Pienoismallit.net

Mitsubishi A6M5 Zero

Tamiyan 1/72-skaalaan rakennettu lekomalli

Edellisen lekomallin ennen tätä Zeroa rakentelin vuonna 2007. Tuolloin ostin ensimmäisen maaliruiskuni ja ryhdyin sillä treenaamaan mallien maalailua. Pitihän sitä mennä epämukavuusalueelleni eli lekomallailuun kun niin tuli luvattua :) Malli valmistui tämän vuoden keväällä ja siitä on laajempi artikkeli Mallix 2/2014-lehdessä. Malli on lähes suoraan lootasta rakenneltu. Ainoastaan antennilanka ja messingistä tehty tukevampi antennilangan tukitanko sekä moottorin tulpanjohdot on lisätty. Tamiyan laatu oli loistavaa ja kone meni kasaan ongelmitta.

Kommentit

Kaikinpuolin oikein hyvin onnistunut Zero. Koneen kuluneisuus/(rähjäisyys) suorastaan hivelee silmääni koska sitä ei ole liianpaljon sekä liian vähän. Nuo paneelien erisävysys tuo lisä tunnelmaa koska eihän ne monessakaan tapauksessa tuon aikaisessa koneessa ole tasaväriset. Tulpanjohtojen lisäys antaa moottorille täydellisyyden vaikutelman vaikka hiukan jäävätkin piiloon mutta läheltä katsoessa tuleevat kylläkin esiin suojapaneelin uumenista. Minua hiukan kyllä häiritsee anteenitangon päässä oleva pieni ura johon olet itse anteenilangan kiinittänyt mutta aattelin itsekin että lanka on helpompi kiinittää siihen solmun kassa kun liimaamalla suoraan kiinni.
On tää vaan komee. Silmä lepää tässä pienessä taideteoksessa. Aina kun katsoo tätä niin tekee mieli korkata Tamiyan 1/48 Zeron:)

Oli malli sitten tankki tai leko niin Erkki handlaa sen:)
Meni heti mun referenssikansioon tämä kone esimerkkinä siitä, miten vihreää pintaa tulee käsitellä.
AJ 2.6.2014 20:53 Vastaa lainauksella
Moi Erkki,
Iskevän näköinen Navy Type 0 Model 52 lekopienoismalli. Mitsubishi A6M Zero eri variaatioineen on puhdaslinjaisen kaunis lentokone - tähtimoottorikoneista yksi kauneimpia ellei peräti kaunein.

Mikäli olisit lisännyt voimakkaampia kontrastieroja lekon yläpinnoille, koneen väritys olisi mennyt liiankin räikeäksi, nyt se on juuri sopiva ja näyttävän tyylikäs. Koneen kuluneisuus/rähjäisyys on kuten Mikko edellä sanoo hyvä tai tietyllä tavalla juuri siinä rajalla. Usein näkee juuri lekopienoismalleja Model 52:n alatyypeistä 52, 52a, 52b ja 52c liiankin rähjäisessä kuosissa, vaikka etenkin 52a, 52b ja 52c myöhäisinä versioina olivat melko hyvässä kuosissa; esim. heti sodan jälkeen otetuissa värikuvissa 302. Kokutain Navy Type 0 Model 52c lekot Atsugin lentokentällä ovat erittäin hyvässä kuosissa, vaikka 302. Kokutain Mitsubishi A6M5c Zerot osallistuivat hyvinkin aktiivisesti ilmataisteluihin aivan sodan loppuun asti.

Mutta nyt yläpinnat värisävyineen, kulumineen yms…ovat onnistuneet mielettömän hyvin; erityisesti vihreän värisävyt ovat ihailtavan upeat juuri näin. Alapinta värisävyjen osalta on myös osunut nappiin ja juuri alapinnan kuluneisuus/rähjäisyys on aivan ässä - ei liian paljon, eikä liian vähän.

Kaikki yksityiskohdat, moottori, ohjaamo, antenni lankoineen jne…ovat toteutetut ammattimaisella tavalla eli erittäin huipusti. Minua ei tässä mallissa oikeastaan häiritse mikään, päinvastoin hämmästellen ihailen upeaa työsuoritusta ja vielä pienessä herrasmiesskaalassa. Pistää kyllä funtsimaan, kun taso on näin kova näin pienessä skaalassa - samat fiilikset tuli Paavon pikkuskaalan Helldiveria katsellessa.

