Pienoismallit.net

Type 58

Vietnam 1968

Hobby Bossin valmistama T-34/85-sarja, Pohjois-Vietnamin yksilöksi rakennettuna. Tämä malli esittää vietnamilaisten kiinalaisilta kaapauttua Type 58 vaunua, eli kiinalaisten kopiovaunua, Neuvostoliittolaisesta T-34/85-vaunusta.

Malli oli helppo ja nopea rakennettava. Vaunuun tulee mukana myös täydelliset sisätilat, joten tästä voi tehdä myös pitkän projektin. Omana lisäyksenä sarjaan tein lokasuojien kiinnikkeet uusiksi ohuesta metallilangasta, sekä liitin vaunuun J´s worksin lehtioksia. Vaunut olivat usein referenssikuvista tarkasteltuna peiteltyinä erilaisten eksoottisien puitten oksiin ja lehvästöön.

Maalattu Tamiyan akryyleilla, ja vanhennettu AK:n ja MIG:in tuotteilla, sekä Abteilungin öljyväreillä.

- Waltter Holm

Kommentit

Erittâin hyvin onnistunut type 58 vaunu.
Kivan likainen ja kulunut käytössä,antaa tunnelmaa aidosta vaunusta.
Mutta nyt nuo kasvillisuus on hieman latteaa ja vajaavaista kun katsoo kuvaa.
Olisi ollut parempi lisätä ennemmän erinlaista kasvistoa,ja unohtaa harvat palmun lehdet.
Vanhennus ja sâistys TOP.
Vielä pieni alusta alle niin TIP TOP.
Ja betoninen vienamin tyylinen kylti Saigon ??? km.
Hyvin huomioitu myös telapyörästön punertavat pigmentit. Kaakkois-Aasiassa maaperä on usein tuon väristä.
Teemu M 1.7.2014 10:06 Vastaa lainauksella
Todella hienon näköinen vaunu. Aluksi luulin, että olisi mittakaavassa 1:35. Kulumat näyttävät realistisilta. Telaketjut ja pyörästö ovat kuin oikeasti vaunusta. Täyden kympin vaunu.
Hmm…

En komppaa ylläolevia.

Mielestäni chippailut ovat epäluonnollisen näköisiä, liian vaaleita, liian suuria ja osa epäluonnollisissa kohdissa (esim tornin valusauma).

Ja sitten vielä edelleen muistutan niistä telojen sisäpinnoista. Tela kuluu käytössä kiiltäväksi myös sisäpinnaltaan.

Liekkö koneessa edes öljyäkään kun ei pakoputkista tule mitään. Edelleen neuvostoperäisissä (ml. Kiina-kopiot) öljy pakoputkista on hyvä merkki, ei öljyä pakoputkista huono merkki.

Telapyörien laakereita myös rasvaillaan huolloissa. Tämä puolestaan tarkoittaa rasvaroiskeita pyörännapoihin. Ennen pitkää myös pyörännapojen tiivisteet alkavat vuotaa ja tihkua öljyä. Tämä on hyvinkin yleistä joka näkyy myös "uusissa" Suomivaunuissa (T-55M, BMP-2…).

Onko kenties kiire iskenyt vaiko vain motivaation puute…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Onko kenties kiire iskenyt vaiko vain motivaation puute…
Eipä tuo malli nyt kovin sutaisemalla tehdyltä näytä, mielipiteitä on luonnollisesti monia, mutta aina voi harkita mitä kirjoittaa.

Itse malli on minun silmissäni oikein uskottavan oloinen, olen kyllä Jaakon kanssa samaa mieltä pakokaasu jäljistä, niitä on oman kokemukseni mukaan neuvosto peräisessä kalustossa runsaasti.
Jaakko ei kompannut edellisiä, eikä kaima Jaakkoa. Olen aikalailla samoilla linjoilla kuin aikaisemmat - siis ennen Jaakkoa kommentoineet. Toki kommentit rikastavat mallaria ja antavat uusia näkemyksiä, olivatpa ne nega- tai positiivisia, mutta tuskimpa tässä motivaation puutteesta on kysymys..

Malli on mielestäni onnistunut todella hyvin. Kärsivällisyyttä on riittänyt ja pinta on sen mukainen.
Yhdyn Eerikin kommenttiin, että nuo lehvät ovat hieman keinotekoisen näköisiä muuhun malliin nähden ja jos vaunu on liikkeessä, niin tuskin ne kyydissä pysyisivät.
Tämä viihdyttää lähes täysillä pojoilla. Hyvä Waltteri. Myös mallin "itämaisuus" on kiva piriste.
T.T