Pienoismallit.net

Espoon terveyslähde 1790-luvulla

Puiden lehvästö II

Puiden lehdet tehtiin Nochin Classic-Flock-sirotteilla. Nämä sirotteet ovat kuin pientä kierteistä, kiemuraista ja jäykähköä muovilanganpätkää. Langanpätkät ovat ehkä kolmiulotteisempia, eikä niin lättänöitä, kuin joskus aikaisemmin käyttämäni sirotteet. Sävyinä käytettiin hellgruniä ja mittelgruniä.
Sirotteiden kinnittämisessä käytettiin hiuskiinnettä. Hiuskiinnettä suihkittiin rihmastoon ja märkään pintaan ripoteltiin Classic-Flock-hakkelusta. Sirotetta kannattaa laittaa lehvästöön maltillisesti, sillä tarkoitus ei ole tukkia lehvästön ilmavuutta. Helpompi on aina lisätä sirotetta kuin ottaa pois ylimääräinen. Ajatuksena on luoda pehmeän pyöreä ja ilmavan kevyt lehvästö, joiden välistä voi näkyä runkoa, oksistoa ja ilmaa. Lisäksi sirotteen eri sävyillä voi vaikuttaa lopputulokseen laittamalla esim. lehvästön notkelmiin ja painaumiin tummempaa ja oksien päihin vaaleampaa sirotetta.
Kun koko puu vihdoin on saanut kesäiset lehvästönsä, suihkutetaan hiuskiinnettä kautta koko oksiston.
Nyt koivut ovat valmiit ja näin juhannuksen alla niistä saisi taiteltua komean vastan ja tuoda saunaan miellyttävä koivulehden tuoksu…

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!