Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 182 Tiger II

Trumpan iso Tiger II, suoraan laatikosta rakennettu.
Maalattu revelin ja humbrolin maaleilla, levitetty ruiskulla.
Vanhennettu kuivasivelyllä, väri pesuilla ja pigmenteillä. Tummui liikaa?

Kommentit

AJ 23.11.2014 22:46 Vastaa lainauksella
Moi Pore, Näyttävä ison 1/16 skaalan Kunkkutikru, extraplussaa pitää antaa jo siitä, että on ylipäätään rakentanut tämän Trumpan King Tigerin. Hyvin näyttää rakentaminen, maalaus ja viimeistely onnistuneen, nuo kaikki kivat sisuskalut jää hieman peittoon valmiissa tankkimallissa. Pelkästään suoraan boxista rakennettuna hieno pienoismalli ja scratch buildata voi ko. rakennussarjaa vaikka loputtomiin, kuten useat rakentamisblogit Trumpan Royal Tigerista netissä hyvin osoittavat.

Kuten itsekin toteat, pikkasen liian tumma värisävy ko. camoon. Sama Trumpan malli odottaa minullakin rakentamista joskus hamassa tulevaisuudessa…Hlökohtaisesta pidän Cyber Hobbyn/Dragonin 1/35 skaalan Tiger II:sia ulkoisesti parempina ja tarkempina rakennussarjoina Kunkkutikrusta kuin tätä Trumpan ison skaalan variaatiota; toki Trumpassa on sisuskalut, kun taas CH:n/Dragonin sarjoissa ei ole. Ja toisaalta onhan tämä iso Kissa erityisen näyttävä jo pelkän kokonsa takia.

Tuo sininen #224 tunnari valkoisilla reunoilla tulee paketin siirtokuvien mukana, mutta se on pikkaisen hämärä, sillä se yrittänee esittää s.Pz.Abt.501/424:n 2. komppanian 2. joukkueen neljättä vaunua; tiettävästi ko. yksikön vaunujen numerotunnarit olivat punaisia valkoisilla reunoilla.

Kaikenkaikkiaan näyttävän tyylikäs iso Kunkkukissa! Parhain terveisin, AJ
Todellinen yrmeä kissa! Hienoa että jollakulla on rohkeutta rakentaa tuo kuten AJ jo totesi. Itselläni näitä odottaa pari kpl lasten sängyn alla (toimivat hyvin estämässä lelujen siivoamista sängyn alle). Olisiko kuvaa jossa vierellä on 1/35 Tiger II niin saataisiin käsitys härvelin koosta.
Ompas hirvitys,tosiian se vaatii tutkimista kun tuon rakentaa.
Moottoripuoli on jotenkin tasaisen harmaata ja primerin punaista,tuossa koossa nâkyy rasvat ja muut valumat.
Se on juuri se pahin puoli 1/16 scalassa, pienetkin asiat täytyy tehdä huolelisesti ja oikeantuntuisesti.
Siis satojen väri valokuvien perusteella, se vaatii sen tuon kokoinen ilmestys tiikeri.
Jopa telapyörien rasvaukset ja muut aidot efectit.
Tuossa on jo oikeasti monta mallia,alusta, torni, telat ja pyörästö.
Sitten sisusta:moottori ja muut takaosat bensiinitankit, tornin sisusta,keskirungon sisusta, eri kraanatit vaunussa,ohjajan ja radistin puoli.
Nyt kokonaisuus tuossa scalassa ulkopuoli ihan liian siisti kliinisesti,valumat ja säistys tuossa scalassa on eri kuin 1/35:ssä.
Mutta asiaan on se komea ja parememman puoliskon kauhistus: tuleeko noita montakin kotiin.
PhantomII 24.11.2014 20:07 Vastaa lainauksella
Komea on, jo kokonsa puolestakin. Kunkku on aina ollut mielestäni vaunujen vaunu, ainakin WWII mittakaavassa. Viimeistely minun silmääni näyttää hyvältä kaiken kaikkiaan, mutta jos fiilikset on siihen suuntaan, että vaunu yleisilmeeltään on liian tumma, niin…

Melkoinen on kokoero 1/35 mittakaavaan, täytyy sanoa. No, ainakin erottuu vitriinissä muista malleista.
Huhhuh mikä järkäle. Paljonko on suunnilleen ulkomitat?

Minusta malli ei ole liian kliininen, nää on näitä iän ikuisia asioita, joista aina jaksetaan huomauttaa. Vanhennuksen taso on mallin rakentajan oma makuuasia. Joka tapauksessa valittu taso on onnistunut erittäin hyvin ja jatkuu mallissa joka kohdassa samalla tasolla.

Tuosta tummuudestakaan en ole samaa mieltä, minusta se on oikein hyvä, esim. tässä: Linkki

Tosiian ei mitään moitittava mistään kohdin. Noista tunnusten väreistä ja muista en tiedä mitään, mutta aika marginaalinen virhe joka tapauksessa. Jos se oikein häiritsee, niin voihan sen vielä kohuu pienellä vaivalla korjata?

-JT
juha holm 6.12.2014 20:19 Vastaa lainauksella
Hieno isomalli,hyvä vertailukuva 1/35 skaalaan .Alkaa vitriiniin koolla olla jo väliä.