Pienoismallit.net

E-75

(75-100 tons) Standardpanzer

Trumpeterin E-75 1:35 mittakaavassa.

Malli oli melko pitkä prosessi rakentaa. Malliin on lisätty alumiinista sorvattu tykinputki, syövyteosia, sekä Friulmodelssin ATL-42, sekä ATL-16 valkometalliteloja. Suurimmaksi osaksi käytin ATL-42 teloja (transport tracks), sekä lisäsin pätkiä ATL-16 teloista. Tämä oli mahdollinen toteuttaa telojen yhteensopivuudesta johtuen, mutta epäsovinnaisuutta teloihin ilmeni, veto-ja johtopyörässä. joita täten tarvitsi lievästi muokata.

Rakenteellisia lisäyksiä suoritin etupanssariin, johon laitoin lisäpanssarointia kuljettajalle, sekä keulan alapanssariin suojaamaan vaihteistoa. Materiaalina käytin muovilevyä ja hitsaus-saumat näihin tein milliputilla. Komentajan luukusta pilkistävä pimeänäkölaite on otettu eräästä Dragonin sarjasta. Moottorinkannen ruostuneet suojalevyt on tehty syövyteosalevystä.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleilla. Siirtokuvia on muokattu Dragonin Panzer IV vaunusta, sekä Cyber Hobbyn Maus-vaunusta. Vaunun vanhentamiseen käytin mm. AK interactiven ja Mig:in litkuja ja pigmenttejä, sekä Abteilungin öljyvärejä.

- Waltter Holm

Kommentit

Nyt rysähti Panzer Holmilla, tosiian hyvin toteutettu malli.
Yhtä hyvä kuin beer beck ja saksalainen makkara, ranskalaisella sinaapilla.
Maalaus ja vanhennus over tip top.
Noiden kuljetus ja taistelutelojen sekoitus pirskatin oiva idea,eri asia toimiiko oikeasti.
Kuvassa no:3 telan laskeutumiskulma hiema jyrkkä tai kamera ilmiö. Naamiointi kaavio ja värit kuin joissain vaunuissa 1945, ainoastaan tuo infrapunan valon runko ruosteen punainen.
Parempi ollut dungelgelb tai vihreä, kuin oikeissakin, noh maku tai tekijän asia tuo.
Vaati ehdottomasti alustan tämä, muuten jää orvoksi kaunis panzer.
papierpanzer toteuttettu yli odotusten nyt.
Tyylikäs what if ja varsin pirteä värimaailma, toimii kyllä. Itse olisin saattanut tehdä tuon telaketjujen yhdistelyn toisin päin, eli enemmän leveää telaa ja sekaan kuljetusteloja mutta toimii näinkin. Kyllä tästä välittyy varsin hyvin -46 fiilikset.