Pienoismallit.net

'61 Impala

Lowrider

Suuresti fanittamani Lowrider tyylin edustaja. Auto on maalattu PPG:n (kulta) ja Tamiyan (valkoinen, Candy punainen) maaleilla. Vanteet ovat Pegasuksen Gold face tz's. Jousitusta laskin molemmista päistä haluamani stancen mukaiseksi. Moottoriin lisäsin perusjohdotukset. Litkuttaminen ei jostain syystä tässä oikein "irronnut" luukkujen saumoissa, ei meinannut tarttua millään, vaikka puhdistin lasikuitutikulla saumat ensin. Tuo takaluukku varsinkin, piti käyttää ohutta tussia lopuksi. Muutaman tyyliin sopivan siirtokuvan lisäsin lopuksi joltain Monogramin arkilta. Mukava oli pitkästä aikaa rakennella tämä valmiiksi kun on lojunut tuossa pöydällä ainakin 6kk. Aikaa on mennyt harraste 1:1 auton parissa…

Kommentit

On kyllä harvinaisen tyylikkäästi rakennettu impala. Maalaus pin straippeineen toimii ja antaa mukavasti low rider ilmettä, vanteet on piste iin päälle. Hyvin rakennettu, ainoastaan alustaan oisi voinut lisätä bensa ja jarruletkut.
Todella hyvin onnistunut Impala, vaikka Lowriderit ei oikein minun silmää ole koskaan miellyttäneet. Maalaus näyttää onnistuneen todella hienosti, mutta mun huomion kiinnittää foilaus. Nimittäin itsekin rakentelen juuri Lindbergin '61 Impalaa ja olen kauhistellut sitä, kuinka listojen rajat ovat olemattomat ja ne tekevät foilauksen varmasti todella hankalaksi. Mutta tässä mallissa tuo näyttäisi onnistuneen täydellisesti!

Oikeastaan ainoa pikku juttu, mikä häiritsee on tuo mallin moottori. Ja sekään ei ole rakentajan vika, vaan Lindbergin motti on sen verran surkean näköinen esitys, ettei siitä taida saada kovin realistista vaikka mitä tekisi. Lähinnä tarkoitan venttiilikoppien kulmikkuutta ja jotenkin imusarjakin näyttää kummalliselta.

Mutta tuo moottori ei ole siis missään nimessä rakentajan vika, itse moottorin rakenteluhan on tehty todella hienosti.
Kiitoksia palautteesta! Foilaukset pitää tähän sarjaan tehdä pääosin vapaalla kädellä leikaten. Sarjan listoista ei juurikaan ohjuriapua heru. Moottorista jouduin hylkäämään "kaasuttimen" mm. heti, samoin tuo alustan ja korin liittäminen ei ollut vasemman käden hommia, ei nimittäin istu mitenkään toisiinsa. Kori jää kellumaan keulasta sisustan ottaessa etulasiin kiinni. Olisi päässyt helpommalla jos tekee uuden tuulilasin. Kokeilin kyllä mutta en saanut taipumaan alkuperäisen kaareevuuden vuoksi. Liekö tuohon jotain kotikonstia? Siis jos haluaisi ohuemman "lasin" moldata alkuperäisen päälle? Jollain vacu systeemillä varmaan saisi mutta eipä ole moista käytettävissä. Jotain vähemmän kaarevia laseja olen tehnyt menestyksellä esim. piirtoheitinkalvosta.
Kokonaisuus on erittäin komea .
Värit ovat tosi maukaat tässä nyt.
Ainoastaan etu valojen yläpuolen punainen on mennyt vajaaksi nyt?
Jos tällä ajelisi niin päät kääntyisivät varmasti.
PhantomII 11.7.2014 10:01 Vastaa lainauksella
Lowriderit eivät ole minunkaan makusuuntauksissani niitä aivan ensimmäisiä laitteita, mutta nyt on kyllä aika tyylikäs peli näytillä. Pinstripeineen ja vanteineen, maalauksesta puhumattakaan, sopinee Kalifornian latinopoikien cruisailuautoksi vallan erinomaisesti. Rohkea maalaus ja yleisilme ovat herkkua.

´61 Impala - sen lisäksi, että 1961 on muutenkin erinomainen vuosikerta - on mielestäni muodoissaan tyylikkäämpi ja puhtaampi kuin ´59- ja ´60-Chevyt, jotka kuuluvat vielä "siipi"-autoihin.
Esa.M 11.7.2014 19:40 Vastaa lainauksella
Hieno Lowrider!,itsekkin joskus tuskailin tollasen kanssa! joutui tosiaan vähän veistelemää että sai sisustan ja alustan istumaan hyvin! vinkkinä muille!. Värit sopii hyvin yhteen!,etuvalojen yläpuolella parkit/vilkut! siksi kai näyttää että "maalaus vajaa"
Hieno härpäke. Kaunis maalaus, mutta nuo ovien epäonnistuneet litkutukset on tussilla menneet liian korostaviksi. Iskee silmään aika lailla.
Alustaa olisi kannattanut litkutella, koska siellähän on paikkoja, joissa on saumoja.

Kokonaisuutena kaunis.
T.T
Ps. Rekkari? Mistä teit? On aivan aidon näköinen.
Kiitokset, mallia kommentoineet. Nuo kilvet on tehty valmiista pohjista ja skaalattu powerpointilla oikeaan kokoon. Olen samaa pohjaa käyttänyt joissain malleissani. Vaatisivat huomattavasti paremman tulostimen kun allekirjoittaneella että saisi rajat teräviksi ja mustan mustaksi, nyt joutuu käsin tussilla paikkaamaan pahimmat sohjot kirjaimista. Täytyy kokeilla tuota litkuttamista hieman vaaleammalla sävyllä jatkossa varsinkin jos pohja on vaalea sävyltään.
AJ 24.7.2014 12:57 Vastaa lainauksella
Moi Anderz, Onnittelut viikon mallista ja kauniista Impala Lowrideristä - kaikki kehut lienevät jo yllä annettu, niitä kompaten, upea automalli! Parhain terveisin, AJ