Pienoismallit.net

Hurricane Mk. 2c

Vanha Revellin Hurricane koki henkiin heräämisen. Jotta nyt jotain saisi valmiiksi tuon Classic airframesin Dornierin ähellyksen lomassa päätin rakentaa tämän niinkuin hermojenlepuutus mallina. Tikkakosken rompetorilta ostin Pertiltä tämän mallin ja nyt se valmistui. Vaikka on vanha sarja niin mielestäni ihan kelvollista valmistetta on tuo. Eihän sitä tietty voi verrata nyky malleihin, mutta osien vähyydestä johtuen helppo kasattava. Jos tuo ois vaikka nyky Trumpeterin tekoa, niin osia ois varmaan kolminkertainen määrä :) Päätin tehdä tämän täysin suoraan laatikosta. Pahimmat kohoniitit kevyesti hioin matalammiksi mutta en kokonaan pois. Ohjaamo on karua tekoa, figuurikin tuli mukana, mutta se ois pitänyt laittaa paikoilleen ennen rungonpuoliskoiden yhteen liimaamista. Sen verran vanttera pilotti ettei mahtunut enää yläkautta paikoilleen. Siitä hyvä malli myös että ekaa kertaa on sellainen malli jossa on ihan oikeesti toimiva liukukuomu. Peili katosi jonnekkin mystisesti, ilmeisesti imuri söi sen. Jarruletkut ja antennilanka on lisätty myös. Mallin esikuvasta en osaa sanoa yhtään mitään. Maalaus on tehty taiteellista vapautta käyttäen, eikä ole eturungon osalta ihan ohjeen mukainen. Maalattu yläpinnoilta Tamiyan akryyleillä ja pohjan osalta Revellin vesivärillä. Litkuteltu saumoja pölytelty hieman ja mattalakattu.

Ei näy olevan tungosta ison skaalan hurreista. Tämä näyttää olevan toinen tällä saitilla.

Kommentit

Tosiaankin toinen 1:32, joten on vaikea hakea vertailukohtaa.
Tässä Paavo on taas onnistunut upeasti. Taiteilijanvapaus maalaukselle antaa vain näyttävyyttä mallille. Siirtokuvatkin istuvat hyvin.
Melko puhtoiseksi olet jättänyt? Kuitenkin kuvassa näkyy jotain kulumaa ohjaamosta pilotin "laskeutumisreitillä" ja sitten se käytössä kulunein osa - potkuri - on ihan kuin uusi? Makuasia, mutta jos tämä on tällainen hermojenlepuutusmalli, niin innolla odottelen tuota Dornieria.
Jes Puavo!
Omassa mallissani pilotin sai ujutettua yläkautta ohjaamoon, vaikka ahdasta olikin.
Komea HC. Aavikkomaalaus sopii noihin.
Onpas Ukki hurrikaani komea.
Onhan se hermojenhoito malli ei tarvitse kaikken maailman vanhennuksia ja kulumia.
Pääasia että ei sulakkeet pala lentävän lyjykynän kanssa,on se aika kompleksinen malli.
Jos vaikka Airfix tekisi noista 1/48 tai miksei 1/24 mallit siis blennuista ja dornierista,mosquiton ja typhonin seuraksi onhan sillä mitat vaan muotit puutuu.
Mukava malli ja hyvin onnistunut, pieni säistys pukee hyvin ja tuo camo istuu hurricaneen hyvin. Nämä aivot narikkaan mallit on mukavaa vastapainoa kaikenmaailman referenssien ja detaljien kanssa painiessa, komea kone ja ei minusta ainakaan pahemmin sarjan ikä näy koneessa.
Ach mein gott! Tulee luutnantilla ensimmäisenä mieleen, seuraavaksi se älykääpiö joka komensi kolonnan liikkeelle, vaikka tiedettiin että sen on mahdotonta päästä perille pimeän aikaan. Nyt panssareille menevät ammukset ja polttoaine katoavat Libyan aavikolle Merlinin ulvonnan säestyksellä jolle tahtia lyö Hurricanen 4 tykkiä.

:) Hieno Hawker Hurricane II, tämä on eräs suosikki koneistani ja malli on toteutettu hienosti.
Tätä mallia katsellessa tulee jotenkin ovelasti hyvä ja nostalginen fiilis - voisin hyvinkin kuvitella, että brittien kuuluisa "mielikuvitusässä" Battler Britton olisi räiminyt just tällä koneyksilöllä Pohjois-Afrikan taivaan sinessä.
Hieno väriyhdistelmä hienosti toteutettuna.

Pulleista piloteista puheenollen - ainakin minä olen raakasti käyttänyt veistä ja sahaa, jos äijä ei meinaa mahtua ohjaamoon - kyllä siitä leikkellystäkin lentäjästä näkyy ulospäin just sopivasti, eikä kukaan kuitenkaan huomaan onko ukolta silpaistu läskiä pois käsivarsista - tai onko pilotti peräti jalaton. Figuuri tekee aina lisää ilmettä pienoismalliin ja sen avulla myös sen varsinaisen mallin esikuvan koko hahmottuu katsojalle, kun ohjaamossa on mittatikkuna ihminen.
Kiitoksia kommenteista. Tämmöisten mallien teko on itse asiassa kaikkein mukavinta hommaa kun ei tarvii liikaa tutkiskella kaikkia tietolähteitä. Näyttää aika tulivoimaiselle koneelle neljällä tykillä varustettuna. Tuo figuuri pitää säästää mahdollisiin tuleviin projekteihin. Jos sen sitten älyäis laittaa ajoissa ohjaamoon :) Tuo väriyhdistelmä oli itse asiassa koko kimmoke tälle projektille. Minustakin se sattuu tuohon hyvin.