Pienoismallit.net

Panzer IV Ausf.E

11.panssaridivisioona Balkanit 1941

Työvoitto,siksi tämän valmistumista voinee sanoa. Aloitin rakentamaan mallia aikoinaan sivuston "aavikko" ryhmärakenteluun. Valmista ei silloin ehtinyt tulla ja malli päätyi keskeneräisenä kaappiin. Laatikko osui silmiin joka kerta kaapilla käydessä ja viimein päätin yrittää tehdä mallin valmiiksi. Melko pian kyllä muistui mieleen,miksi into aikoinaan lopahti. Tämä Dragonin 3 in 1 paketointi ei nimittäin ollut mitenkään miellyttävä rakenneltava. Ohjeetkin olivat kohtalaisen sekavat. Malli oli jäähylle päätyessään sentään suurinpiirtein läjässä. Työkalujen etsikiinnikkeet puuttuivat vielä,samoin telat. Ensimmäinen homma olikin ejektorien jälkien poistaminen telakengistä,ennen telojen kokoamista. Nakkisormillani sain etsitkin hiljalleen paikoilleen. Maalausta varten jätin telat,alarungon,ylärungon,tornin ja pakoputket erillisiksi kokonaisuuksiksi.

Maalauksen hoidin jälleen Tamiyan akryyleillä. Metallisävyt sudin Humbrolin purkeista. Siirtokuvia varten vedin pintaan Humbolin Clear gloss varnish lakan. Siirtokuvien kohdalla aavikko vaihtui Balkanin sotaretken aikaiseen 11. panssaridivisioonan vaunuun. Mallivitriinini Afrika Korps osasto jäi siis nuolemaan näppejään,kuten oikeastikin usein kävi. Siirtokuvat eivät oikein meinanneet asettua pehmentimestä huolimatta paikoilleen. Lieköhän mennyt Microsolin parasta ennen päiväys umpeen. Samoja ongelmia on ollut parin muunkin viimeisimmän mallin kohdalla. Seuraavalla kerralla tuore pullo kokeiluun…Halusin vaihteeksi melko puhtaan mallin,joten päädyin vain kevyeen pölytykseen. Aluksi meinasin tehdä pölyt vanhalla kunnon Tamiyan Buff ruiskuttelulla. Maalivarastoa tutkiessani huomasin ostaneeni joskus muutaman purkin AK:n litkuja,joista päädyin kokeilemaan "light dust wash for Europe" sävyä. Lopuksi liimailin osakokonaisuudet paikoilleen. Ihan hyvä fiilis tuli,kun sain mallin valmiiksi. Onpahan vitriinissäni vihdoinkin Panzer nelosenkin malli. Panzer I ja Panzer II vielä puuttuvat. Kakkosesta on tosin jo noin viikko sitten hankittu malli rakentamattomien pinoa korottamassa…

Kommentit

settings 24.6.2014 05:50 Vastaa lainauksella
Tämä on niitä malleja joista voisi sanoa, että se ei näytä pienoismallilta vaan aidolta vaunulta.

Panssari nelonen ei ole kaikkein helpoin koottava vaunumalli, mutta tässä tapauksessa sen rakentaminen on onnistunut ja maalauskin on realistinen.
Oikein tyylikäs nelonen, sopivasti pölyä ja kulumaa. Hyvin välittyy raskas teräs, se on aina hatunnoston arvoinen suoritus kun kertaalleen hyllytetyn mallin tekasee loppuun. Mukavasti detaljeja ja yksityiskohtia, ainoastaan hieman metallinkiiltoa veto ja johtopyörään kaipaisi.
Kokosin joku aika sitten D-version tästä Dragonin sarjasta ja murheenkryyninä se on mieleeni jäänyt. Siistiä rakennusjälkeä olet kuitenkin saanut aikaiseksi. Maalauksessa ja säistyksessä haluaisin nähdä joitain kontrasteja mutta se ei välttämättä ole sinun tyylisi.
Kiitoksia kommenteista. Veto ja johtopyörissä on metallinkiiltoa,ei taas vain kuvissa oikein näy. Pölytys peitti melko tehokkaasti sävyvaihtelut panssarinharmaassa maalipinnassa. Lisäksi panssarinharmaa malli on itselleni se kaikkein keljuin kuvattava. Seuraavan panssarinharmaan mallin (Tamiyan Panzer II) taidankin tehdä todella "old school" meiningillä ilman pölyä ja kuraa…:)
Tosiiaan mielenkiintoinen maali;
Nyt ensivaikutelma olisi liian vaalea,mutta pöly ja säistys tekee sen aidonman tuntuiseksi.
Jos kulki kesällâ 1941 balkanilla niin pölyä riiti siellä.
Jonkin verran veden aikaan saamaa valumaa ja ruostetta lievästi ajan kanssa.
Juuri pöly peittää hyvin vanhennuksen ja kulumat,siis kaksitahoinen juttu tuo.
Muuten rakennus ja maalaus on silmiä hivelevän kaunis kokonaisuus.
Ja ainahan näissä on omia makuasioita ja näkemyksiä tyylistä ja vanhenuksista.
Kiitoksia kommentista Eerik. Omia silmiäni miellyttävän viimeistelyn näissä panssarinharmaissa malleissa "löysin" jo tuon VK 3002 (DB) mallini kohdalla. Uusia juttuja pitää kuitenkin kokeilla,ettei jämähdä paikoilleen…
Onnittelut viikonmallista!
Upeaa jälkeä!
Kiitoksia Marko. Tiedä tuosta upeasta,mutta sainpahan edes kaapin perältä valmiiksi asti…