Pienoismallit.net

BF-109

Bulgaari eemil

Oma panokseni mersu ryhmikseen.Malli tuttua hasegawa laatua suoraan lootastaJotain erikoista piti keksiä niinpä törmäsin muutamaan kuvaan Bulgarian ilmavoimien mersuista.Ilmeisesti ainakin kaksi eemeliä lensi Bulgarian väreissä sotalentoja vuonna 1944,jolloin Bulgaria oli vaihtanut puolta.Dekaalit oli eurodecalsin tuotantoa.Malli maalattu humbrolin emaleilla ja vanhennukset migin litkut ja tamiyan meikit.Tämmöinen aivot narikkaan malli.

Kommentit

Hieno aihevalinta ja ihan hyvältä näyttää!

Muuten on hankala kommentoida, koska en itse tee 1/48 -malleja ja koska en ole mikään mersu-spesialisti. Mutta eiköhän niitäkin kommentteja ihan pian tule;)
Kuin tintin kirjasta: Tinti ja kapteeni haddock 1945 seikkailee bulvaani bolschevikki bulgariassa tämä bulgarian mersu.
Ihan eka kertaa näen nuo kansallistunnukset bulgarian takinkääntö tempun tunnukset.
Olisiko pyörissa hieman haroitumista telineisiin nähden, vai huijaava kuva kulma.
Erittäin hauska valinta mersulle siitä plussaa+++++.
Varmasti eka bulgarian mersu 1944 täällä.
Maalaus ja rakennus hyvä,mitä ovat nuo aseiden putket?
Nokka kk ovat saman kokoiset kuin siiven 20mm.
Nähtyäni mallisi luonnossa, sanoin antavani 4,5 pistettä, jos laitat saitille. Nyt olen lupaukseni pitänyt. Ihmettelen suuresti tuota n. 3,6 keskiarvoa tällä hetkellä. Hei mallaritoverit, pitäisikö olla Saksan tai Suomen merkeissä, että pisteitä heruisi?
AJ 3.9.2014 19:26 Vastaa lainauksella
Moi Ville,
Mielenkiintoinen ja taatusti erilainen Bf 109 Emil - lienee tosiaan ensimmäinen bulgaari-Mersu saitilla. Camo on erittäin tyylikäs ja kokonaisuus vaikuttaa kaikinpuolin hyvältä. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommentoijille.Mika ja AJ hyvä ,että mielyttää silmää.Eerik suoraan laatikosta joten piiput voi hyvin olla saman paksuiset,haroitus täytyy ola kuvakulma nimittäin piti oikein äsken tarkistaa.Kake unohdin koko lupauksen hyvä että muistit.Vissiin vaan ei mielytä kaikkien silmää,ei maha mittään ;). Saksalainen potkurilla varustettu kone on pöydällä ja siihen tulee saksan tunnukset.Tosin konetyyppi on harvinaisempi.
3,5 on minusta ihan hyvä keskiarvo, tässä mallissa miinuksia tulee mielestäni kuomun oikean puolen raamin kohdasta, josta puuttuu maalia, sekä joissain kohti uppoviivoitus ikävästi katoaa siirtokuvan kohdalla. Ihan OK keskitason malli, mitä tämä ilmeisesti aivot narikkaan-meiningillä tehtynä edustaakin. Ei siis mitenkään huono, muttei välttämättä Villen malleista paraskaan.
Antti osuit naulan kantaan.Oli suoraan laatikosta ilman mietintöjä.Kokeilin kuinka äkkiä saa valmiiksi.Kaksviitosen jälkeen oli pakko,jos olisin ruvennut säätämään ois saattanu loppua koko touhu ;) . Oli sen verran veemäinen.
Kauko Suntioinen kirjoitti:
Nähtyäni mallisi luonnossa, sanoin antavani 4,5 pistettä, jos laitat saitille. Nyt olen lupaukseni pitänyt. Ihmettelen suuresti tuota n. 3,6 keskiarvoa tällä hetkellä. Hei mallaritoverit, pitäisikö olla Saksan tai Suomen merkeissä, että pisteitä heruisi?
Kauko hyvä, olen ihan samaa mieltä, että kummallisia merkintöjä saatetaan hieman dissata joissain mallailupiireissä. Mutta kysyn lisäksi, että onko mallin lopullinen ulkoasu ainoa pisteytysperuste? Voisiko olla mahdollista, että mallin lopulliseen asuun vaadittu työmäärä ja mallailutaito voisi olla myös joku pisteytysperuste?
Kiva nähdä mersu vähän poikkeavissa tunnuksissa. Värikaaviokin näyttää hauskalle. Aivot narikkaan -malliksi tämä on tosin hyvin toteutettu!
Moi Ville!
Pientä viilattavaa mallista löytyy,niistä olikin jo ylempänä.
Sen sijaan mielestäni talvicamo on todella hienosti onnistunut ja realistinen,ihan kärkipäätä saitin lekoissa.
Mikko
Kiitokset kommenteista.Taitaa tosin allekirjottaneen osalta olla mersut käsitelty.Lisättäköön ,että elämäni ensimmäinen nelikasi mersu.
T.L. 14.9.2014 20:50 Vastaa lainauksella
Tämä on mennyt ohi. Viikon mallin myötä tämän löysin. Upea toteutus maalauksessa ja rakentelussa ei moitittavaa löydy. 4*
Kiitti Tero :) .
Mukavaa, että viiitsit tehdä normaalista poikkeavan kansallisuustunnuksin varustetun Mersun..,,saas nähdä, tuleeko tästä mielenkiintoinenkin trendi..