Pienoismallit.net

F-4D Phantom II

"Mig Killer"

Phantom tuskin esittelyjä kaipaa.Malli esittää toisen Vietnamin sodan aikaisen ässäparin konetta.Kyseisellä yksilöllä lensi Capt.Steve Ritchie ja Capt.Chuck DeBellevue.Malli valmistui loppukeväästä ja on harjoittelu kappale ennen Hasegawan mallia.Itse rakennussarja on vanhaa monogrammia jota saa vielä nykyäänkin revellin paketoimana.Suoraan laatikosta mitä nyt korvasin kohoviivoituksen uppoviivoituksella.Ainakin minun sarjassa riitti tekemistä ja kittiä kului.Sarjan pahin vika oli ainakin minun kappaleessa toisen runkopuoliskon noin viisi milliä pitempi mitta.Sarjan dekaalit korvasin Printscalen dekaali arkilta F-4 Phantom in Vietnam war.Dekaalit olivat paha pettymys suurin osa hajosi ja ei tuntunut tottelevan pehmentimiä-Maalattu humbrolin ja Tamiyan maaleilla,Vanhennukset Migin litkut,Tamiyan meikki paletti ja pastelli liidut.

Kommentit

Jos on matkalla ollutkin hankaluuksia, on lopputulos vähintäänkin onnistunut! Ehkä olisin kaivannut nokea perän metallipinnoille, koska koneella oli käyttötunteja takana melkoisesti jo siinä vaiheessa kun kaikki nuo punatähdet oli kylkeen maalattu -toisaalta en, koska koneen yleissiistiin asuun käyvät myös nuo puhtaat metallipinnat.
Kiitokset huomatuksesta, korjasin ei pitäisi tehdä montaa asiaa yhtä aikaa.D-malli on siis kyseessä.Joo sen noen kanssa on niin ja näin.Nyt tuli tämmöinen,ehkä seuraava aave on sitten nokisempi.Ja jos C/D tulee tehtyä niin taitaa se olla jo Academyn oli sen verran tuskainen projekti.
On kyllä hyvin tehty malli. Pintakäsittely miellyttää omaa silmääni kovin. Lieneeköhän samasta sarjasta tehty mistä tuo omanikin on väsätty. Tää on vaan paljon hienompi :)
Kiitos kommentista Paavo. Hienomasta en tiedä, komea on sinunkin Phantomi. Se takia ajattelinkin laittaa omat kuvat myöhemmin.
Onpas komea phantom.
Joitain paneelien viivoja on esillä muttei loppuun asti.
En tiedä onko paneelirajojen maalus jotenkin kesken,muuten kuten alaosa huippua.
Kun ajattelee mistä mallista ja sen laadusta aloitettu,niin on loppu tulos huikea.
Erityisesti ohjaamon paneelien kohdalla saatu tuo kostean vietnamin vaikutus noihin.
Noihin renkaiden kuluma pintaan olisi tumman harmaa näytäämän rullauksen kulumaa ja laskeutumisen.
Koko maalaus erittäin kaunis, varsinkin tuo vietnamin camo.
Double Ugly on aina söpö ilmestys omalla brutaalilla tavallaan. Näyttävä malli.
Kiitos eerik ja E-P.Eerik, totta osa viivoista katoaa en ole vielä saanut uppoviivoituksesta tasaista,ehkä pikkuhiljaa ;) .Suoraan sanoen en uskaltanut vanhentaa enempää,ehkä seuraavassa taas hitusen enemmän.E-P totta turiset on noissa muodoissa jotain viehättävää.Kaippa se taas ois aika rakentaa yksi.
Phantom lempikaaviossani. Hienoa, että on jaksettu Monogramin vanhasta sarjasta tehdä näyttävä malli, kun markkinoilla on uudempiakin saatavana.

Malli on todella näyttävä, mutta niinkuin sanottiin niin uppoviivat eivät ole jokapaikassa ihan loppuunasti vedettyjä. Myös niiden paksuus vaihtelee. Kaiverruksiin suosittelen Tamiyan ja UMM-Usan kaivertimia.