Tämä on varmasti yksi hienoimpia Zero malleja, ellei peräti hienoin tällä saitilla - aivan ässä lekopienoismalli! Tyylikkään kaunis pienoismalli tyylikkään kauniista koneesta; huippumalli. Parhain terveisin, AJ

PS Tyhmä kysymys, mutta peittääkö Vallejon alumiiniväri koko mallin eli onko se alin maalikerros koko mallissa. Kiitokset vastauksesta jo etukäteen.
Tyylikäs malli tyylikkäästä koneesta, vaikea uskoa pienen skaalan malliksi. Todella upeasti olet saanut tuon maalipinnan elämään/vauhdin tuntua, chipit ja muut sopivasti tasapainossa. Kyllä syntyy nättiä jälkeä kun osaa, viikon malli. Itsellä odottaa kaapissa tamiyan 1:48 zero, jahka sen rakennan niin tämä koneesi saa toimia referenssinä:)
kyllä kaikin puoli tosiian maalaus,sävytys ja vanhennus on erittäin hyvää laatua kuin historia lehdeltä.
Ainostaan kuvassa no11 tuossa alaosa kuomun takaosan alhaalla kuin vihreä taikinaa.
Onko se maalin valumaa?
Sitten nuo punamullan paneelien rajoitus on ööveri,taikka punainen kulahtanut rajoitus ,vaikka onhan se makuasia vain.
Tuskin jopa japanilaiset mekaanikot antaa koneen olla noin multaisen ,taikka onko se haalistunut punainen rajaus tuossa?
Niin asia on aivan eri asia sitten säiden haalistama punainen.
Voi myös olla että kone juuri palasi lennolta takaisin?
Muuten tuo vihreä on tosiian silmiä hivelevä nyt,ja alumini näkyy.
Erinomaista työtä! Minulle nuo lentokoneet eivät vielä ole tuttuja, mutta kyllähän nyt hyvän tunnistaa. :D
Todella hyvin saatu tuohon kulumaa aikaiseksi ja johdotus moottorissa on upea. Värimaailma vaihtelee myös mukavasti dekaalien ja potkurin ansiosta. Todella realistisen japsikoneen olet värkännyt, hattu nousee täältä.
Hieno viidakon keittämä Zero. Joissain kuvissa koneet ovat todella kärsineen näköisiä, kuten tämä malli. Rakentelujälki on erinomaista ylipäänsä, ohjaamon sisäkuvat kertonevat hartaudesta, jolla malli on rakennettu.
Kiitoksia kovasti kehuista ja kommenteista! Tarkoituksena oli ensin tehdä alumiinivärit alle ja sen jälkeen ns. hiuslakkatekniikalla saada aikaiseksi kulumat ja chippaukset maalipintaan. Tein kovasti kokeiluja styreenimuovipalasiin eri värikombinaatioilla ja maalimerkeillä etten lähtisi pilaamaan muuten valmista Zeroa ja myös koska ko. chippaustekniikka oli minulle uusi tuttavuus. En saanut hommaa oikein pelittämään kuin tuossa moottorinsuojapellissä. Siinä pohjamaali oli Vallejon alumiiniväri (71.062) ja pintamaalaus Vallejon mattamusta johon lisäsin tipan Vallejon Artic Bue-väriä ( 71.071). Tarkoituksena oli saada hieman sinertävänmusta pintaväri kuten ko. Zeroissa alunperinkin oli. Suojapellin maalikerrokset maalailin siveltimellä. Tässä on syytä kehua Vallejon alumiiniväriä joka on erinomaisen pienipigmenttistä ja hyvin levittyvää. Chippaukset suojapeltiin tein hammastikulla. Kone on muuten maalattu Hobby Colorin maaleilla joista löytyivät kaikki tarvittavat sävyt tarkoitettuna erityisesti Zeroon.
Hiuslakkatekniikka saattaa olla liian krouvia kokeiltavaksi tähän pienen mittakaavan lekoon ( paitsi ehkä niille, joille ko. tekniikka on paremmin hanskassa :) Sopivan pienipiirteiset kulumat sain aikaiseksi Vallejon alumiinivärillä sekä pinsetin nokassa olevalla vaahtomuovinpalasella. Huomasin että filtteröinnit/pigmenttipölytykset kannattaa tehdä chippausten päälle jolloinka ne integroituvat paremmin maalipintaan eivätkä turhan kirkkaina hyppää esille. ( Tätä ohjetta en muistanut itse noudattaa kaikilta osin :)
Erinomainen pigmentti juuri Zeron vihreän yläpinnan elävöittämiseen on käyttämäni MIG.in Allied Green (fading) P036. jolla kuivapensselöin sieltä täältä siipien ja rungon yläpintoja. Suosittelen kokeilemaan.
Sen verran vielä kommentoinneista että kun sieltä on napsautettu kakkonen tuohon tähdistöön niin olisi mukavaa saada myös kriittiset kommentit näkyville jolloinka voisi pohdiskella missä olisi parantamisen varaa kun tässä harrastuksessa ei kuitenkaan täydelliseksi tule vaikka kuinka siihen pyrkisi :) Mikä sivumennen sanoen onkin tämän mallailuharrastuksen suola ja mauste. Tällä kommentillani ei suinkaan ole tarkoitus kritisoida tai vähätellä tähtien antajaa/jia koska jokainen mielipide on arvokas. Mikään pakko ei kenenkään tietenkään ole kommentoida sen kummemmin puoleen taikka toiseen :)
SS 3.6.2014 23:23 Vastaa lainauksella
Huhhuh ja välitön super-wau-efekti! Enpä ole ennen tainnut näin paljoa innostua lentokonemallista. Tätä tulee varmasti palattua tutkimään usein uudestaan. Täydet pinnat!

