Pienoismallit.net

Junkers J.I

Junkers J.I oli ensimmäinen sarjavalmisteinen metallirankenteinen lentokone; sitä käytettiin rintamalla maaliskuusta 1918 eteenpäin. Koneen runko koostui duralumiiniputkista, ja siivet oli päällystetty aallotetulla duralumiinilevyllä. Rungon etupuolisko oli 5 mm teräslevyä ja se suojasi miehistöä ja moottoria ilmatorjunnalta. Ampujasta taaksepäin runko oli päällystetty kankaalla, mutta myöhemmissä versioissa myös sivuvakain päällystettiin duralumiinilla. Konetta käytettiin lähinnä tiedusteluun ja saarroksiin jääneiden joukkojen huoltoon, vaikka se oli alunperin tarkoitettu myös maataisteluun. Teknisiä tietoja esimerkiksi Wikipediasta.

Wignut Wingsin malli oli aika mukava rakennettava, vaikka joiltain osin osien sopivuuden kanssa oli ongelmia; kittiä siis tarvitsi hieman. Mutta muuten suunnittelija on tiennyt mitä teki, esimerkiksi siipien kohdistus oli yllättävän helppoa. Nyt jälkikäteen on helppo todeta, että ylätason alapinnalla olevan jäähdyttimen sivulevyjä olisi kannattanut ohentaa ja ehkä samoin kylkien ilmanottoaukkojen materiaalivahvuutta, mutta muuten tämän tasoinen mallisarja kelpaisi minulle sellaisenaan.

Maalauksessa voi olla värien valinnassa jotain omituista ja taisinpa laittaa väärän mallisen sivuvakaimen näillä merkinnöillä lentäneeseen koneeseen…

Kommentit

Näyttävä "Möbelwagen". Kestävätkö laskutelineet mallin painon hyvin? Krogiuksen Viki mainitsi sarjan viaksi painoon nähden hentoiset laskutelineet. Toinen usein mainittu pikku vika tässä sarjassa on siivekkeen tyven ja siiven väliin jäävä liian iso rako. Jäähdyttimen sivulevyjen paksuutta en ole aiemmin pannut merkille, mutta taidat olla oikeassa. Ehkä niitä voisi vähän ohentaa, vaikkei yksityiskohta todellakaan pistä silmään

t. Mikko
Ompas komea lentävä aaltopelti.
Makuasiaa: nyt ehkä liian uuden tuntuinen kuin suoraan tehtaalta,eipä ole lennellyt rintamalla.
Missäs on taka spandaun ammus lipas nyt?
Nyt pieni alusta ja siihen pilotti ja ampuja .
Tosiian yllättävän moderni lentokone ,ei vaijerin vaijeria.
Taisivat olla hävitäjä junkersin kanssa ensimmäiset koko metallikone WW1.
Varmasti mekanikoilla hauskaa paikata metallissa olevia reikiä.
Kokonaisuus komea,vaatisi ennemmän valokuvia kuten ohjaamosta ja ampumosta.
Kyllä nuo ekamaailmansodan koneet ovat ihan omaa kaunista luokkaa.
Laskuteline näyttäisi kestävän, mutta joustaa vähän -- malli on painava. Epäilen, että akseli katkeaisi, jos pudottaisi muutaman sentin korkeudelta. Akselin voisi korvata lyhyillä messinkitangoilla tai sitten voisi rakentaa uuden akselin messingistä ja aerodynaamisen suojan sen ympärille muovista. Itsekin kiinnitin huomiota siiven ja siivekkeiden välisiin rakoihin (sama myös korkeusvakaimen kohdalla), mutten arvannut sen olevan väärin.

Ja kiitos kritiikistä, laitetaan muistiin. Tätä ei ole paljoakaan sotkettu, miehistön tekoon ei vielä taidot riitä, mutta tarkoitus on opetella tuotakin aluetta tulevaisuudessa.
Oikein komea ja omalla tavallaan kaunis leko, hyvin rakennettu ja maalipintakin on tasainen. Nuita siipien aaltopintoja oisi voinut koittaa esim kuivaharjauksella korostaa, muuten ei valittamista.
AJ 30.7.2014 23:12 Vastaa lainauksella
Moi Pasi, näyttävä ison skaalan Junkers - kuinka isosta (mitat) mallista on kyse? Hyvältä näyttää kokonaisuus. Parhain terveisin, AJ
Hienolta kyllä näyttää Tämä WNW-tuotos. Kannattaa muistaa, että aiheesta on myös olemassa Eduardin 1/72 malli, joka odottaa ehkä monilla (myös allekirjoittaneella) toteutusta.
Kiitos kommenteista, Ja mallin mitat ovat 50 cm x 28 cm x 11 cm pyöristettynä lähimpään senttiin, eli ihan kohtalaisen kokoinen.
Hienosti rakennettu Junkers, ja onhan tällä kokoakin ihan mukavasti! WNW-tuotteet on kyllä aika herkkua rakentaa, mulla on tuolla kesätauolla SE5a, ja on kyllä upea sarja sekin. Kiva nähdä ww1-lekoja sivustolla, ja tässä on vielä erittäin hyvin onnistunut sellainen.
Kiitos, ja samaa mieltä olen WnW:stä.
Onnittelut vielä viikon mallista, kyllä tämä ehdottomasti ansaitsee tittelin!
AJ 19.8.2014 19:32 Vastaa lainauksella
Moi Pasi, Myöhästyneet onnittelut viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Kiitos kummallekin onnitteluista. Osansa valinnassa oli takuulla hiljaisella mallailuviikolla.