Pienoismallit.net

USS Constitution

Tukirakenteita osa 3

Tykkikannen lattiaosiot on nyt tehty, samoin pääkannen tykkiporttien ala- ja yläpalkit, joissa olikin tarkkaa viilaamista. Jouduin osan alimmaisista palkeista irrottamaan ja liimaamaan uudelleen, kun ne olivat puoli millimetriä liian ylhäällä tai alhaalla. Olen myös lisännyt kaikki kannen alapuoliset tukirakenteet eli ne, joiden päälle sijoitetaan kannelle tulevat härpäkkeet.

Kommentit

Noh hommaa eteene hyvin,siis kaikkien tykkin lavetien alle tulee kansilaudoitus;
Oiva keksintö tuo palikka noita tykki portien kohdistukseen.
Muuten oliko noissa kasinkertainen runkolaudoitus;sisäpuoli ja ulkopuolen laudoitus.
Muuten vaikutaa heiveröieltä suojata tuo yksinkertainen ulkopuolen laudoitus,kun kaaripuut ovat tosi harvassa.
Kun ajatelee järeän tykkien täyslaidalista yhteislaukausta tuonne tykki kannelle olisi jälki tosirumaa. Itse en ole asiaa tutkinut ainakaan vielä.
Näkyykö noissa oikeissa laivan valokuvissa tuota,muovissa kuten Victory on tupla runko laudoitus kansipartassa kannella.
Homma etenee hitaasti, mutta etenee kuitenkin. :)

Tarkoitatko reelinkien tuplalaudoitusta? Siinä on itseasiassa kolminkertainen laudoitus (kolminkertainen tulee myös tähän malliin, joskin (oikeassa laivassa kaaripuista koostuvaa) välikerrosta en tee juuri ollenkaan koska sehän ei sieltä näy), ja jos kiinnostaa, niiden rakenteen näkee tästä kuvasta, missä tehdään laivaan jälleen yhtä kunnostusta: www.history.navy.mil/constitution/history/images/RemovingWaistBulwarksCrop.JPG

Tässä laivassahan on oikeasti niin paksut kyljet, että niistä on tykinkuulat kimpoilleet takaisin, mistä on tullut laivan lempinimi Old Ironsides. Laiva on myös voittanut jokaisen neljästäkymmenestä meritaistelusta, johon on osallistunut, joten ei ole vihollisten tykit tehneet kovin pahaa tuhoa. Pahinta tuhoa on varmaankin saanut aikaan vuoden 1998 hurrikaani, joka rikkoi laivan mastot. Mitä tähän mun malliin tulee, niin olen yrittänyt lisäillä erilaisia pieniä tukipaloja aina niihin paikkoihin, jotka vaatii enemmän kestävyyttä nimenomaan työmenetelmien esim hionnan ja sahaamisen vuoksi. Mutta älkää huoliko, kyllä tästä vahva laiva tulee. Vähintään yhtä vahvarakenteinen kuin esikuvansa! :D