-tasoa = HIENO! Ja vielä hienompi referenssikuva :-D

Ajoneuvo on muuten BA-10M. Ja suomimuutoksista tietty isoin on moottorin vaihtuminen V-8:ksi, mutta se nyt onneksi vähemmän näkyy mallissa ulospäin :-)
Kiitos Jukka kommenteistasi.

Ajoneuvon tyypistä sen verran että kolme viikkoa takaperin menin kuvaamaan BA-10Mää, juttelin henkilökunnan kanssa ja kyselin just noita eroja tavallisen ja ämmän välillä, niin minulle kerrottiin museon yksilöstä puhuttavan hlökunnan kesken tavallisena BA-kymppinä. Kuten sanoin, taustatyö jäi vähille mutta sillä mennään.

Elikäs oletuskuvan teksti voisi siis olla muotoa: Panssarimuseon "BA-10" Ps 27-12 "referenssi" ;-)

Mallailuterveisin,
Jari
Katsoin ensin että 1:1 peli kuvattu kunnes luin pari kertaa tarkemmin:) Todella komea ja tasapainoinen malli, maalipinnan kauhtuneisuus ja kulumat on hienosti tasapainossa. On nämä mallisi upeita, mallista näkee hyvin että kulumat ja ruosteet on tehty huolella ja ajatuksen kanssa. Eikä mätkitty sinne tänne. Ainoastaan renkaiden ruosteet hyppää hieman silmille
Kiitoksia kommenteista Jarno.

Käytän detaljointi maalauksessa valokuvia, tosin aina ei se chippi osu kohilleen!

Renkaita lienee säilytetty jossain vaiheessa vaakatasossa koska vanteen/kumin reunassa tuoreehkot, kirkkaan oranssit ruostejäljet vaikka eihän kumi ruostu… ;-)

Mallailuterveisin,

Jari
Pirskatti on komea referanssi ja vertaillu kuva.
Tuosta kyltin takna oleva vasemmasta renkaasta huomaa photosopatun.
Tosiian maalaus ja vanhennus on huippua.
Kuten edellä sanotiin renkaiden ruostevalumat, olisivat voineet huoltaa ennen paikalle laittoa.
Itse asiasta on se BA-10M,ehkä henkilökunnalle se on ihan sama kun on vain BA-10:en näköinen.
Vähän samaan tapaan kun entisen mikkelin museon johtaja sanoi tuossa on LT Räsäsen vaunu R-48 panssarikukkulalla, joka kuitenkin on parolassa.
Ja itse vaunu on R-101 eli niin se byrokraatinen henkilökunta toimii väärillä tiedoilla.
Ehkä olisi paikallaan pieni oppitunti museon kalustosta henkilökunnalle,niin turistit saa oikeaa tietoa.
Ettei turistin tarvitse oikoa asiaa henkilökunnalle.
Morjens Eerik

ja kiitos kommenteistasi.

Kaikkea ei pysty mallintamaan vaikka olisi kuinka paljon kuvia käytössä. Realismin suhteen joutuu tekemään aina kompromissejä, mutta ainakin itsellä on tavoitteena saavuttaa esikuvan fiilis ja tunnelma. Välillä se onnistuu, välillä ei.

Museon henkilökunnalla oli hieman tilanne päällä kun siellä viimeksi kävin ja jotkut detaljit saattoivat unohtua siinä tohinassa. Olin kuitenkin autuaallisen tyytyväinen saamaani infoon ja ennenkaikkea kuvasaaliiseeni. ;-)

Mallailuterveisin,
Jari
AJ 2.12.2014 16:35 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Mestarin mestariteos jälleen kerran. Mitäs tähän enää muuta kuin että sairaanhienoa jälkeä & kompata kehuja yllä - upeaa! Parhain terveisin, AJ
Morjens AJ ja iso kiitos! Malli on tehty melko lailla DWn resepteillä, mutta kohteen melko pieni koko aiheutti omat haasteensa. Mukava että maittaa!!

Mallailuterveisin,
Jari
Pekka T 2.12.2014 18:06 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno! Ei juurikaan pysty erottamaan referenssistä! Arvostan erityisesti tuota säistämistä, itse en hallitse tuota yhtään.
Jälleen mestarillista jälkeä. Vihreän olisin jättänyt hieman tummemmaksi.
Morjens!

Kiitokset kommenteista herrat!

Pekka, treeniä, treeniä, kyllä se siitä lähtee!! Hyvä jos ei erota ;-)

Mika, tein melko vaalean vihreän ja nykytekniikkana on käyttää ronskeja pinwashejä joiden pesu muuttuu koko mallin peittäväksi yleiswashiksi/filtteriksi. Omaan silmää Parolan "12" on vaalea… Makuasioita :-)

Mallailuterveisin,
Jari
Minä jo ehdin katsoa, että ompas kivasti säistynyt museovehje. Tuota referenssinä käyttäen olisi mukava yrittää rakentaa malli, jos vain sopiva sarja löytyy.

Sitten luin pitemmälle ja huomasin, että Jari pääsi pilaamaan tuonkin ilon :)

Niin, että vaikea tuosta on yrittämälläkään keksiä mitään muuta kuin puhdasta kehuttavaa.
Jonkka 4.12.2014 22:54 Vastaa lainauksella
On, nätti on. Tätä olisi kiva päästä katsomaan luonnossa, saisi enemmän irti vaikka kuvatkin toki on huippuluokkaa. Minä luulin että photoshoppailu on kiellettyä, mutta hauska idea Jarilta.
Morjens herrat ja kiitokset!

Kalle, eikun Kuivalaiselle kotiuttamaan oma Hobbybossin BA-10! Malli on mukava rakentaa mutta vaatii pikkusen enempi malttia kuin esim vaunu kun varsinkin alustan osat on niin perhanan pieniä.

Jonkka, mallina toi on niin helkkarin pieni että sinällään kuvista saa paremman käsityksen, mutta live on aina live!

Mallailuterveisin,
Jari
Toi eka kuva kyllä hämäsi: "täähän on kuva oikeasta…". Vaikka malli on vihreä se ei tosiaan ole monotoninen. Nuo ruosteet ja kulumat eivät voisi oikeastaan aidommilta näyttää. On kyllä vakuuttavaa viimeistelyä, ei voi muuta sanoa. Ihailen tuota taitoa millä rakennat ja teet pintakäsittelyn malleihisi.
AJ 15.12.2014 23:44 Vastaa lainauksella
Moi Jari, Onnittelut ansaitusta viikon mallista!!! Terkuin, AJ
Kiitokset herroille kommenteista!

Toivottavasti näitä alkaa pian valmistua lisää ja päätyvät tänne runsaslukuisesti näytille!! Malli on mukava välipala vaikka varsinkin alustan rakentaminen pikkuosasista vaatii pientä extratarkkuutta!

Mallailuterveisin,
Jari
toivonen 16.12.2014 18:39 Vastaa lainauksella
Moikka! Hieno se on edelleen! Toivotavasti otit photon tosta kyltistä (tekstistä) auton edessä Parolassa, että voit skrätsätä koko kyltin…
Moi toivonen!

Kiitos helkkarin hyvästä vinkistä, täytyypä tuo toteuttaa!!! Jahka käyn ottamassa ensin sen kuvan… ;-)

Jari
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!