Pienoismallit.net

Fieseler Storch

Fi 156

Saksalainen tiedustelu- ja kuriirikone.
Kone pystyi laskeutumaan ja nousemaan poikkeuksellisen lyhyeltä kentältä. Muistaisin joskus jostain lukeneeni saksalaisten lentäjien lennättäneen sotavangiksi jääneitä brittilentäjiä tällä koneella, jotka olivat ällistyneet koneen ominaisuuksista ja varsinkin lyhyestä lasku kentästä.
Koneen huippunopeus ei toki ollut kaksinen, mutta lennettävyys kaiketi erinomainen ja normaalit taitolentokuviot mahdolliset tehdä.
Eräskin suurfasisti pelastettiin italialaisesta vuoristohotellista tällä koneella, vuonna 1943, varsin roheassa ja onnistuneessa yrityksessä. Joskin pari vuotta myöhemmin hän päätti päivänsä roikkumalla puunoksalta, mutta se ei liity tähän.

Ja itse koottavaan:
mukava rakennettava, pieniä haasteita laskutelineitten ja siipien ripustuksien kanssa.
Samoin ohjaamon lasitukset ei olleet kaikkein helpoimmat, mutta huolellisuudella mahdolliset saada tehdyksi.
Valut olivat hyviä, purseita ei tainnut olla oikeastaan ollenkaan, tietysti kaikki osat joka tapauksessa saa hioa läpi, mutta niin aina.
Tästä sarjasta on mahdollista rakentaa joko saksalainen Fi 156 tai Ranskalaisten sodan jälkeen rakentamaa versiota MS 500/502. Erot versioitten välillä ovat eri moottorit.

Rakennettu suoraan laatikosta ja maalattu ohjeitten mukaan RLM 76/70/83 värityksin, Vallejon maaleilla pääasiassa. Keltainen raita on Citadelin Averland sunset(tai jotain sinnepäin) ja potkuri on maalattu Lifecolorin RLM 70 maalilla. Sävy eroa Vallejon ja Life Colorin RLM 70 värissä on, joten potkuri ei ole samanvärinen camon värin kanssa. Mikä on ihan hyvä, potkurihan on tullut eri tehtaalta eikä värisävyt ole aina täysin samoja..

Suurimmat ongelmat rakentamisessa oli siipitukien liiallinen pituus. Siivet meni kauheaan v-kulmaan ja mursin ne sitten irti ja lyhentelin tuet noin suurinpiirtein oikeaan mittaan. Korkeusvakaajan tuki meni poikki siipiä uudelleen säätäessä, joka oli siis liian lyhyt muutenkin, ja siihen jääneen raon kittasin umpeen jotenkuten.
Ohjaamon lasitus, johon siivet kiinnitetään, meni helposti kasaan, vaikka se muistaakseni koostuu viidestä palasta jotka täytyy saada vinkkeliin, jotta lopputulos on vaaterissa sitten..mutta sovittaen ja suunnitellen homma sujui.

Samoin jonkunlaisen tyypin tuurilla sain laskutelineet menemään suoraan ja keskenään vaateriin. Huollellisuudella se sujuu ja useampi olut siihen meni. Hyvä halpis sarja tämäkin, ebaysta kotiin kannettuna 6€.

Siirtokuvat on kahdelle eri koneelle, eli saksalaiselle Fi 156, ja toiseen mahdolliseen rakennettavaan versioon MS500/502. Hakaristit taas erilliseltä arkilta.

Kuvissa kone on valmis, mutta joitain pikku juttuja puuttuu, koskapa viimeisimmät kuvat ovat jo niin tummia johtuen mukamas vähästä valosta, joten tässä parhaat kuvat. (ehkä ensi kesänä voi ottaa parempia kuvia, tai täytyy hommata kamera joka on tältä vuosituhannelta..)
Siirtokuvissa on myös pientä kohdistus häikkää, joka näkyy erityisesti siiven palkkiristissaä.

Kommentit

Kaunis ja siisti loppu tulos.
Olipa hankala taival tällä mallilla,maalaus kuin unelma kesäyössä huurteisen oluen kanssa.
Eikä kaipaa vanhennusta olleenkaan nyt.
Erittäin perussiististi tehty. En ole mikään Storch-asiantuntija, joten en pysty kommentoimaan juuri enempää. Veikkaan kuitenkin, että tässäkin olisi ollut joitan antennilankoja. Niitä en nyt kuitenkaan näe.
Konehan näyttää ihan hyvälle, mut jotain järkeä tuohon kuvaamiseen! Taustapahvi jota vasten kuvaat tuon mallin eikä sotkuisella työpöydällä.
hynkkeli 24.8.2014 18:08 Vastaa lainauksella
Antennilangat tuohon kuuluisi, mutta en tiedä ollenkaan miten ne kuuluu laittaa. Oletan että siipien kärjessä olevat tiitit ovat antennilankoja varten. Kuvia katselin jonkun verran, mutta yhtään tarkkaa kuvaa langoista en löytänyt ja monessa kuvassa ei niitä lankoja näy ollenkaan..
Storchin antennilanka tulee C1- ja C2-tyypeissä Hytin katolla olevasta antennimastosta sivuvakaajan päällä olevaan olemattoman kokoiseen (1/72) tappiin. C3:ssa ei lankaa ole ollenkaan. Sitäpaitsi kaikissa koneissa ei edes ollut radiota vakiovarusteena. Aiheesta on puolalainen Dariuz Karnas kirjoittanut hyvän lähdeteoksen. Tietysti saatavissa vain englanniksi, mutta tutustumisen arvoinen kuitenkin.
hynkkeli 24.8.2014 23:47 Vastaa lainauksella
Hep, kiitokset Jukka tiedosta.
En jaksanut lukea pitkää selvitystä, mutta camo on oikein onnistunut!!
Nätti pieni haikara. Maalaus tosi kivasti onnistunut ja muutenkin kaikki tuntuu olevan kohdallaan.