Pienoismallit.net

Espanjalainen ritari

Vanhempi tuotos on Verlindenin omalaatuisista keskiaikaa kuvaavista figuista eräs asiallisimmista. Kilpi on jäänyt lisäämättä, mutta pärjäilee hahmo eittämättä ilmankin, ainakin tuolla luonteella. Mallin maalasin emalimaaleilla ja öljyväreilla. Alusta on sarjan oma kipsiosa. Rautaosissa käytin grafiittijauheen ja humbrolin metallimaalin seosta, jonka voi kuivuttuaan kiillottaa jonkin verran, ja grafiitti samalla antaa tummaa hohtoa pinnalle (toimii hyvin myös panzukkien teloissa).

Kommentit

Moi.

Hyvä idis tuo grafiittijauhe. Veditkö ihan kynästä raaputtamalla vai saako sitä valmiina jostain?

Todella jees maalausjälki ja kasvot/silmät viimeisen päälle.

Nyt näyttää, että kaveri tuulettaa voiton kunniaksi. Kilven kanssa voisi kuvitella kaverin näyttävän siltä, että antaa juuri hyökkäyskäskyä.

Olisko mahdollista saada jonkunlaista tarkempaa selostusta maalauksen eri vaiheista ja vaikka työvaihekuvia?
Todella hyvän näköinen ritari figuri;
Varsinkin kasvot ovat loistavat.
Noita kypärän kolmoja hieman paremmin esiin,nyt ne ovat hieman piilossa.
Ehkä kilven kanssa paremmin agresiivinen ja taistelun haluinen tyyli.
Eivät ole rautaa vaan terästä, ainakin miekka.
Kokonaisuus tosiian ammattimainen: maalaus ,varjostus, vanhennus.
Taitaa olla ennen taistelua ja otetaan rohkeutta huutamalla ja kannustamalla muitakin.
Muuten jos olisi jo loppu tuo taistelu,miekkassa olisi verta, kuten vaateissakin.
Varusteet olisi jo kärsineet vaurioita muiden iskuissa,tietenkinjolei ollut takana.
Ehkä luonnassa tuo on vieläkin parempi kuin valokuvina.
Maalausvaiheen kuvia ei valitettavasti ole olemassa, mutta maalauksen osalta kaikki kangas ja nahkaosat maalasin 3-4:llä tummuusasteella, valo ja varjokohtiin sopivasti, jonka jälkeen värirajat on blendattu kuivalla siveltimellä. Metalliosat on maalattu yhdellä sävyllä, litkutettu tummalla, ja lopuksi huippuvaloihin kirkasta maalia kuivaharjaamalla tai maalaamalla. Tässä figussa likaa, verta, ja suolenpätkiä en lisännyt, eli niitä lisää vastaisuudessa.

Grafiitin, emalimaalin ja öljyvärin seosta voi myös käyttää kuivaharjaamiseen, jolla tavalla taisin osan alueita käsitellä. Öljyvärin sekoittaminen hidastaa kuivumista ja tekee jäljestä "silkkisempää". Grafiitin voi hienontaa karkealla hiekkapaperilla ja sekoittaa maaliin. Normaali grafiittikynä sulaa tärpättiin ja kovempiin aineisiin, mutta vesiliukoistakin grafiittikynää myydään.

Grafiittikyniä saa ihan suoraan vaikka kirjakauppojen maalaustarvikepuolelta tai askarteluliikkeistä. Taiteilijantarvikemyymälöistä saattaa löytyä vielä parempi valikoima.

Lisäksi aion kokeilla metallin värisiä värikyniä, joilla saa ainakin kulumis- ja raamuefektejä, jos ei sitten ihan pienten detaljien korostuksia.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/75/07/117507.jpg
www.pienoismallit.net/media/kuvat/11/75/08/117508.jpg
AJ 1.12.2014 09:05 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Hyvän näköinen espanjalainen ritari - luonnossa lienee vieläkin paremman näköinen, kuten Eerik edellä toteaa. Mainio maalausselostus. Parhain terveisin, AJ