Pienoismallit.net

T-55

Libanon 1982

Päätin osallistua T-sarjan vaunut-ryhmikseen Tamiyan erinomaisella T-55-sarjalla. Sarjaa on käsitelty kansallisesti ja kansainvälisesti niin paljon, että sen laatuinen analysointi voitaneen pääosin unohtaa tässä kohtaa.

Malli esittää Syyrian armeijan vaunua, joka osallistui yhteen Libanonin monista sodista, tällä kertaa vuonna 1982. Syyria tuli "rauhoittamaan" tilannetta Libanonin sisällissodan aikana ja jäi käytännössä miehittämään suurta osaa Libanonista ja Syyria katsookin ainakin osan Libanonia olevan osa Suur-Syyriaa. Historiassa löytyykin yhteneväisyyksiä näiden kahden maan välillä, joten soppa on valmis tältäkin osaa Lähi-Itää.

Vaunun jätin Varsovanliiton alkuperäiseen vihreään väriin maalatuksi. Nyt kun markkinoilla on myös värisettejä, joista saanee suoraan syyrialaisen kolmivärikaavioon värit, on ajatus tulevaisuudessa rakentaa pari muutakin syyrialaisvaunua.

Esikuvassa kiinnosti myös merkinnät, jotka löytyivät SKIFin T-54-sarjasta. SKIFin mukaan, merkinnät olisivat siis egyptiläisten modifioimalle T-54:lle, vaikka valokuva oikeasta vaunusta osoittaa esikuvan olleen syyrialainen T-55. Myös maalaus osoittaa valokuvan olevan asian suhteen oikeassa. Tosin SKIFin pakkauksessa tuli muitakin tunnarivaihtoehtoja, joihin ei myöskään ollut minkäänlaisia asennus- eikä maalausohjeita. Myös osa syyrialaisten käytäntöä eli jättää pois lisäsäiliöt vaunun peräosasta - mutta jättää telineet paikoilleen - tuli nyt mallinnettua. Voi tosin olla, että vaunulla liikuttaessa säiliöt ovat paikoillaan, mutta… Vaunusta löytyy muuten valokuva kirjasesta Tank battles of the Mid-East wars (osa 2), sivu 14.

Itse mallin kokosin käyttämällä lisäapuna Legendin T-55-settiä, josta löytyy tankit polttoaineputkineen ja kiinnityskorvakkeineen kuin myös ajajan periskooppien pesusysteemi ja messinkilankaa vaununpinnalla kulkevien sähköjohtojen suojaputkeksi. Muodostelmavaloihin lisäsin parit pienet johdonpätkät samoin kuin tornin takaosan valolle rakentelin hiukan detaljia ympärille. Lisäksi tein etulokareiden lukitussysteemin kahvat (tosin koneisto puuttuu) ja lisäsin torniin koaksiaali-kk:n ja avasin it-konekiväärin piipun. Tein vielä eturunkoon ajajan kk:lle reijän. Tornin päälle tein johtajan luukkuun sähköjohdosta kahvan ja lataajan it-konekiväärin kehän lukituskahvan luukun reunaan etuvasemmalle. Vielä piikillä kaiversin jo valmiina olevien johtojen reunojen alta saadakseni niihin kolmiulotteista vaikutelmaa. Niin ja toki metallisen tykinputken laitoin kun alkuperäinen oli hieman "hankala". Tarviketeloille on nyt käyttöä. Nämä alkuperäiset ovat kireällä kuin viulun kieli. En kuitenkaan halunnut yrittää liimata niitä telapyöriin, vaan luultavasta hankin paremministuvat telat myöhemmin.

Tornin vasemmalla puolella oleva neliskanttinen, mutterilla tornin kiinnitetty plootu löytyi yllättäen Tamiyan sarjan omista osista. Muistaakseni sille ei ole annettu mitään ohjetta kiinnitykseen, mutta apu löytyi valokuvasta ja netistä. Liekö signaalilipun teline tms.?

