Pienoismallit.net

Suomi-Leo tieuralla

Leopard 2A4

Ensimmäinen panssari-malli, suoraan laatikosta, siirtokuvat leikelty toisilta arkeilta. Myös ensimmäinen alusta yritys. Materiaali liiterin alta, vierestä ja rautakaupasta, päälle jauheita ja litkuja.

Kommentit

Kun malli on rakennettu suoraan laatikosta niin se luonnollisesti tarkoittaa, että Suomessa tehtyjä modifikaatioita ei ole malliin lisätty. Itse en tosin ole tämän suhteen erityisen tiukkapipoinen, eihän niihin kiinnitä huomiota ellei tiedä mitä katsoa.
Rakennusjäljen puolesta malli näyttää oikein siistiltä ja omasta mielestäni siinä on tavoitettu Leopardin olemus varsin hyvin (ja valitut kuvakulmat vahvistavat sitä). Ainoa mikä pistää silmään on kylkien ja perän valkoiselta näyttävä pöly (?) sekä niihin verrattuna huomattavan puhtaat telapyörät.
Onpas kaunis pohjolan leo.
Pirskatin hyvin onnistunut suoraan laatikosta.
Vain noissa telasivu levyissä hieman liikaa hiekan pölyä ylhäällä ja alapuolella.
Liimautuuko kuiva hieno hiekka pöly noin.
Mutta tornissa ei ole????.
Itse dion pohja on ok,yksinkertainen parolan hiekkatie ajoradalle.
Jopa perutuspeili käännetty sisäänpäin,ennen metsärallia hyvä huomio tuo asia tässä vaunussa.
Oliko paljon muokattavaa saadakseen Suomivaunun tuosta revellin mallista?
Jotain erinlaista on noissa: tornissa ja sivulevyjen takinmaisissa osissa.
Tornissa puutuu muutamia lisälaatikkoita,kaksoi ote raudat sivulta.
Olisiko noita torni muunnoksia erinlaisia,kuvista päätellen kyllä.
Etumaiset keltaiset valojen suojat.
Tyylikäs! Tavoittaa hyvin mallin esikuvan tunnelman… Kritiikkinä komppaan ensimmäistä kirjoittajaa: telapyörät jääneet liian puhtaiksi.
Petri Lyy 29.8.2014 15:34 Vastaa lainauksella
Erityisesti viehättää tuo materiaalit "liiteristä ja liiterin alta" -kohta :) Alusta on suht onnistunut kuten myös mallin säistäminen. Mielestäni on loogista, että helmat likaantuvat enemmän kuin telapyörät, jotka pyöriessään linkoavat itsensä puhtaiksi ja levittävät kuraa muuaalle. Näin voisi helposti kuvitella tapahtuvan ainakin joissakin olosuhteissa. Ei aina, mutta ehkä joskus. Mutta kuraakin on monen väristä.

Että malli olisi Suomi-malli vaatisi kyllä muutakin kuin kokardit. Vääränmalliset "sivuhelmat" ja tornin "jääpalalaatikko" ainakin ovat niin näkyviä modauksia, ettei niitä oikein voisi sivuuttaa ja jättää toteuttamatta. Tornin takakorit pitäisi myös suomettaa.

Mallia ei tässä ole ajoitettu mitenkään. Kaipa Suomi-leot ovat voineet olla tuonkin näköisiä jossakin elämänsä vaiheessa, mutta yleiseksi arvioimaani käsitystä ja tulkintaa Suomi-leosta malli ei nyt ihan vastaa.

Jonkun tämä nyt piti kumminkin sanoa ääneen eli kirjoittaa tänne näkyville. Muutenhan malli on hyvinkin tyylikäs. Kiva tietää, että Revelliltäkin on mahdollista rakentaa ihan soivia vaunumalleja.

fi.wikipedia.org…/wiki/Leopard_2