Pienoismallit.net

Kawanishi N1K2-J George

Japanin laivaston hävittäjä

ShidenKai (George) hävittäjä oli Japanin viimeinen yritys saada takaisin ilmaherruus, minkä se oli menettänyt Zerojen huiman menestyksen jälkeen liittoutuneiden koneille (Hellcat, Corsair) Uuden koneen kehitystyö aloitettiin aivan liian myöhään. Ensimmäinen prototyyppi lensi 1943, sen perusteella valmistetut tuotantokoneet, N1K1-J sarjalaiset, jotka olivat itseasiassa muunnoksia Kawanishin laajemmin tuotetuista Kyofu kellukekoneista, osoittautuivat melko nopeasti erittäin hankaliksi hävittäjälentokoneiksi. Suurin ogelma oli vesikoneiden perua oleva keskisiipisyys, joka teki koneesta erittäin hankalan käsitellä varsinkin pienemmillä nopeuksilla. Niinpä näitä alkusarjan koneita menetettiin jonkun laskelman mukaan omien onnettomuuksien johdosta enemmän kuin liittoutuneiden alasampumina!
Jotain hyvää kai Shiden Kaissa nähtiin koska melko nopeasti tehtiin suunnitelmat melkoisiin muutosoperaatioihin ja koneita alettiin valmistaa uusilla tehokkaammilla moottoreilla ja alatasoisena. Tyyppimerkinnäksi tuli N1K2-J. Näillä muutoksilla jonkinlaista menestystäkin alkoi tulla, mutta mm. tuotantotekniset vaikeudet ja edelleen hankalat ja arvaamattomat lento-ominaisuudet, moottoriongelmat jne. vaikeuttivat Georgen suosiota ja menestystä määrältään yhä hupenevien Japanin laivaston hävittäjälentäjien keskuudessa.
Sodan päättyessä 1945 NiK2 Shiden Kai (Geoge) hävittäjiä ehti valmistua vain 423 kappaletta, joten voi hyvin kuvitella sen melkoisen pientä osuutta sodan menestykseen.

Mallisarja on melko varhaista Hasegawaa, todennäköisesti jo 1980- luvun alkua. Mitoiltaan ja rakennettavuudeltaan sarja on varmasti aikaisekseen erinomaista laatua. Suurin eroavaisuus nykysarjoihin on panelilinjojen kohoviivoitus, joka tekee rakentamisesta hieman haastavamman. Onneksi huolellisella sovittelulla ei hiontoja ja kittauksia paljonkaan tarvita, muussa tapauksessa panelilinjojen uudistaminen hionnan jäljiltä olisi melko työlästä.
Tätä mallia aloittaessani olin jo suunnitellut pintamaalia japanilaistyyppisesti erittäin kuluneeksi. Niimpä pohjatöiden jälkeen ruiskuttelin kaikki yläpinnat Alclad- kiiltävällä mustalla ja päälle semimatta Alclad- alumiini. Seuraavaksi hyvin suuripiirteinen hiuslakkakäsittely ja parin tunnin kuluttua Tamiyan J.N Green (XF-11) pintaan. Tunnin kuluttua aloin rapsutella vedellä ja typistetyllä pensselillä vihreätä maalia irti kaikilta "kulutuspinnoilta".
Homma toimi mielestäni melko hyvin, enkä usko että jälkeenpäin vihreän päälle hopeamaalamalla saisi aikaan yhtä luontevan näköistä, kulunutta lopputulosta.

Kommentit

Tässäpä säväyttävä teos. Pidän tuosta, miten olet saanut aikaan jälkeä, missä on sodan keskellä lentänyt hiukan "broileria" kylkeen. Onko millä tekniikalla tehty? Alapintojen säistys on myös hienosti toteutettu, kuten ohjaamokopan maskauskin. Japanin tunnukset näyttää ainakin näiden kuvien mukaan hieman 'irrallisilta', niinkuin olisivat vastamaalatut muuten vanhaan koneeseen. Muuten oikein hieno.
AJ 20.7.2014 13:40 Vastaa lainauksella
Moi Pertti,
Tämä 1/48 skaalan Hasegawan lekomallisi Kawanishi N1K2-J Shiden KAI "George" (tuotekoodi U2) on tosiaan melko varhaista Hasegawaa, 1970-luvun lopun/1980-luvun alun ex-Mania rakennussarja; samaa varhaista ex-Maniaa ovat Hasen N1K2-J Shiden KAI "George" rakennussarjat tuotekoodeilla J005 (J5), 09005 (J5), 09121 (JT21) ja 09254 (JT154) - kaikki nämä ex-Mania N1K2-J Shiden KAI "George" rakennussarjat ovat kohotetuilla paneeliurilla.

Uudemmat 1/48 skaalan Hasegawan N1K2-J Shiden KAI "George" rakennussarjat ovat kaiverretuilla paneeliurilla ja muutenkin parempia rakennussarjoja detaileiltaan; uudempia Hasen N1K2-J Shiden KAI "George" rakennussarjoja ovat 07346, 09073 (JT73), 09074 (JT74), 09484, 09663 ja spesiaali ns. luurankoversio (Skeleton version) 51945 (SP245) - kaikki nämä uudemmat Hasen N1K2-J Shiden KAI "George" rakennussarjat ovat hyviä.

Huolimatta pienestä lukumäärästä legendaarisen Japanin Laivaston kapteenin Minoru Gendan (vastaa everstin arvoa - myöhemmin sodan jälkeen kenraali JASDF:ssa) komentaman 343. Kōkūtain (Matsuyaman lentotukikohta) N1K2-J Shiden KAI "George" lekot saavuttivat merkittäviäkin voittoja amerikkalaisista Hellcat, Corsair ja Mustang koneista. Ilmeisesti Shiden KAI (紫電改) eli modifikoitu (KAI) Violetti Salama (Shiden) oli hyvä lentokone.

Kaikin puolin onnistunut "George" lekomalli, erityistä plussaa harvinaisemmasta lekotyypistä - Shiden KAI on/oli mielenkiintoinen leko. Kuluneisuus ja säistys on hyvin tehty, mutta en ole täysin varma oliko 343. Kōkūtain uudet N1K2-J koneet näin kuluneita tai tuliko niistä lyhyellä? käyttö-aikajänteellä tammikuusta - elokuuhun 1945 noin kulahtaneita…en tiedä…

Joka tapauksessa hieno ja upea lekomalli; uskoisin, että tekisit uudemmasta Hasegawan Shiden KAI rakennussarjasta vieläkin paremman. Parhain terveisin, AJ
Komeasti on saatu aikaiseksi kulahtanut kone.
Ainoa joka on valmistajan vika kohopaneeli urat,mutta tuosta on jo 40 vuotta valmistus ajasta.
Pieni alusta alle ja pilotti viereen.