Pienoismallit.net

MiG-15

Kiinan ilmavoimat

Tässä toinen puolisko Airfixin klubimallista, jonka oli tarkoitus valmistua Korean sodan ryhmärakenteluun silloin kauan, kauan sitten. Lopulta se valmistui viime vuoden viimeisinä päivinä vaikka kuvat saankin laitettua vasta nyt. Kyseessä on siis Kiinan ilmavoimien kone, joka toimi Pohjois-Koreassa sodan aikana.

Mallina tämä on tyypillinen Airfixin uuden tuotannon edustaja. Paneelirajat eivät ole ihan kaikkein pahinta ojaa mutta aika lähellä, etenkin liikkuvien pintojen osalta. Ojat ovat kuitenkin pienin ongelma, sillä netissä on syntynyt paljon vääntöä mallin mitoista ja niiden oikeellisuudesta. Eikä kyse ole mistään millinviilauksesta vaan puhutaan noin sentin heitosta mallin pituudessa! Itse huomasin tämän kun vertailin mallia KP:n ja HB:n UTI-malleihin, joiden pitäisi olla yksipaikkaista pidempiä. Käytännössä Airfix on kuitenkin sentin pidempi. Ällistyttävintä on, että vaikka kyse on uudehkosta konetyypistä jota löytyy edelleen maailmalta vähintään toista sataa kappaletta, niin ilmeisesti kukaan ei ole saanut ratkaistua kiistaa lopullisesti. Malli sopii joihinkin piirroksiin ja joihinkin ei, ja tähän kinastelu on juuttunut. Koska kyse ei ole Mersusta, niin ilmeisesti tämä ei herätä riittävästi tunteita… Enemmistö tuntuu kallistuneen siihen suuntaan, että virhe on Airfixin mallissa ja niin minäkin uskon. Oli miten oli, jos mitat ovat virheelliset niin ilmeisesti koko kone on väärässä mittakaavassa koska kyllä se näyttää esikuvaltaan - ainakin minun silmiini.
Muuten malli on rakennettu suoraan laatikosta, rutiiniin kuuluvaa istuinvöiden lisäämistä lukuun ottamatta.

Kommentit

Nätti MiG ja hieno raitacamo! MiG-15 on jotenkin kiehtova vehje kuten muutkin varhaisemman pään neuvostolaitteet. Oletko maalannut ruiskulla vai siveltimellä? Airfixin versio istuu näemmä vähän enemmän pyrstöllään kuin HB:n näkemys, niinkuin ilmeisesti kuuluukin.
Kiitos. Siveltimellä maalattu koska ostin ruiskun vasta hiljattain. Tämä olisi kyllä ollut niitä malleja joissa ruiskua olisi kaivannut, oli nimittäin aika työläs maalattava. Kuvista päätellen kone saisi olla vielä enemmänkin takakenossa. Toisaalta päätelineen pyörät ovat liian pienet, jos ne korjaisi niin kohta oltaisiin jo etukenossa.
On se hassua munia tätä mig-15 jo tamiya teki virhetä siihen malliinsa.
On se jo suuri mitta heitto 1/72 ja senti liikaa?
Mutta itse malli on maukas kuin pohjois-korealainen kopio marianne karamellista.
Maukaasti on onnistuneet paneeli rajat ylhäällä,enkä usko että olisi parempi myös laitaa ala puolelle samat rajat.
Noin se on parempi.
PhantomII 20.7.2014 13:27 Vastaa lainauksella
Kyllä MiGejä kelpaa aina katsella. Kuten Jaakko sanoi, ovat MiGit kiehtovia vekottimia - varsinkin nämä alkupään suihkari-MiGit. Koskapa "isotkaan" pojat eivät pysty varmuudella mittatarkkuuksia määrittelemään, niin mitäpä siihen rivimallarillakaan on sanottavaa. Korkeintaan katsotaan hiukan pitkään, jos näkemyksiään esittelee.

Malli näyttää oikein tyylikkäältä raitamaalauksessaan, joka on mielestäni yksi tyylikkäimmistä MiG-15-camoista. Mallista ei ole nokankoputtamista sinänsä. Antennilanka voisi olla mukava detalji vielä.

Tuohon ruiskuasiaan sen verran, että tämä maalaus ei välttämättä ruiskua kaipaa. Haluttaessa voi pintaa "pehmentää" jollain ns. säistämismenetelmällä, mutta sekään ei ole mitenkään tarpeellista kuitenkaan. Hyvä näin kaiken kaikkiaan.
Nätti peli pieni skaala huomioiden. Eipä juuri huomaa pensselijälkeä. Ainoa miinus vähän "röpelöisestä" ylä- ja alapinnan maalirajasta.
YT
Kalle