Pienoismallit.net

Honda Monkey

Monkey ollut vitriinissä vuoden verran ilman takajarrun tankoa ja tankin Honda "tarroja".
Into tuli postin mukana perjantaina, kun posti toi Japanista vanhemman mallin Tamiyan jossa nuo siipitarrat löytyi. Nyt tuli into sitten tehdä puuttuva takajarrun tanko valmiiksi.
Malli on aika suoraan laatikosta rakennettu, vilkut sheivattu pois, koska kyseessä ikäänkuin Suomimanki. Vielä pitäisi joskus jaksaa rakentaa takavalon kannake skrätsinä.
Kaikki kromit ja alumiinit postettu ensin putkimieskylvyssä ja uudet vedetty Alclad II kromilla pintaan.
Käytin myös paljon oikeita pultteja ja muttereita mallin kasauksessa.
Maalauskaavio on vedetty hatusta, joku on halunnut maalata vanteet ja pyörännavat valkoiseksi yms.
Ja kalenteri näyttää vapaata Turun näyttelyviikonlopuksi, joten kiikutan varmaan sinne töllisteltäväksi.

Kommentit

Kun oikea. En tiedä, miten hyvin pieni rapa jne sopisi tähän.
Hitto miten hieno Manki! Ihan tulee lapsuus mieleen kun broidin mankilla tuli ajeltua mökillä.
Malli varmasti kuvaa uuden karheaa mopoa? Koska omat muistikuvat ovat öljyntahrimasta moottorista, ruostuneesta pakoputkesta ja revenneestä penkistä olisi pieni likaaminen elävöittänyt menopeliä. Silti todella mahtavaa jälkeä.
Pahoittelut tähdistä, oli tarkoitus antaa 4 tähteä, mutta jälleen kerran Padilla napsuttelu tuotti kolmepuoli.
Pitääkin Turus pällistellä tarkemmin! :)
Sopivaa taustaa vasten kuvattuna, olisi kuin aito apinapyörä.
Eihän tuohon voi sanoa kuin loistava malli,plussaa oikeista pulteista ja mutterista antaa huipasti paremman näön nyt.
Oma makasia:renkaiden kulutus pintaan ajon jälkeä lievästi,kuten pakoputkeen sisään ajonyhteydessä tullut sinertävä väri.
Nuo valkoiset vanteet ja pyörän navat ovat kuteen ikuiseen napinaan muovisen tuntuiset.
Mutta se on vain makuasia,ei puutu kuin apina kuski vierestä.
Tämä saattaa jäädä tällaiseksi, voisi vaikka hintalapun tehdä tankoon jossa hinta tietenkin Suomen Markoissa!
Mutta sen uuden sarjan jonka posti toi, ajattelin tehdä vastamaan -85 puoliautomaattiani siinä kunnossa kun sen hankin. Eli hieman klommoja tankissa joka on spreijattu metalli lilaksi, lampunkoppa rikki seurauksena kaatumisesta, renkaat lähes sliksit, etupumput mankimaisen kuluneet joustokohdasta yms.
Yksi mallisarja pitäisi vielä ostaa niin voisi rakentaa jäykkiksen joka myös löytyy tallista :) runko vaikka juottamalla messinkiputkesta.
Aidon näköinen apina ilo silmälle:)
Hieno Monki!
Mulla oli 15 kesäisenä samanlainen, siinä oli keltainen tankki ja monkey- paneli…
Hei!

Nyt vasta hoksaan kommentoida tätä. Anteeksi! Monkey on todella hieno, tuo muistoja mieleen. Minkä vuosimallin apinaa tuo kuvaa? Ei taatusti ole sama kuin minulla itsellä oli 15-vuotiaana. Uuteen ei silloin(kaan) ollut varaa, joten oma Monkey oli ehkä vuosimallia -78, -79 tai -80. Ei voi enää muistaa, eikä dokumenttejä ole enää tallella;(

PS. 17.10. Olen taaskin sokea. Kerroithan sinä kommentissasi, että malli kuvaa -85 Monkeytä. Se selittää pienet erot.
Niisk, tässä aivan herkistyy muisteloidessa. Itsellä oli aikanaan taivaansiniseksi pensselillä lotrattu (edellisen omistajan toimesta) puoliautomaatti apina. Siihen kehkeytyi sellainen viha-rakkaussuhde jatkuvien tekniikkamurheiden saattelemana. Kevyttä viriäkin oli harrastettu vaihtamalla välityksiä, kuski kiihtyi ennemmin kuin mopo, mutta huippuja kelasi kuitenkin sellaset 65 km/h. Sittemmin konhe leikkas kiinni ylämäessä ja mopoharrastus jäi sikseen. Siinä muuten oli sivuvilkkujen "sarvet" mutta linssit ja sähköt muistaakseni puuttui.

Hieno malli, täytyy sanoa. Hattu pois päästä, jos sellainen olisi. Ansaitusti viikon malli.
AJ 16.10.2014 22:43 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Heti alkuun onnittelut viikon mallista! Honda Monkey pienoismallisi toi muistoja mieleen -70-luvulta, kuten useille muillekin edellä. Yksi kaveri sai Makin lahjaksi isältään muistaakseni joko vuonna -75 tai -76, jolloin allekirjoittanut ryhtyi ruinaamaan vanhemmiltaan samanlaista kulkupeliä, siinä kuitenkaan onnistumatta. No, kaverin Mankia pääsi usein testaamaan, samoin kuin toisen kaverin viritettyä Solifer mopoa plus myöhemmin vielä yhden kaverin kevari Hondaa sekä vielä Honda Daxiakin - nämä kaikki siis alta 15-vuotiaana. Mielenkiintoisia kaksipyöräisiä nuo Hondat viritykset - ei vissiin valmisteta enää.

Itse pienoismalli on mahtavaa jälkeä; hieman kuluneisuutta ja likaa olisi kenties voinut laittaa, kuten Petri jo edellä sanoi, ellei kyseessä ole tehdasuusi peli. Joka tapauksessa loistosuoritus ja viikon mallin titteli on ansaittu. Parhain terveisin, AJ
Mika Jylhä 17.10.2014 09:33 Vastaa lainauksella
Kiitos palutteesta ja kommenteista!
Kieltämättä tekisi mieli hieman säistää tuota. Katsotaan josko ehtisi jotakin tekemään ennen Turun näyttelyä.