Vaunun numerot (keltaiset) SKIFiltä. Olivat tosi hauraan oloiset, mutta kauniisti sulautuivat pintaan ja valkoiset tunnistusmerkinnät pääosin Airfixin Vampire-arkilta ja osa jostain muulta arkilta. Lopuksi pintaan Vallejon, Migin ja Tamiyan weathering-tuotteita. Luonnossa pinnan elävyys näkyy paremmin, valokuvissani ei juurikaan.

Kommentit

Nyt on liian siisti Ahmed Syyrian ahneiden vaunuksi.
Pakoputkien nokeaminen unohtunut,vaikka olisi tullut neukkulasta olivat varmasti käytettyjâ nuo T-55 vaunut.
Mutta tuo vihreä ei pahemmin pure tuossa nyt.
Pieniä valumia ja muita vanhennusta olisi poikaa,mutta nämä ovat makuasioita tässä.
Itse vaunu on hyvin rakennettu,mutta maalaus???
Onhan sekin mahdollista suoraan taisteluun, kun on saatu neukkulasta.
Varmasti makeampi syyrialaisella naamiointi maalauksella,tai vastaavalla tyylillä.
Mutta tämä on vain mallailluharrastus,
Petri Lyy 28.10.2014 14:57 Vastaa lainauksella
Nätisti rakennettu, ei moitteen sijaa. Telat on tietysti aika karseat, ja olisi ne kannattanut vaihtaa ennen eikä jälkeen mallin julistamista valmiiksi. Erityisesti pidän siitä, miten merkinnät ovat onnistuneet. Merkinnät ovat kulahtaneet, joten kulumisen jälkiä varmaan voisi olla enemmmänkin, mutta taitaa olla kuuluisa makuuasia.

Olisiko nämä olleet vielä 1982 kuin pakasta revittyjä, paha sanoa. Yleisarvosanaksi muodostuu siis "siisti". Seuraavia syyrialaisia odotellessa.
AJ 29.10.2014 21:09 Vastaa lainauksella
Moi Phantom, Soiva Syyrian T-55 vaunu; kivaa nähdä näitä Lähi-idän konfliktien vaunuja. Libanon vuonna 1982 ja Libanonin sota tuolloin on hyvin mielenkiintoinen aihealue. Kivoja detaleita & erittäin onnistuneet merkinnät. Parhain terveisin, AJ
Ei hassumpi T-55. Telat vaan vaihtoon. Tuo ylikireys pilaa yleisvaikutelman tehokkaasti.
Kokonaisuus, teloja lukuunottamatta, varsin tasapainoinen. Omaan makuun käytön jälkiä soisi olevan enemmän, mutta onhan ne vaunut joskus olleet siistejäkin joten toimii näinkin.
PhantomII 31.10.2014 16:23 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista, hyvät herrat. Nythän kävi niin, että ajatuksissani olin asettanut T-vaunuryhmiksen takarajaksi 31.10. mutta se onkin vasta kuukauden päästä! Olin siis varsin tyytyväinen vaunun valmistumiseen päivää ennen oletettua takarajaa, mutta pitäisi kuitenkin sisäistää lukemansa, eikä vain olettaa.

Aasinsillan kautta näin päästiin itse aiheeseen: vaunun telat ovat kieltämättä aika karseat. Tamiya olisi voinut tehdä niistä hieman löysemmät jo valmiiksikin, niin liimaus telapyöriin voisi onnistua. Nyt en viitsi sitä edes yrittää, vaan hommaan valkometallitelat myöhemmin. Tuskin kuitenkaan on mahdollista saada niitä asennettua ennen määräajan täyttymistä.

Vaunusta otetussa valokuvassa voi saada jonkinlaisen käsityksen vaunun kunnosta, joka mielestäni näyttäisi olevan melko siisti. Tietysti olisin voinut tehdä ainakin T-vaunujen "klassikkovanhennusmanööverin"" eli pakoputken suojapellin jostain muusta materiaalista ja hieman muotoilla sitä uuteen uskoon, mutta sekin nyt tällä kertaa jäi tekemättä. Eerikin kaipaamia nokiakin löytyy, vaikkakin niiden tarttuminen ruostepintaan ei jostain syystä kovin hyvin onnistukaan.