Pienoismallit.net

Airfix Airbus A300B4

Iberia

Airbus A300 on Airbusin ensimmäinen konetyyppi, ja maailman ensimmäinen kaksimoottorinen laajarunkokone. Sitä valmistettiin eri variaatioina 1974-2007. Omasta mielestäni kone on ulkonäöltään edelleen kaikkein kaunein matkustajakone.
Noin neljäkymmentä vuotta vanha Airfixin Airbus A300B oli mukava ja helppo rakennettava. Mallissa on ulkonevat paneelirajat, jotka hioin rungon osalta pois. Siipiin jätin ne, johtuen lähinnä siivekkeiden saranakohtien monimutkaisesta muodosta. Mallissa on jonkin verran yleisesti tunnettuja virheitä, mutta pääosin malli vangitsee esikuvansa piirteet hyvin. Näkyvin puute omassa tuotteessani on kenties siipien johtoreunasta puuttuvat pienet siivekkeet sekä väärät moottorit.
Alun perin aioin tehdä tästä Thai Airwaysin vanhan liveryn mukaisen mallin, mutta siirtokuvien tekeminen itse osoittautui niin aikaa vieväksi ja hasardialttiiksi hommaksi, että päätin tilata 26Decalsilta hienot Iberian siirtokuvat. Valmistin mallin jälleen läpinäkyvillä ikkunoilla, josta seurasi hieman pähkäilyä siirtokuvien kanssa; 26Decalsin siirtokuvien cheatlinessa ei ole reikiä ikkunoille. Asennuksen jälkeen huomasin että valo kajastaa niistä hienosti läpi, joten jätin siirtokuvaikkunat asentamatta.
Maalaus on suoritettu pääosin paukkupulloilla ja Model Masterin alumiinillä ja stainless steelillä. Muutamia työvaihekuvia voi käydä halutessaan katsomassa Tumblrissa.

Kommentit

Moi Heikki,

Hyvää jälkeä taas sinulta. Annoit myös tällä työllä esimerkin, että kyllä paukkupullollakin saa hienoa maalipintaa aikaiseksi pienoismalleissa, kunhan muistaa olla varovainen. Täytyy laittaa itsekin agendaksi, varsinkin kun nuo ruiskujen temppuilut ovat viime aikoina sapettaneet. Moottorien sävyerot eivät minusta ole mitenkään liioitellut. Plussaa tuosta turbiinikiekkojen sävytyksestä! Ei tästä mitään häiritseviä virheitä löydy. Olisiko peräsimen rekisterinumero aavistuksen vinossa? Toteuttamiskelpoinen idea muuten tuo renkaiden hiominen painoefektin aikaansaamiseksi. Täytyy kokeilla itsekin.

A300 on kyllä järkikone monella mittarilla tänä yliampuvana aikana. Uudenaikaistettu ja pieniruokaisempi versio tämän luokan laajarunkokoneesta olisi edelleenkin varmasti varteenotettava kone monelle pienempien maiden reiteille.
Moi Mika!
Kiitos kommenteista! Viimeinkin sain hankittua Vallejon primeria spraykannussa, ja seuraavan malliin maalipinta onnistui sillä jo paljon paremmin kuin näillä huoltoasemakannuilla.
tomijar 20.9.2014 11:08 Vastaa lainauksella
Hyvän näköinen kokonaisuus! Lämmittää silmää kyllä. Muutamaa kohtaa olisi voinut vielä hieman hieroa (esim. etulaskutelineen luukun ympäristö sekä moottorien imuaukon sauma), niin tähtiä olisi ropissut vieläkin enemmän. Hienoa että jäbät saa malleja valmiiks! Jatkakaa samaan malliin!