Pienoismallit.net

Reynard Mugen 89D F3000

Eddie Jordan Racing

Laitetaanpa esille vähän vanhempaa formulamallia. Kyseessä on joskus vuonna 2008 valmistunut Hasegawan 1:24 Formula 3000 -kilpuri. Mallia on detaljoitu aika rankalla kädellä, varsinkin kone"huoneen" osalta. Koko takajousitus ja suurin osa vaihdelaatikosta on rakennettu uusiksi. Moottorin sytytysjärjestelmä ja polttoaineen ruiskutus on rakenneltu erinäisistä osista ja muovilevystä. Pakosarjoja on muokattu sarjan omista osista ja putkiston ulostulot vaihdettu alumiinisiksi. Jäähdytysnesteputket on tehty sopivanpaksuisesta tinalangasta.
Ohjaamoon on räpelletty turvavyöt fotoetsisolkineen ja kiristimineen. Hiilikuitudekaaleina on käytetty Scale Motorsportin tuotteita. Maalailu on hoideltu Tamiyan spray-maaleilla ja emalimaaleilla kynäruiskulla.

Myöhemmin F1-sarjaan tallina siirtynyt Eddie Jordan Racing ajatti kahta Reynardin 89D-mallista ja Mugenin voimanlähteillä varustettua keltaista autoa menestyksekkäästi vuoden 1989 F3000-sarjassa. Tallin kuljettajista Jean Alesi voitti kolme osakilpailua matkalla kuljettajien mestaruuteen ja toista autoa kuskannut Martin Donnellykin otti yhden osakilpailuvoiton.

Kommentit

hynkkeli 13.10.2014 19:25 Vastaa lainauksella
Hieno on! Voisi hyvin olla vaikka oikean formulan esittelykuvia.
en näe tässä mitään parannettavaa, kun nopeasti silmäilin kuvat.
Raimo Leino 14.10.2014 08:26 Vastaa lainauksella
No johan on kaunista jälkeä! Muutenkin mukavaa nähdä välillä näitä 1/24 skaalan formulamalleja valmiiksi asti tehtynä - ainakin meikäläisellä kyseinen skaala on pahasti jäänyt "laatikkojensa vangeiksi" - nimittäin tulee aina vaan aloitettua 1/20 formuloita vaikka omassa varastossa tätä pienempääkin mittakaavaa löytyisi.
Nuo vyöt solkineen ovat kyllä "piste iin päälle". Myös renkaitten kulutuspinnat on hiottu just eikä melkein!
Kyllä menisi aidosta tuo malli,jos laittaisi sopivan taustan tai pohjan tuohon.
Vyöt ja renkaiden kulutus pinta on mahtava,loistava toteutus.
Ja tuo keltainen kamelin väri ,saumatkin saatu esiin niinkuin oikeissa.
Yksi jollei paras formula malli täällä nyt.
Eipä ole tässä mallissa mitään nitisemisen aihetta. Toisinaan vaikea keltainen on saatu myös hyvin peittävästi mutta ohuesti laskettua mallin pintaan. Hieno saavutus!
Kiitoksia hynkkeli, Raimo, eerik ja Jarkko kommenteista ja kehuista!! :)
Jaa, mistäs lähtien sinä oot tehny näitä oikean mittakaavan formuloita eikä niitä suurennuslasimalleja? :D

Mutta muuten on ollut kyllä taito kädessä jo tuolloin. Kehuja on tullut jo paljon, mutta tuo konehuone on kyllä vaikuttavan näköinen. Eikä muussakaan autossa moittimista ole.
Onhan näitä "oikeankokoisia" tehty vaikka kuinka paljon 1:43:sten ohella :)
AJ 16.10.2014 09:45 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Kehuja edellä kompaten, kaunista jälkeä ja erinomaisesti onnistunut Eddie Jordan Racingin Reynard Mugen 89D F3000 formulapienoismalli. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset AJ!! :)
paavo p. 16.10.2014 21:17 Vastaa lainauksella
Tuosta on vaikeaa laittaa paremmaksi, upea :-) !
Onnittelut viikon mallista. Mukava nähdä näitäkin viikon mallina noiden ainaisten sotilasmallien välissä.
Kiitti paavo ja Markus :)
AJ 29.10.2014 20:05 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onnittelut Viikon Mallista! Ja, kuten edellä jo sanottu Markus S:n toimesta; kivaa nähdä autoja - erityisesti formuloita - viikon malleina. Upea pienoismalli ja ansaitusti viikon malli. Parhain terveisin, AJ