Pienoismallit.net

Peterbilt 377 Light Custom

Peterbilt 377 jota olen alkukeväästä tehnyt. Välillä meinasi usko loppua, mutta valmiiksi tuli. Rungon väri on Tamiyan Metallic red (TS-18) Pääväri on Mastonin automaali hopean värinen jota käytin Peterbilt 353:sen runko värinä. Lisäsin malliin resiini osia piikki vanteet, pitkät pystypakoputket sekä kovat läpät. Moottorissa jouduin tekemään kompromisseja. En laittanut ilman ohjainta paikalleen ainoastaan sivu pellit. Resiini osat on Modelmaker shopista. Jossain vaiheessa aion tehdä kyllä vielä paremman custom jenkin.

Kommentit

Perussiisti malli, vaikka kaikkien osien linjaukset eivät ihan suoraan olekkaan osuneet (vai vääristääkö kuvakulma?). Maalaukset näyttävät olevan mallin parhaiten onnistunut osa, ainakaan puhelimen näytöltä en löydä yhtäkään maalausvirhettä. Pakoputket on aika muovisen näköiset, samoin kuin tuo korinvärinen vetopöytä. Ja mikäs ilmanputsarikotelon on vienyt mukanaan, ja nuo takavalot, miksi toisella puolela on 3 ja toisella vain 1?
Sehän ilman putsarin kotelohan se jäi. Kyllä takavaloja on 4 kpl. se neljäs on hieman erillään siinä vasemmalla. Takavalopaneeliin lisäsin phote etsi valoja. Täytyy seuraavassa mallissa kiinnittää huomiota noihin pakoputkiin, ei vaan ollut muuta väriä kuin to mitä niissä nyt on.
Juu, mutta toi valojen sijoitus on vähän outo. Jos molemmilla reunoilla olisi 2 valoa, niin näyttäis järkevältä. Nyt tuo näyttää siltä kuin siinä kuuluis olla 5 valoa, mutta toinen vasemmalta on tippunut matkan varrelle ;)
maxres 7.8.2014 21:18 Vastaa lainauksella
No nyt tulee raskasta oikein urakalla! :D

Näyttää hyvältä työjuhdalta ilman liikaa blingblingiä. Komppaan Jesseä noissa pakoputkissa, näyttävät jotenkin teennäisiltä. Vähän nokea päihin niin sekin jo auttaisi. Onko tuossa kuskin oven yläreunassa joku kolo vai onko kuvassa jotain extraa?

Valojen sijoitus on ohjeistettu ja ilmeisesti myös lovettu muoviin kuten Tapio on laittanut, tosin keskimmäiset kaksi pitäisi olla oranssit. Siis ohjeen mukaan jos mennään.
Ookkei, eli nyt olisi pitäny valo-kritiikki lähettää suoraan petteribiltin tehtaan suunnitteluosastolle :)
Tehtaalta on varmaan lakka unohtunut ruiskuttaa pintaan, vai onko tämä sitä nykyajan mattapinta tuninkia?
maxres 8.8.2014 09:30 Vastaa lainauksella
Jesse Rasku kirjoitti:
Ookkei, eli nyt olisi pitäny valo-kritiikki lähettää suoraan petteribiltin tehtaan suunnitteluosastolle :)
Tai Italerin suunnitteluosastolle, eivät aina ole niin tarkkoja tuolla Italiassa… ;)
Minun piti noi pako putket maalaa kromin värisiksi, mutta kun ei ollut sitä maalia spray versiona niin. En ruvennut sitten tekeen sitä siveltimellä. Toi kuskin oven ylä puolelle jäi kolo jonka täytyin kitillä ja värjäsin sitä vähän mustaksi. Suurimman homman tein tuon halvatun makuuhytin kanssa koska italeri ei osaa tehdä sen saumoja kunnolla saa aina olla säätämässä. Kyllä minä laitoin lakkaa mallin pintaan 2 kertaa, mutta se ei ilmeisesti käy ton maalin kanssa yksiin. Seuraavaan custom rekkaan teen sitten tarkemmin, mutta vasta sitten kun hollanin projekti on valmistunut. Minun rekka sivustolla on kuvia myös tämän peterbiltin moottorista.