Pienoismallit.net

USS Constitution

Lankutus osa 1

Voisi tätäkin taas päivittää, kun edistystä on tapahtunut melko paljon. Eli kylkilautojen asennus on alkanut. Hommaa on hidastanut huomattavasti se, että en halunnut vain lätkiä rimoja laivan kylkiin sellaisenaan, vaan jokainen lauta on hiottu ja pätkitty yksitellen vastaamaan oikean laivan lankutusta. Reelinkien kohdalla rakennussarjan siihen tarkoitetut rimat ovat leveydeltään 3.5 milliä, mutta jos lankkurivit haluaa täsmäävän esikuvan kanssa, rimat on täytynyt hioa noin 2.9-3.4-millin levyisiksi. Tämä mitta vaihtelee, koska laivan kylki on tietenkin kaareva ja joissain kohdissa lankut ovat erilevyisiä niiden kulmasta johtuen. Tuo mukana tulleiden rimojen leveys onkin ollut ihan loistava, koska valmistaja on selkeästi ottanut huomioon sen, että rimat hiotaan paikkoihin sopiviksi.

Tykkilaatikoiden kohdalla niiden ympärille piti jäädä kaiken lisäksi 1 millimetrin levyinen kehys, johon ulos aukeavat luukut tulevat asettautumaan. Koska hioin kaikki lankut vain pienoisviilalla ja hiekkapaperilla, oli tosi tarkkaa touhua saada nuo kehykset sinne vielä väliin.

Kommentit

Nyt alkaa näyttää jo massiiviselta työkappaleelta.Tuli vain mieleen kun,teimme Vrouw Mariaa,sen rungon 130cm pit ja paino 16 kg.raahasimme botskia ympäri asuntoa pirttipöydän penkin päällä.Pajahuoneesta olohuoneeseen edstakaisin.Tuo sinun mallisi on hyvänkokoinen käsiteltävä ja siinä rajoilla ettei liian suuri.Muuten,kai käsittelet jollain tummalla lakalla tai petsillä nuo tykkiporttien sisä osat? Meille tuli kerran ongelmia jossakin mallissa kun kansiaukoista pilkotti vaalea puu ja liimajätöksiä.Korjasimme mokan pitkällä ohuella pensselillä ja tummalla petsillä ja maalilla.Se taas johti toiseen ongelmaan,sen jälkeen kuurasin ja hioin kantta ja tuli vaihdettua muutama vääränvärinen köysi.

Laivamallin rakentaminen on hauskaa vai mitä,koskaan ei ole sellaista hetkeä,ettei "olisi mitään tekemistä".

T.Marko ja Anne
Kiitos kommentista. Tämä runko on tosiaan nykyisellään n. 82cm eli tosiaan ihan mukavan kokoinen. Valmiin mallin pituus tulee olemaan se 122cm. Tuo onkin hyvä pointti että sieltä saattaa jotain näkyä, joskin epäilen hieman kun kansiluukut mitkä avaan tulee olemaan sen verran pieniä, mutta asian varmistamiseksi saatan niitä sisäosia hieman tummennella. Kiitos vinkistä.

Jep, listalla sata asiaa mitä pitäisi tehdä ja asiaahan ei yhtään auta se, että tekee mieli hiljalleen rakennella samalla vielä muita malleja. :)