Pienoismallit.net

BMP-1 Iraq

1990

S-Modelssin valmistama BMP-1. Mallisarjaa myydään paketeissa, jossa mukana tulee kaksi sarjaa. Eli laatikossa tuli siis mukana kaksi BMP-1 vaunua. Sarja itsessään on hyvin nopearakenteinen, koska esim. pyörästö ja telat ovat valettu yhteen pakettiin.

Yhden vaunun kasaamiseen ei kulunut kauan, ja yksityiskohtia varten S-Models on pakannut mukaan muutamia syövyteosia. Siirtokuvat ovat todella kattavat. Neuvostoliitto, Itä-Saksa, Kreikka,Tšekki, Puola, Kiina, Vietnam ja Iraq.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä ja maastokuvion kulahtanut ilme on toteutettu hiuslakkatekniikalla. Pölyt MIG:ltä ja AK:lta, sekä öljyvärit Migin Abteilung-öljyväreillä!

- Waltter Holm

Kommentit

Tähän on lähes pakko kirjoittaa perinteinen "Onko todella vain 1/72?"-kommentti. Hieno yleisfiilis! Ovatko esim. nuo auki olevat ampuma-aukkojen suojat ja ajovalojen suojat mukana tulleita etsejä? Toimivat erinomaisesti vaativassakin skaalassa.
Yleisvaikutelma on varsin hyvin onnistunut. Vaunun kulahtaneen kunnon ja telapyörien kumiosien välillä on aikamoinen ristiriita.
HOHOOHHOLAA ja vain 1/72 malli,luulin minimi ainakin 1:48 tai ehkä 1/35 malliksi.
Tosiian näyttävää työtä,tuossa bmp-1,tosi sään runtelema ja auringon syömä vaunu.
Kuten edellinen sanoi renkaiden kumipintaa ei nyt täsmää muuhun vaunuun.
Tosiian huippu hommaa ja itkee dioramaa mukaan nyt.
Nyt on Waltteri astunut pariin BMP-mallin miinaan.

Mm. kansilevy (tuo iso luukku) on alumiinia, tyrskylevy alumiinia, sivulevyt alumiinia… Lisäksi noissa panssarikillan bemareissa huomannut että mm. tuo kannella näkyvä putken pätkä kiilloittuu täysin kiiltäväksi.