Pienoismallit.net

MB-326K Impala

SAAF

Etelä-Afrikkalainen kevyt rynnäkkökone.Macchi 326 kehitetty rynnäkökone.Mb-326k voimakkaammalla moottorilla varustettu yksipaikkainen kone,jonka aselasti oli jopa 1800Kg.Etelä-Afrikka käytti konetta angollassa ,jossa koneella saavutettiin jopa muutama ilmavoitto.Konetta rakennettiin lisensillä Atlas Aircraft Corporationilla.Itse malli on vanhaa Escin tuotantoa,jonka Italeri on julkaissut uudestaan.Malli oli perusmukava rakentaa.Ainoat lisäykset olivat neomegan ohjaamo ja skrätsinä tehdyt rakettikasetit.Pommit on Hasegawan asesarjasta.

Kommentit

Jopa on kaunis escin vanha muotilla tehty koneen malli.
Kokonaisuus erittäin kaunis, siis jopa vanhennus ja säistys.
Mahtavasti toteuttettu paneelien urat, kuin kirsikka kakun päälle.
Ohjaamokin näytää kauniille nyt.
Tero Tyni 31.5.2014 13:22 Vastaa lainauksella
Upea! Nämä vanhat Escit saavat hyvissä käsissä arvoisensa lopputuloksen. Ilmeisesti sarjan omat siirtokuvat?

Ohjaamo varmasti parani huomattavasti Escin peruspaljaaseen ohjaamoon verrattuna. Mallin maalipinta on hivelevän kaunis.
Kiitokset kommenteista.Kyllä Tero sarjan dekaalit,huomattava parannus Neomegan ohjaamolla.Escin ohjaamo on hyvin karu.Sarja oli todella mukava tehdä.
Katselin että onpas tutunnäköinen kone ennenkuin tajusin että juurihan näin ILA2014 -näytöksessä Aermacchi MB-326 -koneen joka on melkein sama laite! Hieno malli, huolellista rakennusta ja maalausta. Huomaa että rakentajalla on taito hallussaan!
AJ 1.6.2014 10:33 Vastaa lainauksella
Moi Ville,
Joskus -80-luvulla, kun yksi kavereistani oli parilla "tourilla" eteläisessä Afrikassa, näin joitakin mielenkiintoisia valokuvia SAAF:n Impaloista, jotka kurittivat FAPLA:n joukkoja. Aika matalalla Impalat rynnäköivät; hurjia lentäjiä - mieleen tuli väkisinkin argentiinalaiset lentäjät Falklandin sodassa, jotka merenpintaa hipoen hyökkäsivät brittilaivoja vastaan. Yhtäläistä argentiinalaisten & e-afrikkalaisten kanssa oli myös käytetty leko, Aermacchi MB-326, tosin argentiinalaisten versio oli aiempi malli koneesta.

Erittäin hyvä ja mielenkiintoisen poikkeuksellinen aihealue; kaikinpuolin onnistunut lekomalli - erityisesti tuo jo kehuttu maalipinta on tyylikkäästi toteutettu. Kerrassaan mainiota työtä! Parhain terveisin, AJ
Kysymys vielä: mitä maaleja käytit? Ilmeisesti 'preshading', paneelien korostaminen ennen maalausta?
Kiitokset kommenteista.AJ Muutama juttu tullu luettua impalan käytöstä sen takia malli minua kiinnosti.Hakusessa on juuri MB-326 ja MB-339 josta tarkoitus olisi tehdä argentiinalaiset.Sarjat on vain vaikeasti saatavilla ja tekemättömiä on muutenkin liikaa,tosin mielenkiintoiset olisi tehdä.Tero maalauksessa käytin Xtracolorin maaleja,jos mahdollista suosin xtracoloria.Paneelit on korostettu maalauksen jälkeen Migin light washilla.