Pienoismallit.net

Kultaranta 2

Presidentti Relanderin käyttöön lahjoitettu mahonkinen moottorivene vm 1929.

Kultaranta II rakennettiin vartavasten presidentti Relanderin käyttöön vuonna 1929. Se myytiin huutokaupalla vuonna 1971. Sanoma Oy hankki sen myöhemmin itselleen, kunnosti ja lahjoitti edelleen Suomen merimuseolle. Vene on nähtävillä Kotkassa.

Idean pienoismalliin Marko oli saanut ammoisinaaikoina lehtileikkeestä, jossa kuvattiin Presidentti Kekkosen ja neuvostoliiton presidentti Nikita Hrutzevin matkaa Naantalista Kultarantaan (400m). matkantaittaminen kesti useita tunteja, koska ilojuomaa oli aina vaan jäljellä ;).. Kippis..tai dodna..ja taas veneen keula kohti Naantalia ja sitä rataa..Arvata saattaa mitä aatoksia liikkui presidenttien rouvien mielessä..:)…

Pienoismalli on rakennettu vuonna 2011 ja uuden kylkilaudoituksen se sai 2013. Pienoismalli on mahonkia, lehmusta ja pähkinäpuuta.

Kommentit

Komea on vene.
Onko se tarkoituksella tuo etulasin sivu raot tuossa.
Vaikka eihän ne kovaa menneet herrat,ja tuskin kovalla aalllokollakaan.
Mitä materiaalia on lippu.
Metalli osat :valetut vai työstetyt tuossa.
Jos vene olisi uponnut ,niin olisi tullut tappelu ,ainoasta pelastusrenkaasta.
Alusta on nyt paljon vaatimattomampi kuin vene,metallinen kyltti olisi top pop.
Laatu työtä taas teiltä.
Kun ei löydy moitittavaa, niin ei siis löydy!!:):):):)
Illat Eerik :)…

Etulasi on liikuteltava ja kolmiosainen..tarkoituksellisesti. Lippu on ohutta paperikangasta…toiv soveliasta tuohon lippuun…;)..

Metalliosat paatissa on työstettyä messinkiä ja alumiinia. (Leikattua ja hiottua)

Jos, vene olisi uponnut, niin kyllä adjutantit olisivat joutuneet pelastusrenkaan virkaan :)…

Simppeli alusta, ettei se veisi huomiota ko paatilta..;)…

Ja vielä lopuksi nolo tunnustus..Kotiarkistonkätköissä meillä aivan tuoreita otoksia Kultarannasta. Eli nykyisellään pienoismallimme on paljon..siis paljon kauniimpi, kuin noissa kuvissa. Nolous tulee siitä, että nuo uudet otokset ovat liian suuria ja…tämä kone ei suostunut niitä pienentämään..tai sitten vika meissä…(ihmettelen)..;)…

Lisäämme nuo uudet kuvat omalle sivustollemme lärvikirjaan, kun aika antaa myöten huomenissa :)

T: Anne ja Marko
Seppo V…Hyvin löytyy…Tunnustimme juuri noloutemme Eerik Oksaselle..;)…

Kiitos Sinulle lämpöisen hymyn kera :)

T: Anne ja Marko
AJ 16.10.2014 10:07 Vastaa lainauksella
Moi Anne & Marko,
Mainio idis tehdä pienoismalli Kultaranta II veneestä. Työn jälki on taas laadukasta ja kokonaisuus erinomainen. Tykkään myös mallissa käytetyistä materiaaleista. Upea venemalli! Parhain terveisin, AJ

PS Ehdotus venemalliksi: Hivelevän kaunis mahonkinen 1950 ja -60-luvun klassinen Riva Tritone (valmistettiin vuosina 1950 – 1966), jota myös venemaailman Ferrariksi kutsuttiin.
Mykäksi vetäsee. Ihan käsittämätöntä käsityötä teette ja vielä pariskunta. Meillä tämä parempi perheen puolisko usein motkottelee mallejani ja niiden viemää tilaa. Pitäisiköhän etsiä toinen…tila.
Onneksi nähdään tämäkin livenä Kuopiossa. Kiitos siitä.
T.T
Kiitokset AJ ja Timo :)

Nostalgiaa Kekkoslandiasta ja onhan UKK kätellyt minua pienenä likkana ollesssani..Marko taasen oli hänen hautajaisissaan rivimiehenä kunniakomppaniassa Hietaniemen hautausmaalla. Kultaranta on myös kunnianosoitus harmittavasti katoaville puisille moottoriveneille, että käsityölle.

Kiitos hyvästä vinkistä AJ. Eihän sitä tiedä mitä tulevaisuudessa innostutaan rakentelemaan :) Nyt kuitenkin kirkkoveneet, hollantilainen fregatti 1639 (Koirulimme nimeä kantava Hoccuspoccus) ja Norppa 10 vievät aikamme ainakin seuraavat puoli vuotta, jos enemmänkin. Näin ollen tällä pariskunnalla ei ole liiaksi joutoaikaa, mutta yhdessä oloa sitäkin enemmän..;)…

Kuopiossa tavataan..tai ainakin tapaatte Markon ja laivaston ;)

T: Anne ja Marko
Ari Oksanen 17.10.2014 20:10 Vastaa lainauksella
Taasen tykkään tästä venemallinnuksesta. Tuon aikakauden vesikulkuneuvon olette tosi tyylikkäästi mallanneet. Lisäpinnoja tulee historialliseen viitekehykseen liittyvästä aiheesta. Oikeastaan ainut asia, mistä vähän kritisoin on tuo perän lippu: Mallailuteknisesti lipun asento on mahdoton. Nimittäin tuossa asennossa (noin suorassa) ei ainakaan kankaasta valmistettu lippu pysy, ellei vauhtia ole tarpeeksi ja sittenkin se ainakin "lepattaa"…mutta malli ei kaiketikaan esitä liikkuvaa venettä, koska hytissä ei ole ketään sitä ohjaamassa. ;-)
Eemil Jäntille kiitoksen arvostamisesta ja kannanotosta :)

Tuo kuvan lippu on kolmas lippu ko paatissa. Nopeasti yön aikana kyhätty kasaan ennen aamua ja uutta näyttelypäivää. Yleisö taitaa tykätä näyttelymuistoista..;)…Vai harmittiko joitakin Kultarannan lipussa esiintyvä pieni hakaristi..Hmm..Tiedä häntä, mutta meille se on tuottanut pientä harmia ja vaivaa.

Liput kiinnostavat ihmisiä muutoinkin aika tavalla ja siksi olemme pähkäilyjen jälkeen laittaneetkin paatteihimme liput niin, ettei yleisölle tule vastustamaton kiusaus näpelöidä lippuja. Noin lipun näkee kokonaisuudessaan hyvin, ilman käpälien käyttöä;)…

T: Anne ja Marko
Ari Oksanen 18.10.2014 17:37 Vastaa lainauksella
Anne ja Marko kirjoitti:
Vai harmittiko joitakin Kultarannan lipussa esiintyvä pieni hakaristi..
Hmm…joo, Vapaudenristin varmaankin nykyään jotkut historian faktoista vieraantuneet rinnastavat natsien hakaristiin…Harmi!