Pienoismallit.net

Valentine Mk IV

Halusin tehdä viimeisen päälle kulahtaneen talvicamon. Brittien Valentine Mk IV on täydellinen alusta tähän, sillä siitä löytyy pulttia, paneelia, syvennyksiä ja kulmia, millä leikkiä. Tämä malli esittää puna-armeijan käytössä ollutta vaunua. En ollut aikaisemmin koonnut Miniartin tankkia ja verrattuna saman firman erääseen tiiliseinäraunioon Valentine on huomattavasti laadukkaampi ainakin osien yhteensovittamisen kannalta.

Opiskelin Youtube-videoista eri tekniikoiden yhtäaikaista käyttöä ja oikeastaan vasta nyt ensimmäisen kerran hokasin, mikä merkitys on monilla päällekkäisillä ja jopa vaivihkaisilla kerroksilla niin, että yksikään ei dominoisi kokonaisuutta liikaa. Tuli mieleen raskas kuvankäsittely, jossa laitetaan layeria layerin päälle käyttäen erilaisia efektejä.

Tässä mallissa on pääosissa chippailut eri tekniikoilla: hiuslakalla, pensselillä ja vaahtomuovilla/spongella. Siivujen väliin laitoin filtteriä, valumaa ja pin washeja. Koska talvicamot on usein aika yksivärisiä (kuinkas muutenkaan), halusin tehdä äkkivääriä kontrasteja, vaihteluita sekä näyttävyyttä "realismin" kustannuksella. Ei ole mitään fysikaalista syytä, miksi talvimaali lähtisi kulumaan juuri tuolla tavalla.

Pigmenttien käyttöä olisin voinut viedä hieman pidemmälle ja käyttää enemmän eri sävyjä, joita valokuvat vielä latistavat.

Kyllähän Valentine näyttää "huutavan" jotain vinjettiä alleen mutta työläs projekti kulutti ammukset niin loppuun,
etten halua nähdä tätä kapistusta vähään aikaan. Mutta kaiken kaikkiaan kokeilusta jäi hyvä fiilis ja jatkotutkimuksen aiheeksi sopisi kulunut aavikkomaalaus täysin samoja tekniikoita käyttäen.

Kommentit

Mielestäni oikein hyvin onnistunut,värit sopivat hyvin yhteen ja myös väri vaihtelua on joka on hyvä asia, vanhennus on myös aidon näköistä.Itselläni sama malli vielä kesken.onnistunut kokonaisuus joka tapauksessa!:)
Hemmetin hyvin onnistunu vanhennus omiin silmiin. Ei ammu yli. Mutta senverran pakko narista, että noinkin taistelun kuluttama vaunu, eikä enempiä taisteluvaurioita? Taittunutta lokaria, iskemiä jne :)
Kyllä on monet rytinät ajanut vaunu.
Kokonaisuus erittäin komea,kuten edellä sanotiin :iskemät vaikka kk:kin puutuu ja sirpaleiden jäljet nyt.
Tuon bren pk olisi jättänyt pois ja laittanut tankki emman tilalle.
Ja jotain rompetta kannelle,vaikka sirpi ja vasara lippu omien tunnistamiseksi.
Miten tuo hakkun terä pysyy tuossa: outo systeemi tuo tappi kiinnitys.
Sitten dioraama alle ja tankin päälle vinosilmä siperialaisia ratsastamaan kohti fritzejä.
Upea möhkäle! Ainoa valituksen aihe on, että tuo ansaitsisi jonkunlaisen pohjan taikka dioraaman alleen :)
Hienon näköinen Valentine! Mielenkiintoinen värimaailma. Siis tarkoitan positiivisesti, kun brittivihreän päällä on talvicamo. Hyvin oot onnistunut myös maalaamaan, vanhentamaan ja chippaamaan. Vaunusta tiedän yhtä paljon kuin kvanttifysiikasta eli jätän sen oikeellisuuden kommentoimatta.

Mutta juu, tätä on miellyttävä katsoa. Ja pointsit erilaisuudesta. Ei aina niitä Tikruja Ja Sotkia…
Great Toni.
Et ole turhaan "pelleillyt" eri tekniikoilla mallin ulkopinnan suhteen. Lisäksi olet tosiaan paneutunut mallin pintakäsittelyyn ja onnistunut siinä hirvittävän hyvin.

Alappa tässä sitten narisemaan mistään muusta, kuin alustan puutteesta.
T.T
Ps. Nähdäänkö tämä ja muita malliasi täällä:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2014/maalla-merella-ja-ilmassa/
^Jeps, kikkakirjasta sai kaivaa aika monta temppua mutta siinähän oppii samalla. Tällä mallilla voisin ylipäätään harkita näyttelyyn/kisaan lähtemistä mutta valitettavasti vaikuttaa siltä, etten pääse tuonne Kuopioon edes vierailijana.
AJ 3.9.2014 20:18 Vastaa lainauksella
Moi Toni,
Mielenkiintoista nähdä pienoismalli brittien WWII:ssa eniten valmistamasta vaunusta - Valentinesta eri versioineen. Melko ryytyneeltä ja kulahtaneelta ruski-poikien Valentine Mk.IV näyttää talvicamossaan - meneekö överiksi vaiko ei, en osaa sanoa, koska joskus venäläisvaunut olivat kyllä melko pahassa kondiksessa.

Joka tapauksessa kokeilut näyttävät ainakin taiteellisesta perspektiivistä onnistuneelta ja malli on näyttävän näköinen. Parhain terveisin, AJ
Lauri K 4.9.2014 14:20 Vastaa lainauksella
Erityisen hienoa on tuo ruosteenkäsittely telaketjuissa, pyörien rakenteissa ja putkissa.

Jotenkin tuo valkovärjäys saa tankin näyttämään alumiinipellistä tehdyltä tai tinamaiselta. Ykköskuvassa tuo iso takapyörä muistuttaa hieman vanhaa alumiinisen maustepurkin kantta, josta on raaputettu vihreä maali pois. Ehkä enemmän likaisuutta pintaan tai valkoisempaa maalia, niin alumiinista vaikutelmaa ei syntyisi?