Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109E-7, Musta "3", W.Nr 4219

Hauptmann Hermann Segatz, 8/JG 5

Kapteeni Segatzin kone Malmilla keväällä 1942.

Airfixin uusi Bf 109E-4 jonka muutin E-7 -konfiguraatioon lisäämällä ylimääräisen polttoainesäiliön ja sen ripustimen. Sarja on varsin laadukas mutta valitettavasti valettu pehmeähköstä muovista joka käytännössä tekee pienten hentojen osien käytön vaikeaksi (tykit, siivekkeiden vastapainot, jne.); ne pitikin kaikki skrätsätä.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä, viimeistely on tehty Testorsin dullcotella. Siirtokuvat löytyivät Kuivalaisen Eduardilla teettämästä arkista jossa on useita Suomessa palvelleita Luftwaffen E-Mersuja; erinomainen arkki. Siirtokuvat menivät hienosti pintaan MicroSolin avulla. Säistäminen on tehty pääosin Tamiyan weathering-tarvikkeilla.

Kommentit

Kerrassaan siistiä työtä. Maalaus on onnistuneen näköinen. Säistyshän on aina makuasia mutta ehkä hieman enempi ois voinu tuota litkuttaa/kuivaharjata? Airfixin malleistahan saa näköjään tehtyä hyviäkin malleja.
Huijausta se on 1/48:n oleva malli,menisi ihan täydestä siitä.
Tosiian erittäin kaunis malli ja Airfixin tekemä,nousee näidenkin mallit nykytasolle.
Niin makuasoita on monta niin kuin kokkejakin soppan ääressä, jokaisella aito resepti siihen.
Ihan luulisi¨Tamiyan malliksi,niin kaunis se on.
Jopa palkkiristien kohdalla näkyy tuo paneelisauma,joissa monet ei laita siitä mega plusaa+++++
Mutta puutuu jarruletkut tuosta,oikein pilkkun viilausta tämä lause.
AJ 3.11.2014 22:58 Vastaa lainauksella
Moi Ora, Komppaan Paavoa ja Erikiä; hyvin kaunis malli, joka isommassa 1/48 skaalassa olisi vieläkin näyttävämpi. Tykkään siististä ulkoasusta, sillä tuon ajankohdan mukaisesti sakut vielä puunasivat koneitaan erittäin paljon. Kaikenkaikkiaan hieno Mersu. Parhain terveisin, AJ
Oikein hyvä! Näyttää näistä uusista Airfixeistakin saatavan ihan kelpo malleja. Tässähän ei edes peneeliurat ole pahimmasta päästä. Tosi hyvä, että lisäsit ne istuinvyöt ja muuta pikku skrätsäystä. Laskusiivekkeiden taitto on myös plussaa.
Veditkö nuo rungon täplät ruiskulla?

Pikkusen kun vain kehität tuota valokuvaustaitoa, niin todella bueno.
Mika Kauranen kirjoitti:
Veditkö nuo rungon täplät ruiskulla?
Ruiskullahan ne, Badger 105 Patriot.
Todella hieno malli, varsinkin tuo maalaus jotenkin pukee mersua ja ei ole tullut suttua. Siistiä työtä kautta linjan, ja vielä haastavassa mittakaavassa. Puhtoisuus tuo konetta mukavasti esille.
Työn jälki erittäin kaunista ja siistiä. Maalikaavio onnistunut hienosti, varsinkin tuo pehmeä "mottling" rungossa kun vielä ottaa huomioon pienen mittakaavan. Menisi mulle täydestä isompana. Hienoja mersuja sivustolla, tässä yksi lisää. Oma panos ryhmikseen odottaa vielä laatikossa…
Monet kiitokset kaikille kommenteista. Olen itse tulokseen tyytyväinen ja ennen kaikkea malli on mielestäni parempi kuin edellinen (sekin Bf 109).