Pienoismallit.net

Lamborghini Miura

P400 SV '71

Kyseessä Mercello Gandinin 21-vuotiaana piirtämä auto. Ensimmäinen nk. "superauto"-luokkaan laskettu auto. Miurassa oli monia mullistavia ratkaisuja joista suurin osa ei koskaan pääsyt toteutukseen asti. Tärkeimpiä näistä olivat kuitenkin kuljettajan taakse poikittain asennettu moottori, joka takasi paremman painonjakauman, sekä monokokkirunko, joka oli vastikään yleistynyt kilpa-autoissa. Näitä ehkä merkille vielä sopivampi yksityiskohta oli ovien muotoilu, jonka oli tarkoitus muistuttaa härän sarvia. Ja mikäs siinä lambon merkissä taas olikaan…

Miuran suurimpia ongelmia oli eteen sijoitettu bensatankki, joka tyhjetessään kevensi keulaa ja ohjausta. Tämä yhdessä käytännössä downforcettoman muotoilun kanssa aiheutti suurissa nopeuksissa ohjauksen lähes mahdottomaksi.

Sarja oli ensimmäinen, jonka maalasin kokonaan ruiskulla ja… se tavallaan näkyy. Korissa on nähtävissä sävyvaihtelua, enkä tälläkään kertaa välttynyt keltaisen kanssa valtavalta kasalta ärräpäitä ja harmaita hiuksia. En ole vieläkään ihan täysin tyytyväinen, mutta tämä saa käydä maalausharjoituksesta. Onpahan työpöytä taas puhdas seuraavaa, toivottavasti parempaa mallia varten.

FCMAn puolella jälleen hieman lisää *klik*

Pahoittelen vielä hieman kehnoja kuvia, samanvärinen taustakangas ei oikein toiminut, mutta mitään muuta ei ole saatavilla.

Kommentit

"Pahoittelen vielä hieman kehnoja kuvia, samanvärinen taustakangas ei oikein toiminut, mutta mitään muuta ei ole saatavilla."

Sorry jo etukäteen.
Mutta silti piti laittaa nämäkin näytille? Ai niin, mutta mallejahan täällä katsotaan, eikä kuvia.
Kokonaisuus komea,jo tuolla FCMA/n puolella sanotiin etuvaloista,kuin hakisi vihollista taivaalta.
Jospa renkaisiin pintakulumaa vaaleammaksi maalattu.
Tarkoitin kuvilla siis ettei malli välttämättä erotu niin hyvin kuin ehkä pitäisi. Kyllähän noistakin selvää saa(?), mutta paremmatkin olisi voineet olla.

Etuvaloista en uskalla sanoa enää mitään, mielestäni ne ovat ohjeen mukaisissa paikoissa, mutta tässä alkaa itsekin epäröimään.
Ei noi kuvat mun mielestä mitenkään mahdottoman huonoja ole. Ihan hyvin noista näkee, että hyvin on Lambo onnistunut. Maalipinta sais olla ehkä aavistuksen kiiltävämpi, mutta muutenhan tuo maalaus näyttää ainakin kuvissa ihan onnistuneelta. Siistiä kasausjälkeä muutenkin.

Tää Miura on mun mielestä ainoa hieno Lamborghini mitä on tehty. Ne uudet superautot, mitä jotkut hehkuttaa, on mun mielestä kamalan näköisiä ja äänetkin jää V8:n varjoon. Mutta tämä on ainakin muotoilullisesti mun mielestä ihan onnistunut laite.
Tuosta maalauksesta tuli Tepon kanssa puhetta lahdessa ja ongelmaksi muodostui näköjään oma tietämättömyys. Eli olin lapuilla yrittänyt kiillottaa tamiya akryyleitä, joka enemmän pilasi kuin paransi maalipintaa. Seuraavaa mallia kun yritin tahnalla kiillottaa oli tulos kuin eri planeetalta.

Tuosta Lambojen muotoilusta olen samaa mieltä, mennään vain aerodynamiikan säännöillä. Tuota äänimaailmaa sen sijaan en allekirjoita pätkääkään. Ymmärrän kyllä herran orientointuneisuuden niihin isolohkoihin, mutta kyllä omaan korvaan 3,9 litraisen V12:n sointi on sellaista moottoripornoa että pistää jokaisen V8:n häpeänurkkaan :D
Pistä tästä videosta kohta 3:39 ja sano vieläkö häpeää "vajaamukiselle"… ;)
Heh, kyllä ne pikkulohkotkin on musiikkia korville ;). Esimerkiksi tuossa on korkealta ja kovaa vinkuva Fordin pikkulohko, joka kuullostaa mun mielestä pirun hyvältä.

Ei sillä, että tuossa Lambossakaan erityisen huonot äänet olisi, mutta kyllä mä mielummin pitäydyn V8 jytinässä :D.