Pienoismallit.net

Sd.Kfz.7 8t Late Production

Erkki ja Lauri Heiskasen yhteisprojekti Euromilitaire-2014-tapahtumaan. Kuluvan vuoden keväällä pähkäilin vielä yhtä mallia Euromilitaireen jolloinka Lauri ehdotti rakennettavaksi kyseisen telavetäjän. Samoin hän ideoi lavalle asetettavaksi Schwimmwagenin (Tamiyan sarja). Kevään ja kesän aikana rakentelin telavetäjää ja Lauri keskittyi Schwimmwageniin. Myös maalaustyöt teimme omiin osamalleihimme erikseen. Ostin vielä Eduardin etsisetin ( jäähdytin sekä moottoritilan sivupellit ja ohjaamon askelmapinnat) Schwimmwagen on suoraan laatikosta lukuunottamatta nostokettinkejä.Mallit on maalattu Tamiyan ja Vallejon maaleilla ja säistetty MIG.in pigmenteillä, washeilla ja filttereillä.

Kommentit

Erinomaista jälkeä. Aidon tuntuinen ja mukavasti kulunut. Hienoa pojat.
Petri Lyy 25.9.2014 19:26 Vastaa lainauksella
Annoin muka liian korkean arvion. No selitetään sitten: Eihän tuo ollut kuin 2,5 tähteä/tekijä :) Telavekotin itsessään on taideteos eikä lasti sitä ainakaan huononna. 2 x 5 ei pysty klikkaamaan.
Näyttävä kokonaisuus, telavekotin on kyllä hienosti vanhennettu ja saatu sodanrasituksia näkyviin. Paljon hienoja yksityiskohtia, mm, lapiot jotka on varsin aidon oloiset ja mukavasti kuluneet, samoin lavalla oleva swimwaageni on komea ruostuneinen jarrurumpuineen. On kyllä upeaa työtä kumpikin.
Oikein sikapossun kaunis telaajopeli hieno malli ,ja vanhennus ja maalaus on jo melkein kuin varastettu rintamalta tuohon.
Ainoa huono homma on tuo alusta tähän herkku sikapossuun ajopeliin.
Ja oma makuasia nuo penkien rypyt ajopelissä sikapossussa on liian samalaisia viilettyjä, pieni miinus siitä.
Puutuu peffan muodot lievästi.
Nuo oudon vihreät peiteet uimakansan ajopelissä nyt ,kuin green stuffia.
Ehkä myös lieviä kolhuja mukaan,onhan koluttu idän aroa pitkin poikin.
Lapiot ja hakku on kuin aidosta sodan aikaiset kulumaa ja käytön jälkiä.
Mahtava malli kokonaisuudessa.
Ai ai - tämä kahden pienoismallin yhdistelmä on täynnä upeita yksityiskohtia. Todella hienoa työn jälkeä!

Piti muuten antaa tälle 4,5 pointsia, mutta onnistuin nakkisormellani tökkäämään näkyviin vain tuon 4 pistettä.
Hieno on, mutta silloin kun mallia vanhennetaan ja tehdään aidomman näköiseksi, niin se mielestäni huutaa dioramaa taikka pohjaa. Kaikkihan me olemme nähneet elokuvissa vaikkapa jonkun kenraalin pöydällä olevia pienoismalleja tammilevyyn kiinitettynä. Ne ovat tulleet tehtaalta. Tämä ansaitsisi tarinan. Annoin silti 4,5 pointsii.
Kiitos kaikille kommenteista! Kuviin jäi keinovalossa kuvattuna hieman kirkkaat ja karamellimaiset sävyt. Erityisesti tämä näkyy pressujen värikylläisyydessä.Ja kuten Marcus kommentissaan sanoi niin dioraamaan laajennettuna kokonaisuus olisi varmasti parempi. Minulle dioraamat ovat vielä kokeilematonta aluetta enkä ole niihin toistaiseksi uskaltautunut. Mielessä kävi myös lokasuojien modaaminen hieman klommoisiksi mutta sudeksi menemisen vaara leijui ilmassa joten tyydyin pelkkiin säistys/filtteröintiviimeistelyihin.
Tarkoituksena on ottaa mm. tämä malli näytille muutaman viikon kuluttua Vantaan Energia-Areenassa järjestettävään Suuri Snadi-tapahtumaan.
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Kiitos kaikille kommenteista! Kuviin jäi keinovalossa kuvattuna hieman kirkkaat ja karamellimaiset sävyt.
Menee vähän off-topic nyt mutta olisiko keinovalo syynä siihen miksi ns. päivänvalolampun alla kuvaamieni figuureiden iho näyttää korostetusti oranssilta? Ehkä keinovalo korostaa luonnottomasti juuri tiettyjä värejä. Kuvien värikylläisyyttähän voi jälkikäteen koittaa pienentää kuvankäsittelyohjelmien saturation-säädöllä mutta vaarana on että huolellisesti mietityt pienet sävyerot katoavat bittiavaruuteen.

Itse mallin suhteen yhdyn aikaisempiin kommentteihin ja tosiaan nuo pienet yksityiskohdat tekevät sen ettei tätä voi ohittaa yhdellä silmäyksellä.
Onni Kolari 10.11.2015 20:36 Vastaa lainauksella
Onpa hieno! ****/*****
Yksityiskohdat tekevät mallista kyllä paljon mielenkiintoisemman.
Tuli vain mieleeni, että jos schwimmwagen on jo pidempään seissyt pressu auki, niin sisälle voisi ehkä lisätä pienen lähes kuivuneen vesilammikon tms?
Kiitos kommentistasi! Tämä on nyt vuoden päivät majaillut vitriinissä. Täytyypä vilkaista :)