Pienoismallit.net

Toyota Celica ST205

Ralli-Celica vuodelta 1998

Mallin esikuvana on 1990-luvun loppupuolella ralleissa esiintynyt A-ryhmän Celica. Kuljettajana toimi Pasi Hagström. Lähtökohta mallille oli Tamiyan siviili-Celica. Ralliversioksi malli muuttui käyttämällä osin italialaisen Racing43:sen valkometallista muutossarjaa, sekä adoptoimalla osia Tamiyan vanhemman mallin ralli-Celicasta. Koko joukko osia on myös omaa valmistetta. Siirtokuvia kyseiseen esikuvaan ei kaupallisesti ole saatavissa, joten ne piti piirustella itse. Tulostus hoitui mallarikollegan toimesta ALPS-printterillä.

Kommentit

Ennenkuin taas alkaa kauhea itku ja hampaiden kiristely siitä, että tämä on ihan liian puhdas ja siis lelun näköinen, niin ehdinpähän sanoa, että mielestäni tämä on viiden tähden arvoinen taideteos! Todella hienoa työtä - moottori kruunaa komeuden.
Nyt tuli niin hieno Celica, että on pakko laittaa kehumiset näin kirjallisesti.
Hyvin on siirtokuvatkin onnistuneet.

Tuosta olisi mukava nähdä myös eri työvaihekuvia.
Tutkailin mallia FCMA Openissa ja kyllä jäätävän hieno Celica! Tuomo lisäksi kertoili mallista hippasen syvällisemmin ja myös 1:1 auton taustoista.

Mahottoman hienoa työtä!!
It's simply PERFECT!
Kyllä menee kirkkaasti parhaimpien nähtyjen mallien joukkoon tällä sivulla!
Nelosen vanha logo on todella nostalginen :) Sisustasta olisi ollut mukava nähdä kuva jos toinenkin. Tällaisia malleja lisää! Onko tuo kattoantenni miten tehty?
Kiitoksia kommenteista. Muutama työvaihekuva lisätty. Enemmänkin olisi ollut, mutta raja tuli vastaan. Tuosta puhtaudesta sen verran, että tiimiin ko. ajankohtana kuuluneena ja "pelipaikalla" 1998 olleena voin todeta, ettei siviiliautoni ole koskaan ollut niin puhdas ja kiiltävä kuin oli kyseinen (ja moni muukin) kilpuri ennen kisan alkua. Kisan jälkeen tilanne olikin sitten vähän toinen.

Niin, se kattoantenni on irrallisena tarvikkeena saatava osa. Muistaakseni alaosa ja itse antenni ovat eri valmistajan.
paavo p. 9.11.2014 22:08 Vastaa lainauksella
Upea kelika :-) !
Henkka H 10.11.2014 23:56 Vastaa lainauksella
Minä pidän puhtaista malleista. Huipputyötä ja noin paljon jouduttu itse kehittelemään osia ym. Yksi parhaista malleista mitä on viime aikoina nähty.
Heh, ihme ettei kukaan ole päässyt vielä huomauttamaan että ralliauton kuuluu olla likainen :D. (Ja ennen kuin joku saa väärän käsityksen, niin sanon että olen itse todella iloinen, kun tätä ei ole säistetty).

Hieno malli taas Tuomolta, hyvin detaljoitu malli, jossa on myös runsaasti muutostyötä takana. Pakko nostaa kuvitteellista hattua korkealle.
Pekka T 2.12.2014 18:14 Vastaa lainauksella
Todella hieno! Kompaan vahvasti Nikoa ^ !