Pienoismallit.net

USS Constitution

Tykkilaatikot

Rakentaminen on edistynyt viime päivityksen jälkeen reelinkien ulkopuolen laudoituksen aloittamisella, planksheerin asentamisella (en tiedä mitä se on suomeksi, mutta kyseessä on reelinkien pohjimmainen, hieman leveämpi lauta joka kiertää koko laivan kannen ja jonka päälle varsinaiset reelinkilaudat tulee.) Tämä on sikäli myös tärkeä lauta, koska sen perusteella pystyin mittaamaan tarkasti tykkikannen porttien paikat.

Sitten oli aika rakentaa tykkikannen ns. cannon boxes eli eräänlaiset tykkilaatikot, joihin tykin piiput kiinnitetään ilman että tykkikansi itsessään näkyy. Oikeassa laivassa tällaisia ei tietenkään ole, vaan kyseessä on kompromissiratkaisu mallinrakennukseen (ainoa sellainen tässä sarjassa). Oikeassa laivassakin tykkikannen porttien näkyvyys on peitetty, joten lopputulos tulee näyttämään aivan samalta.

Kommentit

Hienoa rakentamista! Hyvä että näitä puulaivamallareitakin palstalta löytyy. Itsekin olen vasta viime aikoina löytänyt tämän lajin, ja täytyy sanoa että paljon on vielä oppimista!
Kiitos Matti. Onhan tämä kyllä opettavaista puuhaa. Ainakin minulla suurin osa rakennusajasta menee siihen, kun miettii ja suunnittelee miten seuraavat vaiheet tekisi. Nämä Model Shipwaysin rakennussarjat on aika lähellä scratchiä eli käytännössä lähes kaiken joutuu tekemään kyllä itse. Siinä mielessäkin opettavaista. :)
M. Pajulahti kirjoitti:
Ainakin minulla suurin osa rakennusajasta menee siihen, kun miettii ja suunnittelee miten seuraavat vaiheet tekisi.
Tämähän se on koko harrastuksen suola. Itse ainakin tykkään kovasti siitä että kaikki ei ole ennakolta valmiiksi pureskeltua.
Tuolla kaveri rakentelee nähtävästi samaa laivaa kuin sinäkin, joten saattaisi kiinnostaa.
Kiitos vinkistä, mutta on jo tuttu. Luen paljon tuota saittia, siellä me kaikki puulaivamallarit ollaan. :)
Melkein jo arvasinkin tämän, mutta päätin silti lähettää tuon linkin. Ja olenhan siellä minäkin: modelshipworld.com/index.php/topic/12309-clara-may-by-moxis/
Tässä on sitä tosi pienoismalli hommaa,kun pitäâ tehdä itse monia osia ja sovitaa.
Siis ei mikäân parin viikon tai kuukauden malli.
Kun jo ajatelee isoja Hellerin laivoja 1:100 ,niin nämâ ne vasta ovat haastellisia.
Ja loppussa sen näkee mikä on tulos.
Kun vielä ajatelee noita jotka tekee pelkin museoarkisto piirustuksin, muuntaa ne sopivaan mittaan.
Tällä saitilla on tosi ammattitaitoiset, puun kaadosta ,loppuun asti se on huippua tässä harrastuksessa.
Sitten on vielä köysistö,pylpyrät ja purjeet.
Mutta loppussa kiitos seisoo,ja komea vitriinilaivamalli on olohuoneessa kaikkien ihmeleltävänâ.