Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109E-1

Maaliskuu 1940

Ylikersantti Kurt Ubbenin Messerschmitt Bf 109E-1 Saksan Wangeroogessa maaliskuussa 1940, jolloin se osallistui ensimmäisten RAF:n Saksaan kohdistuneiden pommituslentojen torjuntaan. Konetyypin historiasta voi lukea vaikkapa Wikipediasta.

Itse malli oli melko ongelmaton rakennettava, kunhan osasi etukäteen varautua moottoripellin sovitukseen leikkelemällä moottorin yläosan alkuperäistä matalammaksi. Myös kuomun sovitukseen kannattaa kiinnittää huomiota runkopuoliskojen liimaamisen jälkeen. Malli on muuten ongelmaton, vaikkakin kohtalaisen työläs rakennettava osamääränsä takia. Kuvia katsellessa kannattaa huomata, että jätin osan pienimmistä siirtokuvista (esim. runkolohkojen numerot) liimaamatta -- Eduardin paketointi sisältää kattavalta vaikuttavat siirtokuva-arkit.

Ja malli on osa Messerschmitt Bf 109 -ryhmärakentelua.

Kommentit

Mutta kas itse mersu taas.
Jotenkin liian puhdas mersu nyt,vain pakokaasu vanat.
Olisi ollut parempi siis lievä vanhennus, ja säistys tuohon.
Kuten paneelien rajatkin.
Laskutelineiden varret on monotoonisen väriset,sävytystä hieman pölyä.
Olisi ollut yksi valokuva alta?
Kone saakin olla puhdas. Maalauskaavio muuttui keväällä 1940 ja koneet maalattiin uudelleen yksiköissä.
Pienimpien merkintöjen pois jättäminen on aivan hyvä, on kyseenalaista viitsittiinkö nähdä vaivaa kaikkien niiden maskeeraamiseen. Henkilöstö varmaan tunsi koneet ilman niitäkin.
Hieno Mersu.
AJ 9.6.2014 12:25 Vastaa lainauksella
Moi Pasi,
Komppaan Rainea, tuohon ajankohtaan koneita pidettiin erityisen puhtaina ja kiilloitettuina ilmataistoja varten, joten puhdas olemus sopii mainiosti juuri tähän malliin. Nätti Eemil-Mersu ja mainio lisä ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista, myös kritiikistä. Tavoitteena oli tosiaan siisti kone, vaikken tiennytkään sellaisen osuvan historiallisesti oikeaan. Panelirajoja on tummennettu hyvin maltillisesti, eivät oikein erotu kuvista. Mutta tuosta alakerran liiasta puhtaudesta olen Eerikin kanssa samaa mieltä.