Pienoismallit.net

Sd.Kfz.263

4. Panssaridivisioona Puola 1939

Sd.Kfz.263 oli muunnos Sd.Kfz.231/232 sarjan 8-pyöräisestä panssariautosta. Valmistus alkoi 1938 ja tuotannon loppuessa 1943 noin 200 kappaletta oli valmistettu. Sd.Kfz.263 ei ollut varsinainen tiedusteluajoneuvo,vaan enemmänkin takaportaan komento ja radioasema. Vaunun sisätilat oli varustettu tehokkailla radiolaitteilla ja karttapöydillä,joskus jopa Enigma salakirjoituslaitteella. Monesta muustakin saksalaisten ajoneuvosta tutun putkiantennin lisäksi Sd.Kfz.263 oli varustettu lisäksi telekooppisella 9 metrin "Kurbelmaste" antennilla. Suunnitellusta käytöstä johtuen aseistus koostui yhdestä lähipuolustukseen tarkoitetusta MG-34 konekivääristä.

AFV-Clubin rakennussarja oli mukavasti nippuun menevää sorttia. Sarjan vaatimattomat sisätilat(kuljettajien penkit ja hallintalaitteet) jätin kokonaan rakentamatta,koska kaikki radiot,karttapöydät ym. puuttuvat kuitenkin. Ilmeisesti kuvia oikean laitteen sisätiloista ei ole hirveästi saatavilla,koska lisäosien valmistajat eivät ole heränneet…Vinyylirenkaat vaihdoin resiinisiin tarvikepyöriin,jonka valmistajaa en enää muista. Eivät nekään ongelmattomat olleet,mutta sentään maali tarttui ja pysyi kiinni. Olisin rakentanut mallin 9 metrin antenni pitkänä,mutta antennin päähän tulevaa häkkyrää ei saanut millään ehjänä irti valurangasta. Putkiantennille lisäsin siihen kuuluvan johtimen. Ajovalojen suojakupuihin lisäsin jonkinlaiset polttimot. Takimmainen ojakeppi katkesi rakentelun aikana lukemattomia kertoja. Seuraavan 8-pyöräiseen on onneksi messinkiset versiot hankittuna.

Maalaus Tamiyan akryyleillä ja Humbrolin emaleilla. Pääsin jälleen maalamaan panssarinharmaata ruskeilla laikuilla ja valkoisilla "ammu mua" palkkiristeillä,huraa. Kirkkaana lakkana Humbrolin Clear gloss varnish. Siirtokuvat asettuivat paikoilleen Tamiyan pehmentimen avulla. Jatkotoimia Abteilung 502 öljyväreillä,Migin pastelleilla ja Easy mud tuotteilla. Jätin mallin melko siistiksi,koska eihän kalusto takalinjoilla kulu,eihän? AFV-Clubin tarjokas oli mukava rakenneltava,jota voin suositella muillekin aiheesta kiinnostuneille. Ilmestyisipä se valmistajan pitkään lupaama Sd.Kfz.233 vihdoin…

Kommentit

Komia on. Säistys on hienon maltillinen. Plussaa tuosta radioantennin piuhasta. Nähdäänkö livenä museolla?
Tosiian erittäin kaunis malli ,ja hommat on sopivasti hillitty tuossa mikään ei mene yli aitojen.
Hyvin elävöitetty nuo hitsaus saumat tuossa,ei nämä varmasti oleet ruosteisia ja suossa rämpineiden nâköisiä.
Kuten edellä sanoi huomattu tuo anteenin piuha laitaa siihen, plussaa ++++.
Pieni mukava alusta tuohon,suuntaviita mukaan warsaw 105km, niin antaa sopivan kuvan Puolan suunnasta.
Kiitoksia Tapiolle ja Eerikille kommenteista. Tiistaina tavataan,pari muutakin viritystä lähtenee matkaan… Alustojen kanssa en saisi valmiita malleja enää mihinkään mahtumaan. Valkoiset palkkiristit ilmaisevat tässä tapauksessa toiminta-alueen ilmankin,nehän olivat käytössä vain Puolan sotaretken aikana. ;)