Pienoismallit.net

DC-10-30F

Varigin rahtiversio

Toinen vierailu siviilikoneiden maailmaan. Brasilialaisen Varigin (empresa de Viacao Aerea RIo-Grandense) komea kaavio pisti silmään kun hankin muutaman arkin siirtokuvia, ja kilpaili kovasti loppusuoralle asti Aer Lingusin kanssa MD-11:n värityksestä. Homman ratkaisi oikeastaan vasta se, kun arkilla oli kuvat myös kymppiin ja vanhempien luota löytyi joskus kauan sitten väsätty Hasegawan KC-10A, ja se mahdollisti molempien koneiden rakentamisen. Samalla tuli myös "palautettua tasapaino"; aikoinaan tein DC-8:sta tankkerin, nyt tein tankkerista siviilikoneen.:) Se ei ollut rakennusjäljeltään kovin kummoinen esitys, ja siksi arvelin sen sopivan Varigin siirtokuvien alustaksi, olihan siinä jo valmiina rahtiovi rungossa. Osiin purkamalla ja Power sprayssä uittamalla sain laitteen suurin piirtein siedettävään kuntoon.

Liveries Unlimitedin siirtokuvat siis, Humbrol 15 rungon sininen, Revell 04 valkoinen, siivissä sama resepti (hu191/hu126/re374) kuin MD:ssäkin. Kaikki pensselillä sudittu. Nämä siviilikonekokeilut eivät jää tähän…

Kommentit

On kyllä hyvin mielestäni maalattu jos pensselillä tehty. Siirtokuvatkin näyttää onnistuneen laittaa hyvin paikalleen.
Todella siisti kymppi, itse en pystyisi mihinkään tuonnäköiseen pensselillä! Saisikos muuten kysyä minkä kokoinen tuollainen on? Itse jos kympin tekisi niin mittakaava saattais kyllä olla 1:144 ja Finnairin OH-LHA tulisi tehtyä mutta miksei myös tuossa 1:200-koossa :)
Hyvin tehty lentsikka tosiaan maalipintaa myöten. Ainut mikä itseäni aina näissä häiritsee tosi paljon on ohjaamon ikkunat - onko se ihan mahdottomuus toteuttaa niin, että ne näyttäisi oikeilta ikkunoilta? Siis vaikka sisusta olisikin ihan tyhjää mustaa, mutta jotenkin oikeat ikkunat on se juttu minkä odottaisin näkeväni maalattujen nelikulmioiden sijaan.
Kiitoksia paljon kommenteista.
Paavo: Sattui hyvä päivä kaikille -maalille, minulle ja pensselille.:)
Viljami: pituus n. 27,5 cm ja kärkiväli n. 25 cm. Itseäni miellyttää tämä mittakaava juuri siksi, että isommastakin koneesta tulee siedettävän kokoinen käsittelyn ja sijoituksen kannalta -tosin nyt työn alla oleva saman skaalan nakkimakkaran kokoinen DC-9 ei tunnu liikennekonemallilta ollenkaan.
Pajulahti: Ei se mahdotonta ole. Tässäkinhän on alunperin läpinäkyvät ohjaamon ikkunat, mutta kun ne pirulaiset eivät tahdo käydä paikalleen, ainakaan niin hyvin, että ne voisi mitään kittaamatta liimata vaikkapa erikeeperillä.
Hyvän näköinen on tämä Antin ilmojen rahtari, näyttää luonossa vielä paremmalta.Onko tuossa sinisen ja valkean rajassa jonkin moinen hammastus?kuvissa se ainakin näyttää siltä.Liekö tuo peräti maalattu vaiko siirtokuva.
1:200 on kyllä näppärä mittakaava isoille malleille, B-747 :kin on ihan inhimillisen kokoinen tuossa skaalassa
P.S.Ajattelin antaa mallille pisteitäkin mutta jostain ihme syystä ne olivat jo valmiina ennen kuin ehdin edes miettiä mitään?
Outoa, eikö totta?Sanoisi William Shatner
Kiitoksia, Opa. Värirajan hammastus on siirtokuva.
Opa Laitinen kirjoitti:
Ajattelin antaa mallille pisteitäkin mutta jostain ihme syystä ne olivat jo valmiina ennen kuin ehdin edes miettiä mitään?
Se kato tuntee tuo sivusto jo sinut niin hyvin, se tietää jo paljonko aiot antaa…:)
wade 16.11.2014 21:50 Vastaa lainauksella
Ei ole helppo siveltimellä maalailla näitä siviilikoneita, vaikka Hasen Kymppi ei mikään mahdottoman iso olekaan. Tässä on onnistuttu hienosti, hyvä jälki jatkuu myös siirtokuvissa ja "liverykin" on sopivan eksoottinen, lisäpisteitä vielä siitä että tämä malli on jo toisella rakennuskierroksella!

Menisi helposti 1:144-mallista joten kyllä kelpaa katsella, näitä haluaa nähdä ehdottomasti lisää! Miten muuten sait laskutelineet ojennukseen, oliko keskimmäinen päälaskuteline liian pitkä myös tässä yksilössä?

Ai niin, noista kirkasikkunoista vielä, mielellään niitä useammin itsekin käyttäisi mutta monesti sovitteet ovat vaan niin huonot että siistiä jälkeä on melkein mahdotonta saada ja itse tehdyt osat ei tahdo onnistua juuri sen paremmin ainakaan näin pienessä mittakaavassa. Makuasiahan tuo on, mutta moni on sitä mieltä että epärealistisemmat mutta monin verroin siistimmät siirtokuvat ovat kahdesta pahasta se pienempi.
Kiitoksia kehuista.
wade kirjoitti:
Miten muuten sait laskutelineet ojennukseen, oliko keskimmäinen päälaskuteline liian pitkä myös tässä yksilössä?
Olihan se. Aikanaan olin ratkaissut ongelman vuolemalla telinekuilua siten, että keskimmäinen teline painui syvemmälle.
Edit: tuossa on se ongelma, että nyt telineen kanssa samaa osaa olevat telineluukut ovat ikään kuin "kuopassa", mutta ei se silloin ollut haitannut, niin arvelin ettei haittaa nytkään…