Pienoismallit.net

Sd.Kfz 251/9 Ausf D

Pienoismallikärpäsen purema alkoi vaikuttaa Pak 40 rakentamisen jälkeen, joten piti kokeilla miten onnistuu vähän monimutkaisemman mallin kokoaminen ja maalaus. Maalattu Tamiyan maaleilla ruiskulla ja siveltimellä. Säistämisessä omat humbrolin emaleista sekoitetut litkut ja öljyvärit. Kura ja savi tehty kaapinpohjalta löytyneillä pastelliliiduilla.

Kasaaminen onnistui ensikertalaiselta suhteellisen vaivattomasti mutta välillä oli vaikeuksia erottaa mikä osassa on itse osaa ja mikä valukanavaa. Joihinkin osiin jäi valusaumoja näkyviin, jotka huomasin vasta liian myöhään. Takovissa on sisäpuolella näkyvissä "Ejector pin mark" (en tiedä mikä tämä on suomeksi) joista opin vasta maalatessa vaunua joten annoin niiden olla. Luulin näiden pyöreiden kolojen kuuluvan oviin.

Kompura löytyi jo ennestään, joten hankin halpismaaliruiskun, jolla sain Dunkelgelbin pintaan. Seuraavaksi kikkailin MIG:n chipping -nesteiden ja sävytetyn valkoisen maalin kanssa. Ruosteet ja kulumat siveltimellä ja teräsvillan palasella. Itse olen varsin tyytyväinen vaikka paljon on vielä harjoiteltavaa nimenomaan osien siistimisessä. Telaketjut ja kurajäljetkään eivät tässä juuri ole onnistuneet ja paljon muuta pientä tekisin nyt toisin.

Kommentit

Erinomaista jälkeä! Oikeanpuoliset telaketjut tosin leijuvat etummaisen ja takimmaisen pyörän kohdalla.
Erinomaisen vakuuttavaa säistämistä, suorastaan alkaa palella tätä katsellessa :) Telaketjuista tosiaan napsahtaa ainoat miinukset, myös pakoputken tienoon olisi voinut noeta. Toimii.
Saa erinomaisen talvitunteen tuosta vaunusta.
Sisustaan hieman kamaa, nyt on hieman tyhjän tunne tuossa,tykille kranaatilaatikko auki ,hylsyä,miehistön henkilökohtaista kamaa.
Myös kivan alustan vaunulle.
Janne A 23.11.2014 16:30 Vastaa lainauksella
Paljon kiitoksia rehellisistä kommenteista. Telaketjut, vaikka vinyylitelat olivatkin, tuottivat kyllä hankalaluuksia. Vähän retkottavat sieltä täältä yms. Kun liimasin telojen päät yhteen, ne jäivät niin kireälle, että repesivät paikalleen laittaessa. Sisusta tosiaan jäi vähän karuksi, koska onnistuin sossimään radion maalauksen.
SS 24.11.2014 17:28 Vastaa lainauksella
Nopeasti olet päässyt mallailuun sisälle, ja puolitela näyttää melkoisen hyvältä, varsinkin kulahtanut pintakäsittely näyttää omaan silmään herkulliselta. Myös sisustan elämää ja sääoloja nähnyt ilme toimii mielestäni erittäin hyvin, kuten myös tykin osat. Hyvää työtä! :)
Hieno puolitela! Jälleen osoitus siitä että wanhastakin mallista saa hyvän kun sen viimeistelee hienosti. Jostain syystä Tamiya käytti tässä 90-luvun sarjassa 70-luvun puolitelavaunun kumilenkkiteloja, eivät paras mahdollinen vaihtoehto mutta toimivat. Seuraavaan suosittelen esim AFV Clubin irtoteloja, muovisina helpompi vaihtoehto kuin Friulmodelin metalliset (jotka ovat myös tosi hyvät, mutta tyvestä puuhun noustaan). Ainoa asia joka pisti silmääni on miehistötilan penkin selkänojan puuttuminen?