Pienoismallit.net

USS Constitution

Rungon muodon korjauksia

Kuten aiemmassa merkinnässä kerroin, rungon muodoissa on hivenen korjailtavaa. Nyt kun bulkheadsit ovat paikoillaan, kokonaisuuden muotojen viimeiset korjailut ovat tavallaan helpompia.

Olen myös aloitellut tukipalikoiden ja keulan sisärakenteiden tekoa.

Kommentit

On tosiian työmaan aloittanut,malli on juuri sopivasti 1/76 niin saa meriväenkin kannelle.
Eipä ollut museon malli tarkka kuin rungossa oli korjatavaa.
Miten on tykkien homma :metalliset putket puulavetti?
Oliko osat laser leikatut vai suoraan raakaaineesta tehtävät ?
Siis itse piirrettävä materiaaliin ja sahattava irti?
Taitaa olla muutaman vuoden telakka työ tuo,sitten pylpyrät,muut ja köysistö vauuhhhh.
Mutta loppussa kiitos seisoo,tulee olohuoneesen mahtava koriste lasi tai muovilaatikkooon.
Itsellâni on muovinen Revellin 1/96 malli ja sisar laiva United states ?joka ovat ihan eriasteisia kuin tuo sinun mallisi.
Kyljessä oleva valkoinen tykkiportien raita vai keltainen tulee siihen?
Toivottavasti ei tule harmaita hiuksia ja mahahaava tuosta,paljon onnea telakalle,Eerik
Kiitoksia, että aloitit blokin tästäkin mallista, mielenkiinnolla seuraamme ja kannustamme pitkän projektin valmistumista.
olli
Kiitos kannustavasta palautteesta. Työtä tuossa todellakin tulee olemaan, mutta koska asuntooni ei mahdu valmiina kuin 1-2 tämän kokoluokan pienoismallia, niin eipä tässä mikään kiire ole. :)

Valmisosat on tosiaan laserleikattuja kaikki, mutta niitä on lopputulokseen nähden tosi vähän. Loput pitää piirtää ja leikata itse puulevyistä, mitä tuli mukana. Veikkaan, että nuo rungon osien virheet on tulleet laserleikkausvaiheessa, eli laserkoneessa jotain hämminkiä. Tämä sarja on otettu tuotantoon jo 1997, ja koska sitä myydään todella paljon, on varmaan ajan myötä lasertuotantoon tullut pientä heittoa jostain syystä. Noh, arvailen vain.

Tykit on tosiaan metallia ja puuosia ja rakennetaan kokonaan itse. Ei siis sellaisia kamalia yhdestä osasta valettuja valmistykkejä niin kuin esim Artesania Latina käyttää. Tykit myös takiloidaan täydellisesti ja sarjassa on mukana jopa metalliset tykinkuulat. Tässä kuva miltä tykit tulevat näyttämään valmiina: blackseashipyard.home.comcast.net/~blackseashipyard/pics/e_msconny3.jpg

Tässä laivassa tykkiporttien raita on valkoinen. Sarjassa on mukana myös aidot kuparilevyt, joilla pohja päällystetään. Pelkästään näitä kuparilevyjä tulee parisen tuhatta kappaletta.
Rane 14.6.2014 11:38 Vastaa lainauksella
Erittäin mielenkiintoinen projekti. Hieman yllättävää nuo mainitsemasi kaarien virheet. M S on kuitenkin käsittääkseni yksi laadukkaimmista valmistajista.
Rane, ihan yhtä yllättynyt minäkin olin, mutta mitä olen seurannut amerikan mallareiden rakentelua, samat virheet on kaikilla ja muissakin malleissa. Esim uudehko MS sarja Niagara sisältää yhtä pahat virheet, laserit leikanneet hieman pieleen ja tuloksena epäsymmetrisiä osia. Essex-laivan yhden tuotantoerän kanssa MS mokasi jopa niin, että valmistajan toimittamilla osilla laivaa oli mahdoton rakentaa valmiiksi. Pientä lipsumista siis jopa näillä laadukkailla valmistajilla…

Mutta, puisen rakennussarjan etuna on juuri tämä, että tuollaiset virheet on itse korjattavissa ja tuovat vain lisähaastetta. :)
Henkka H 16.6.2014 15:26 Vastaa lainauksella
Tämä on mielenkiintoinen seurattava vaikken puulaivoja rakennakkaan. Ehkä joskus…
Mielestäni tämän hintaluokan sarjassa pitäisi laadun olla kohdallaan, eikä tuollaisia
sinun mainitsemia ongelmia pitäisi löytyä. Pistäisin valmistajalle kyllä kylmää
palautetta aiheesta. Ja jos kerran tuota virhettä löytyy muualtakin, niin katsoisin
asian olevan jo suoranaista välinpitämättömyyttä, jollei asiakkaiden aliarvioimista.

Tästä saa varmaan moni puumallin aloitteleva tekijä hyödyllistä tietoa omaan projektiin.
Vain parituhatta kappaletta kuparilevyä kiinnitys naulaamalla pohjaan vai?
Tâssä mallissa on hyvâ parantaa ne jotka ovat epätyydyttäviä kohtia.
Miten laivan perän tulevat ikkunat tulevat olemaan?
Läpinâkyvää muovia?
Saa nähdä montako kuparilevyä sinne tulee. Olen lukenut arvioita 2000 ja 4000 välistä eli jotain sitä luokkaa kaiketi. Kiinnitys tapahtuu liimalla. Naulaaminen vääntäisi levyjä.

En vielä osaa sanoa ikkunoiden toteutuksesta, muovi on kuitenkin ihan hyvä vaihtoehto. Sisätiloja en aio sinne rakentaa, joten ikkunoista ei sikäli ole välttämätöntä nähdä läpi. Mielestäni ikkunat pitää silti kuitenkin näyttää ikkunoilta.