Pienoismallit.net

Starfighter F-104G

Bundesmarine 22+22 1970

Lockheed F-104 oli hyvin ristiriitainen kylmän sodan hävittäjätuote. Ajan hengen mukaisesti se oli nopea, yli 2 machia ja ainakin monen lentäjän mielestä myös mainio lennettävä.
Ensimmäiset koneet otettiin USA:ssa käyttöön jo 1958, tosin vajaat kymmenen vuotta myöhemmin se oli USA:ssa jo korvattu muilla koneilla. Ilmasotastrategien mielestä he eivät tarvinneet konetta jolla oli näin rajoitettu lentoaika.

Starfighterit löysivät kuitenkin 60-70 luvun taitteessa halukkaita ostajia mm. Saksasta, joka ostikin vuosien saatossa yli 900 konetta. (Kumma kyllä jo tuolloin oli näissäkin asekaupoissa mukana korkeamman tason poliittista kähmintää ja lahjus skandaaleja) … mutta se onkin jo toinen juttu.
Kaikesta huolimatta Saksan ilma-ja merivoimat saivat siis koneita käyttöönsä ja käyttivätkin niitä todella ahkerasti ja myös vakavia vahinkoja sattui hieman luvattoman usein. Koko koneiden palvelusaikana lähes 300 konetta menetettiin erityyppisissä onnettomuuksissa ja näin myös n.120 saksalaislentäjää.
Mustimpana vuotena, 1965 maahan syöksyi 29 konetta. Saksalaiset F-104 saivat aika arveluttavan ennätyksen aikaiseksi: eniten pudonneita koneita lentotunteja kohden. Ja nämä siis rauhan aikana. Koneet olivat kuitenkin Saksassakin käytössä aina 90-luvun lopulle ja Italia joka oli toinen suuri Starfighter käyttäjä, poisti F-104:set käytöstä vasta 2004.

Mallisarjapussukka on Huutonet hankinta muutaman vuoden takaa, ilman laatikkoa, rakennusohjeita ja decaleita. Jossakin valurangassa oli Hasegawan merkki. Sopivat siirtokuvat löytyivät Modeldecalin arkki no 13, kuin myös väritysohjeistus.
Starfighterin rakentaminen on ollut mielessä jo vuosia, varsinkin sen jälkeen kun näin sen livenä Berliinin Gatow'in museossa: "Eihän tuollaisilla töpösiivillä voi oikeasti mikään lentää !!!"

Kommentit

Upea kone. Nämä historian havinaa karisevat koneet ovat upeita. Muistan itse rakentaneen tälläisen mallin -80 luvulla ja oli mukava rakentaa. Oli muuten hasegawan tekemä.
Siisti malli kauniista, joskaan ei ehkä kovin hyvästä, hävittäjästä.
Eikös näitä lentänyt taistelukäytössä Intian ja Pakistanin sodassa?

En ole koskaan päässyt tällaista luonnossa näkemään, mutta muistan lukeneeni artikkelin joko Ilmailusta tai Siivet-lehdestä siviilitaitolentoryhmästä joka lensi Starfightereilla. Artikkelissa mainittiin, että siipien jättöreunat ovat niin ohuet ja terävät, että niissä on hallissa suojat onnettomuuksien välttämiseksi. Tiedä sitten pitääko paikkansa. Itse olen iskennyt otsani vain moottori-Lerchen ei niin ohueen jättäreunaan, ja sekin sattui jo riittävästi, että sen puoleen olen valmis uskomaan väitteen.
Timo Rasimus kirjoitti:
… Artikkelissa mainittiin, että siipien jättöreunat ovat niin ohuet ja terävät, että niissä on hallissa suojat onnettomuuksien välttämiseksi. Tiedä sitten pitääko paikkansa.
Ohuet ovat. Osui silmiini Youtube saksalaisvideo kyseisen hävittäjän lennonjälkeisistä huoltotoimista. Koneen rullatessa huolto-alueelle ensimmäiseksi huoltomekaanikko asensi siipien etu-ja takareunoihin punaiset U-listat ehkäisemään juuri näitä kohiintumisia sekä itse siipiin että myös ihmisiin.
Kivasti toteutettu malli yhdestä kiehtovimmista suihkuhävittäjistä koskaan. Tuo "Marineflieger" värikaavio näyttää hyvältä. Starfightereita itsekin olen muutaman kerran Gatowissa ihastellut ja miettinyt että olisi kiva nähdä ilmassa kyseinen laite. Hieno malli!
Kyllä on kaunis leskentekijä,mutta puheiden mukaan nopea ja hyviin lennettävä vihollisten pommikoneiden torjunta kone.
Ei mikään taitolentokone tuo Starfighter.
Tuollainen on tuolla bourgessa entisöitynä,taitaa makaa dugnyssä ny
F-104 on kone, jonka pitäisi kuulua jokaisen nykykoneita rakentavan mallarin vitriiniin. Vaikka maalauskaavioita koneessa ei kovin montaa erilaista ollutkaan käytössä, niin tunnusvaihtoehtoja olikin sitten vaikka kuinka. Ja niitä löytyy myös malleihinkin.

Hienosti ja siististi rakennettu F-104 ja yksinkertaisuudessaan tämä Bundesmarinen kaavio sopii kuin nakutettu koneen muotoihin, pikanttina lisänä oranssit lisäsäiliöt siiven kärjissä. Nättiä.

Toivottavasti lempinimi Widow Maker tuli pelkästään koneen lento-ominaisuuksista eikä sen ominaisuuksista maassa kentällä.
Vaikka onkin mallin ohi, niin pitääpä muistuttaa, että elokuvassa Valiojoukko on todella hieno kohtaus Starfigterilla. Siitä näkee, että elokuvan ohjaaja on todella ymmärtänyt koneen kauneuden. Itse kohtaus on tietty dramatisoitu ja oikeassa ennätysyrityksessä taisi olla erikoisvarusteltu kone, mutta yhtä kaikki… Tämän mallin seuraksi sen kohtauksen katsominen sopii.
Juha K 9.9.2014 11:01 Vastaa lainauksella
Pakkohan tässä on jatkaa ot:n puhumista… pari anekdoottia aiheesta:
- mikä oli 1960-70-luvulla helpointa tapa hankkia oma Starfighter? ??? Ostaa tontti Saksasta ja odottaa, että sille putoaa yksi.
- Günther Rallilta kysyttiin Suomen vierailulla mikä oli paras hänen lentämistä koneista, vastaus tuli empimättä: Starfighter.

Ja mallihan on vallan mainio.