…nyt on varmaan pakko hankkia elämäni eka pienoismallilehti. :)
Kiitokset kommentistasi SS!
Nyt siellä on jo kaksi kakkosta :) ( muu keskiarvo 3,94 :)
Nuita kakkosia on tullut itsellekkin melkein joka malliin, eikä ole juurikaan vaivauduttu kommentoimaan et missä on menty metsään. Tätä on tullut katsottua useampana päivänä, huikean hieno kokonaisuus.
Kiitokset Jarno! Juu, näillä mennään
Vain elämää ei sen enempää kuten Irwin aikoinaan lauloi :)
Erittäin hieno Zero. Tamiyan mallista sellainen lienee varsin helppo kasata?;)

Mitä tulee noihin pisteytyksiin, niin varmaan me kaikki olemme kokeneet sen pikkupisteiden saannin riemun, ja vielä sellaisena, että niiden antajilta ei yleensä kommentteja tule.

Jos nyt pitää heittää jotain raadollista kehiin, niin OMASTA MIELESTÄNI! tuo säistys filtteröinteineen on ehkä mennyt hieman yli. Joku muukin saattaa ehkä ajatella niin?

PS. 9.6.: Hei! En todellakaan tarkoittanut noita chippauksia. Ne ovat aivan OK, mutta muussa sävytyksessä olisi mielestäni ollut parempi olla maltillisempi, mutta mielipiteitä on monia. Tämä on vain omani;)
Kiitos kommentistasi Mika! Laittelin kuvagalleriaan muutaman mallini säistämiseen käyttämäni referenssikuvan. Yritin säistää mallia suht varovasti referensseihin verrattuna. Maalin rispaantuminen aiheutui japanilaisten käyttämistä sopimattomista maalilaaduista jotka alkoivat irtoilla ja kulua pois suht tuoreistakin sotakoneista. Luin alan kirjallisuutta sekä nettiartikkeleita selvittääkseni syytä maalin irtoiluun.
Aivan mahtavaa jälkeä taas Erkiltä! Tuo vihreä maalipinta (ja myös alapuolen harmaa) on todella upea, pitänee ostaa tuo Mallix-lehti että saa lisäinfoa tekniikasta. Chippaukset eivät mene mielestäni yli kun on noita kuvia nähnyt oikeista yksilöistä. Detaljien määrä ja taso häkellyttävää, ja vielä pienessä mittakaavassa. Täydet pisteet multa. Nyt Erkki et pidä noin pitkää taukoa seuraavan lekon osalta! :)
Kiitos Janne kommentistasi!
Hienosti väsähtänyt viimeistely, ja tasapainoinen. Ainoa asia jonka olisin jättänyt pois tai rajoittanut tietyille alueille, on lohkeillut maali. Lisäksi läikät näyttävät melkoisesti "maalatuilta". Tietysti mahdollista jos malli esitää todella pitkäikäistä konetta…

Todellisuudessa esim. Zeroista ei maali hevin lohkeillut, koska olivat pohjamaalattuja:

"Simply put, many IJNAF types had the so-called red brown primer under the paint which protected the aircraft and they didn't chip much.
Most pre-war IJAAF types and some second line also had primer and were very carefully painted. These didn't chip either. Examples: Sonia, Ida, Sally etc. In general Mitsubishi produced aircraft (IJNAF and IJAAF) were well painted and protected and therefore didn't chip much. Exceptions: Betty and Nell.
Nakajima aircraft especially IJAAF types were generally the worse because they were not primed, the paint was applied directly on the metal and chipped quickly. Like Tojo and Frank.
Kawasaki types, some were primed and protected like Nick some weren't like Tony.
Note that fabric covered types like the IJNAF and IJAAF trainers, didn't chip at all.
Heavily chipped Zeros are generally those found after the War with a lot of damage or planes with long history."

www.network54.com…49674/message/1402621774/Re-+Weathering+advice+for++WW2+Japanese+fighters
AJ 14.6.2014 15:50 Vastaa lainauksella
Moi,
Tämä Heikin kommentti on hyvä & totta
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Todellisuudessa esim. Zeroista ei maali hevin lohkeillut, koska olivat pohjamaalattuja
Minua on aina hieman häirinnyt, kun Zero-mallit on yleensä maalattu liian romukuntoon, tässä yhteydessä en tarkoita Erkin Zero-mallia, josta pidän. Muuten tuolla Arawasi Publicationilla on hyviä kirjoja japanilaiskoneista www.arawasi.jp/index.html Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista! Sen siitä saa ( chipatun Zeron :) kun panssarimallari pääsee lekon kimppuun :) Savolaisittain : Suattaahan se olla niinnii vuan suattaa se olla näinnii. Jos joskus tulee taas lekomallintekopäälle niin se tulee olemaan joku Tamiyan valmistetta oleva. Sen verran hyvä maku jäi tästä Zerosta. Kiitos vielä kerran kolleegoille sekä mukavaa mallailukesää!