Pienoismallit.net

MC-200

Exposta hommasin kokeiltavaksi Lifecolorin akryyleitä sarjasta "italian ilmavoimien värit" ja niihin alustaksi hobbubossin pikamallin, jonka kasasin ooteebee the boksista.
Lähinnä ajattelin tekniikan kiinnostavan jotakuta.
Maali on siis sudittu pensseleillä. Laikkuihin feikkasin maaliruiskujälkiä ns. "märkätöpöttely"-tekniikalla. Eli ohentimella kostutettuun pintaan töpötellään puolikuivalla siveltimellä paksuhkoa maalia, joka sitten leviää.
Vesiohenteisen akryylin kanssa toimii ohentimena hyvin Jibunin Salivation Liquid, eli oma sylki.Vaikka sen itse sanonkin, tällä tavalla saa mittakaavan mukaisemman näköistä ruiskumaalijälkeä helpommin kuin kynäruiskulla.
Referenssikuva vertailtavaksi:
aviarmor.net/aww2/_photo_aircraft/f_ita/machi_mc200/mc200_363sqd_1.jpg
aviarmor.net/aww2/aircraft/italy/macchi_c200.htm

Kommentit

Nätisti on kyllä tuo maalipinta onnistunut, pinta näyttää hyvältä ja laikut on sipivan kokoiset. Ruiskulla homma on aika haastava tehdä, kyllä pensselilläkin saa nätin camon kun on taitoa. Onko moottorin suojapelti hieman vinossa vai vääristääkö kuva? Nuita dekaaleja oisi voinut hieman säistää, nyt hieman hyppää silmille. Muuten komeaa jälkeä.
Vai spagetti poikien mandiliinolentopeli.
Nyt jotenkin tuossa moottorin pelitien paikkassa häiritsee,siis taikka moottorinkin.
Nyt nokka kk-osuvat suoraan itse moottoriin,ja on pirun iso rako tuossa takana nyt.
Olisiko itse valmistajan outo muna nyt?
Varmasti on tuo moottorin koko osa nyt halkaisialtaan liian suuri tuossa.
Katsoin kuvia ei nuo kk osu moottoriin oikeasti?
Muuten ok ,hiema reilusti spagetti purkkiin kulumaa,alumiinia esiin.
"ns. "märkätöpöttely"-tekniikalla. Eli ohentimella kostutettuun pintaan töpötellään puolikuivalla siveltimellä paksuhkoa maalia, joka sitten leviää.

Vaikka sen itse sanonkin, tällä tavalla saa mittakaavan mukaisemman näköistä ruiskumaalijälkeä helpommin kuin kynäruiskulla."

Loistava idea ja hyvin näyttää toimivan!

Täytynee soveltuvin osin kokeilla emaleillakin.

Muuten komppaan Jarnoa ja Eerikkiä.
AJ 6.6.2014 22:52 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Mainio Macchi MC-200, komppaan Jarnon, Eerikin ja Mikan kehuja. Näyttävä MC-200 lekomalli pieni herrasmiesmittakaava huomioiden. Maalaus on erityisen onnistunut, kuten herrat edellä jo totesivat ja parannusehdotuksetkin tulivat jo edellä - aavistus kulumaa ja dekaalien säistämistä. Kokonaisuutena kuitenkin hienoa työtä - plus hyvät referenssivertailukuvat - nätti Macchi. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia- maalaushan tämän harjoituksen tarkoitus oli. Siksi Kk:t ampuu heltasta läpi - syyttäkää hra H. Bossia kun outofthe OObistaan tummoisen meille tarjoaa. Moottori saattaa olla ekassa kuvassa hölskähtänyt vinoon, en nimittäin liimannut sitä kiinni ollenkaan on muutenkin niin tiukat sovitteet.

Mitä taas tunnusten "realistiseen" säistämiseen tulee, katsotaan niitä referenssejä:
aviarmor.net/aww2/_photo_aircraft/f_ita/machi_mc200/mc200_372sqd_1.jpg

Tunnukset on joka sotaväessä maalauksen tarkimmin ohjessäännelty kohta ja ne pidettiin aina ehjinä ja puhtaina.