Hats off, sir!
Hyvännäköinen Phantom. Kunnioitusta siitä, että olet jaksanut kaivertaa paneelilinjat vanhaa Revellin malliin! Ehkä itse kaiverrettuihin viivoihin kannattaisi kuitenkin käyttää aika vaaleaa litkutusta, koska noin tummalla pienetkin epätasaisuudet erottuvat aika selvästi.
Kiitokset Antti ja Kalle.Antti.tällä hetkellä kaivertimina on Trumpan,Bare metal foilin lisäksi pari itse tehtyä täytyypä katella noita,työkalujahan ei ole koskaan liikaa..Nättihän toi SEA-kaavio on,mutta ehkä seuraava Phantom on omassa suosikki kaaviossa.Kalle noita vanhoja monogrammeja on tullut hommattua pelkästään sen takia,että niihin on hyvä harjoitella kaivertelua.Täytyypä seuraavassa kokeilla vaaleampaa litkutusta,
IMHO se Trumpan kaiverrin on vaikea käyttää(tai sitten vaan käyttäjässä on vika eli itsessäni:) Eli se on liian terävä jonka takia se lähtee vaeltelemaan pinnalla ja/tai se haukkaa liikaa muovia. Nuo mainitsemani ovat helpommin hallittavissa.

Mutta niin, kaikki työkalut tarvii vaan treeniä ellei ole lahjakas heti kättelyssä:)
Menee jo vähän off-topickiksi,mutta olen tykästynyt tuohon trumpan kaivertimeen.Saan sillä nätimpää jälkeä kuin muilla.Tai sitten vaan en osaa muita hallita ;) .
Bare metallin kaiverrin tekee ainakin tosi siistiä jälkeä jos vain on terävä. Itse tosin suosin nykyään eniten piikkiä. Kaikessa kaivertamisessa avainsana on mielestäni joka tapauksessa kärsivällisyys. Mielummin monta kevyttä vetoa kuin yksi raskas. Tulee heti paljon vähemmän huteja.
AJ 4.11.2014 00:20 Vastaa lainauksella
Moi Ville,
Hyvältä näyttää Ritchien ja DeBellevuen F-4D #66-7463 "Combat Tree-equipped Phantom II Oyster 3" 555th TFS/432nd TRW 10.5.1972 Operation Linebacker I. Kova ilmataistelu, jossa jenkit kohtasivat ensimmäistä kertaa MiG-21MF hävittäjiä. Ko. herrat pudottivat Nguyen Duc Tiemin MiG-21 #1:n tai J-6 #4:n AIM-7:lla. USAFin mukaan ko. MiG-21, mutta se oli todennäköisesti J-6, koska Tiemin yksikkö oli 925 FR.

Yllä olevia kehuja kompaten, maalauskin on onnistunut hyvin, kun sitä vertaa värikuvaan koneesta plus kaiverruskin on melko urakka, vaikka se ei ihan täysin pulkkaan joka kohdassa mennyt. Hieno lekomalli historiallisesta jetistä! Parhain terveisin, AJ
Phantom on yksi niistä suihkuhävittäjistä joka jaksaa miellyttää silmää muodoillaan. Villen rakentama malli tekee kyllä kunniaa koneelle upeasti. Camo näyttää hyvälle ja muutenkin kaikki tuntuu olevan kohdallaan. Ja jos tämä oli vaan harjoittelua ennen varsinaista tuotosta niin vähän jo huolettaa mitä sieltä seuraavaksi tulee… :)
^Kuin myös. F-4 on meitsinkin lempparilentokonekeksintö suihkumoottorilla varustettuna. Joskin E-versio tykkeineen ja hainkitamaalauksineen menee näiden C-/D-versioiden ohi. Hieno mallinnus MiG:n tappajaklassikosta, Ville!
Kiitokset kommentoijille.AJ kiitos täsmennyksistä ja totta kaikki ei ole mennyt kaiverruksissa putkeen.onneksi harjoitus tekee mestarin.Janne kiitoksia hyvä ,että mielyttää silmää.Työn alle on tulossa vähän erikoisempi versio Spookysta saas nähdä miten se onnistuu.Eemil kyllähän Phantomissa on sitä jotain. E-malli olisi kyllä näyttävä ja on listalla jahka jostain löydän mallin.Tuntuu olevan vähän kiven alla ja hinnat on pilvissä ja kiitos kehuista :) .
Ja toinen UPEA Phantom!
YT
Kalle