Pienoismallit.net

Veikkaisin Hurricane, Herra Luutnantti!

RAF on käynyt kolonnan kärkipäässä vierailulla ja saanut tiedusteluauton kiepsahtamaan katolleen. Paikalle on pysähtynyt panssarivaunu, jonka johtaja on jäänyt tiedustelemaan miehistön vointia.

Tiedusteluautona on Tamiyan malli, jonka rakensin ja maalasin jo 2008. Auto lojui kaapissa pitkään ja onnistuin hukkaamaan siitä reilusti osia, mm.etulasin raameineen, astinlaudat ym. En raaskinut mallia roskiinkaan heittää, joten uutta elämää sille keksimään. Auto sai siis kellahtaa kumoon ja se sai seurakseen kaapin perältä Dragonin panzer III:n. Vaunukin oli jo eräässä Stalingrad aiheisessa diossa, joka koki ydinsodan (dio tippui hyllyn päältä lattialle).
Vaunukin on siis kierrätys versio, lisäsin vain takakannelle tavara telineen ja Friulin telat. Merkit olin yllättäen saanut hukattua, joten tälle vaunulle ei ole todellista esikuvaa. Vaunu ja auto oli molemmat maalattu panssari harmaalla, joten päälle kokeilin hiuslakka kikkaa, aavikko maalauksen kera.
Figuureina ainakin Masterboxin ja Jaguarin ukkoja, osalle vaihdoin muistaakseni Hornetin pään.

Tämän dion ideana oli antaa kahdelle "roskis" mallille uusi elämä ja siinähän noi nyt aavikolla kököttää.

Kommentit

Hyvä idea ja hienosti toteutettu… paitsi: kaikkiin jerry-kannuihin se keskimmäinen kädensija, tankin telat aivan liian löysällä ja olen aistivinani joissakin asepuvuissa niihin kuulumatonta kiiltoa.
Kuitenkin hienoja ja hyvin toteutettuja yksityiskohtia dioraamassa on paljon (esim rikkinäinen viinipullo ja kastunutta hiekkaa sen alla). Jos tähtiä voisin antaa, antaisin ****
Erittäin hauska idea! Aina täytyy käydä joku vahinko, jotta viitsii tehdä jotain erillaista! Kehottaisin laittamaan matta lakkaa tankin päällä olevan vihreä takkisen niskaan. Hienosti tehty.
Viiden tähden arvoinen, tykkään tästä diosta yhtä paljon kuin kaikista edellisistäkin ja hyvä ettet heittänyt kelpo malleja roskiin vaan keksit niile paikan diossa. :D
Mikä dioraama,ja vielä vanhoista hyljätyistä malleista.
Mitä tästä oppimme, mikään mallin ei tarvitse joutua roskiin.
Erittäin super hyvä idea,siitä plussaa +++++.
Olisi 4 tâhden paikka tämä diorama.
Paljon pikku detailjioita tässä,kuten edellä sanotiin telat ihan liian löysällä nyt.
Jopa viini saatu talteen ,vatiin,jollei ole verta tuosta joka loukannut päänsä.
Yksi tyhjä pullo jo valmiina, ukko napaa kipulääkeksi.
Melkein viikkon malliksi, mutta ehkâ nuo telat pudottaa riman?
Ainut asia tuo joka istuu shortseilla tosi kuuman panssarin päällä,jalka koskee kuumaa panssaria.
Maalaus ja säistys onnistunut hyvin tässä diossa.
Kiitos kaikille kommentoijille! Mites toi vasen tela on muuten jäänytkin noin löysälle, oikea puoli on erittäin napakkana. Jonssonia ovat kyllä kaikki saaneet niskaan, paitsi näköjään yksi. Vielähän noi fipat pystyisi korjaamaan, mutta en todennäköisesti vie tätä koskaan mihinkään näyttelyyn, niin olkoon.
Eerik: Ei vadissa ole punkkua, vaan veristä vettä. Ukko on saanut haavan niskaansa ja putsailee sitä rätillä.
Joku unohtanut kirrata vasemman telan tai sitten vaunu pysähtynyt juuri käännöksen jälkeen? Tai tokihan voi olla niin että tela on vain venynyt enempi kuin toisenpuolen tela.
Sinun aikasempia dioja olen monesti päässy näyttelyssäkin ihailemaan.. eikä tämä kierätys diokaan häpeä yhtään muiden rinnalla.
Aaviiko kyllä näyttää siltä itseltään ja alkaa jo kurkkua kuivamaan.
Yksi minkä olisi kiva lisä ollut ja toisi vähän mukaan vielä lisä väriä. Kaatuneen auton nesteet (löpö/vedet) valuneet aavikon hiekkaan …tummuntaneet hiekan tästä kohdin. Toki tilanne voi olla jo paljon jälkeen ja nämä kuivuneet. Mutta tästä tulee hienosti tunnelma että ympäri ja tapahtunut juuri.

Mutta kaiken kaikkiaan upea dio.
Antaisin myös täydet pojot, mutta itse en näe arvostelu tähtiä missään!
Tykkään tästä paljon! Hyvin tasapainoinen dio, ja pieneen alueeseen on saatu paljon detaljeja. Erityisesti pidän noista kuivuneista pusikoista. Dion pohja on kuin aitoa aavikkoa. Kaatuneen panssariauton alapuoli on myös hieno ja pidän kaikista putkista ja akseleista mitä siellä näkyy. Kaipaisin ehkä hieman enemmän ruttuun mennyttä metallia autossa. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi juuri numero viiden ja rautaristin ympärillä on reilummin chippailua kuin muualla tankissa? Muuten nuo lisävarusteet tankin päällä on erinomaisesti toteutettu!

Kokonaisuudessaan upea dio!
Hieno dioraama ja hyvä idea! Yksi juttu pisti silmään: autoon nojaava mukia pitelevä sotilas, onko jalassa Waffen-SS:n syyskuvioiset maastohousut? Ko asua ei Afrikan rintamalla esiintynyt koska W-SS ei toiminut siellä. Luftwaffen HG-divisioonan porukoilla oli jakotavarana W-SS Tarnjacke-maastopusakoita, mutta ei housuja.
Esko Koskinen kirjoitti:
Hieno dioraama ja hyvä idea! Yksi juttu pisti silmään: autoon nojaava mukia pitelevä sotilas, onko jalassa Waffen-SS:n syyskuvioiset maastohousut? Ko asua ei Afrikan rintamalla esiintynyt koska W-SS ei toiminut siellä. Luftwaffen HG-divisioonan porukoilla oli jakotavarana W-SS Tarnjacke-maastopusakoita, mutta ei housuja.
Näin jossain kuvassa sakulla aavikolla vastaavanlaiset pöksyt, veikkaisin että on "lainattu" italialaisilta. Mustavalkokuvasta ei oikein saanut väreistä tolkkua, joten käytin taiteilijan vapautta.
Aarne Piha kirjoitti:
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi juuri numero viiden ja rautaristin ympärillä on reilummin chippailua kuin muualla tankissa?
Vaunut tulivat afrikkaan panssarin harmaina ja merkittyinä. Camo sudititin jälikäteen harmaan päälle, eikä merkintöjä haluttu peittää.
Ok, selvä juttu! :)
AJ 19.8.2014 19:49 Vastaa lainauksella
Moi Tommi, Jälleen kiva piristävä toiminnallinen dio pajaltasi - erinomainen idis. Parhain terveisin, AJ